Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Upíri sa rozlúčia o čosi skôr. Paradoxne kvôli inému prepadáku

Upírske denníky sú už vyše roka minulosťou, o niekoľko dní sa definitívne skončí aj ich spin-off The Originals (Pôvodní). Rozlúčia sa piatou sériou a trinástimi epizódami.

16.04.2018 07:00
the originals, pôvodní, klaus, caroline, Foto:
Hneď v prvej epizóde nastane prepojenie s Upírskymi denníkmi. V piatej sérii The Originals bude účinkovať aj herečka Candice King, tá si zopakuje úlohu upírky Caroline.
debata

Štvrtá séria príbehu o Pôvodných upírov sa minulý rok po prvýkrát musela zmieriť so skrátenou sériou. Z pôvodných 22 epizód objednávka televízie klesla len na 13, čo v konečnom dôsledku bolo v prospech veci. Predposledná séria bola výborná, priam najlepšia zo všetkých. Menej epizód, zhustený dej a ako vždy nadštandardná práca tvorcov mala za následok, že sa podarilo zastaviť prepad sledovanosti a televízia The CW dokonca schválila vopred avizovanú finálnu sériu.

Jedným dychom však dodala, že to nemusí nutne znamenať koniec upírov na obrazovkách. Je síce pravdou, že svoje zlaté časy majú tieto nadprirodzené stvorenia za sebou, no môžu ešte nalákať nových divákov. Dvorná autorka Julie Plec sa nikdy netajila nápadom na tretí seriál, ktorý by mal byť mixom Upírskych denníkov (The Vampire Diaries) a The Originals. Dokonca vznikajú reálne plány na jeho vznik a televízia potichu pokračuje v prípravách.

Piata séria The Originals by mohla byť odrazovým mostíkom pre tento seriál. Oproti štvrtej sérii sa dej posúva o sedem rokov. Pôvodní sú stále rozdelení, aby ochránili ďalšiu pokrvnú líniu, teda Klausovu dcéru Hope, ktorá je už na prahu dospelosti. Ak sa upírski súrodenci stretnú, sila temnej Prázdnoty sa spojí a opäť vypustia do sveta veľké zlo.

Tvorcovia sú stále opatrní a nechcú prezradiť veľa z deja. Všetko nasvedčuje tomu, že chcú priniesť to najlepšie a rozlúčiť sa s veľkou gráciou. Nezvykle zverejnili, zatiaľ, len krátku upútavku, pričom vo zvyku bývajú niekoľkominútové trailery. Potešujúcou správou je, že posledná séria príde o pár dní skôr, ako televízie pôvodne avizovala. A to len vďaka prepadáku – novinke Life Sentence. Tá počas stried úplne prepadla a preto sa The Originals musia vrátiť skôr a vystriedať nevýkonný seriál. Táto zmena sa udeje už 18. apríla. Pôvodné plány hovorili o 20. apríli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Vampire Diaries #The Originals #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky) #oseriáloch