Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Príprava seriálového Pána prsteňov ide vpred. Stáť to bude miliardu dolárov

Spoločnosť Amazon so svojou streamovacou službou posúva prípravu najdrahšieho seriálu na svete o kúsok vpred.

09.04.2018 07:00
Pán prsteňov Foto: ,
Kto a kedy sa vráti do Stredozeme ešte nie je známe. Rozbieha sa výber hercov do pripravovaného seriálu.
debata

Okrem iného sa rýsuje aj konkrétna suma, ktorú musí Amazon investovať do tvorby seriálu. Už avizované horibilné sumy len za práva a náklady na jednu sériu budú ešte vyššie. Len práva k značke stáli 250 miliónov dolárov, spoločnosť sa zaviazala, že vzniknú – minimálne – dve série s rozpočtom ďalších 250 miliónov (na jednu) a teraz Amazon čakajú ďalšie výdavky spojené s reklamou. Celková suma sa vyšplhala na jednu miliardu dolárov.

Táto suma predčila aj všetky veľkorozpočtové filmové trháky a aj seriálové. Návrat Pána prsteňov bude tým najdrahším diom v histórii. Spoločnosť Warner Bros. ako vlastník práv k značke si je vedomá toho, že sa nemôže šetriť na ničom, keďže tento príbeh sa už prehnal filmovým plátnom v dvoch trilógiach a fanúšikovia ho dobre poznajú.

Filmári teda musia priniesť príbeh, ktorý bude dokonalý a ruka v ruke táto dokonalosť pôjde aj vizuálnym prevedením, ktoré musí prekonať všetky špeciálne efekty vytvorené pre televíziu. Zároveň by sa malo ísť cestou mixu známych a menej známych tvárí. Tie známejšie majú byť lákadlom pre skeptikov, z tých menej známych sa majú stať nové megahviezdy a byť atraktívne pre svoju neopozeranosť. Podobne v štýle Hry o tróny.

Nemalo by sa šetriť ani na honorároch, najmä pre tých, známejších. Účasť na takomto megaprojekte môže hercov na istú dobu „zaškatuľkovať“ do jednej výraznej postavy, čomu sa herci, zvyčajne, bránia. Ako náplasť za túto ich „obetu“ majú byť nezanedbateľné honoráre. Napríklad samotný sir Ian McKellen sa nechal počuť, že by sa rád do úlohy Gandalfa rád vrátil. Keby sa to stalo realitou, nejeden fanúšik by bol potešený.

Najnovšia informácia hovorí o tom, že sa začínajú rozbiehať kastingy na jednotlivé postavy, čo je výrazný posun vpred. Do výberu úlohu, prekvapujúco, vstúpi aj samotný riaditeľ Amazonu Jeff Bezos, ktorý je veľkým fanúšikom Pána prsteňov (keď už je zodpovedný za minutie miliardy), by rád držal ochrannú ruku na prvotriednym výberom hercov, na ktorých bude stáť veľká časť úspechu pripravovaného seriálu.

Nateraz sa stále nevie, na ktoré obdobie sa seriál zameria a ani jedno meno herca, ktorého domovom sa stane Stredozem. Jedno je isté, prípravy musia už pridať, keďže nakrúcanie poslednej série konkurenčnej Hry o tróny je vo svojej polovici a práve Pán prsteňov má byť po roku 2019 nástupcom tejto ságy. Aspoň takýto status mu Amazon dal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #J.R.R. Tolkien #Pán prsteňov #oseriáloch