Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix zvyšuje honoráre hviezdnam zo Stranger Things. Z detí budú milionári

Seriál Stranger Things z dielne Netflixu opantal milióny divákov na celom svete a patrí medzi najlepšie kúsky súčasnej produkcie. Preto nie je prekvapením, že zarovno s prípravou tretej série sa musia hercom zvyšovať honoráre. A to poriadne razantne.

26.03.2018 07:00
Stranger Things, Foto:
Z detských hercov sa stanú milionári.
debata

Je pomerne prekvapujúcou informáciou, aké (na pomery USA) nízke platy dostávali herci z tohto seriálu, ktorý prináša obrovské zisky pre Netflix. Keď seriál štartoval, tak nikto neočakával mániu, ktorú spustí. Aj napriek počiatočnému úspechu, k zvyšovaniu neprišlo ani počas druhej série.

Súboj s temnotou alias Demogorgonom spravil z detských hercov nové nádeje Hollywoodu a napríklad takej Winone Ryder poriadne oprášil zašlú slávu.

Najmladší herci: Finn Wolfhard (Mike), Millie Bobby Brown (Jedenástka), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas) a Noah Schnapp (Will) by po novo mali dostať 250-tisíc dolárov za jednu epizódu. Pričom doteraz inkasovali len 30-tisíc. Herečka Millie Bobby Brown, ktorej hviezda žiari asi najviac by mala údajne dostať o čosi vyšší honorár ako jej chlapčenskí kolegovia. Z mladých hercov sa vďaka tretej sérii stanú milionári.

Teenagerske obsadenie, ktoré tvorí Natalia Dyer (Nancy) a Charlie Heaton (Jonathan) by mali za každú epizódu dostať odmenu v rozmedzí 100–150-tisíc dolárov.

Najväčší nárast zaznamená dospelé osadenstvo seriálu, teda Winona Ryder (Joyce) a David Harbour (Sheriff Hopper). Tým by mala na účte pribudnúť čiastka, vďaka ktorej sa postupne dostanú medzi najlepšie platených seriálových hercov. Ich honorár bude 350-tisíc za epizódu.

Nakrúcanie 8-dielnej tretej série sa začne v apríli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Stranger Things #Millie Bobby Brown #oseriáloch