Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na pokračovanie Hry o tróny nebudú stačiť desiatky miliónov

Diváci síce netrpezlivo hltajú akúkoľvek informáciu o záverečnej sérii Hry o tróny, HBO však intenzívne prirpavuje ďalšie seriály z tohto sveta. O nových spin-offoch sú len kusé informácie, hlavná pozornosť je stále nasmerovaná na uzavretie pôvodného seriálu.

25.03.2018 07:00
tyrion, daenerys, game of thrones, hra o tróny, Foto:
Pôvodný seriál sa chýli k záveru, nebude to však znamenať koniec pre značku Hra o tróny.
debata

To však neznamená, že by sa seriály zo Západozeme naďalej nepripravovali. Práve naopak. O ich intenzívnej príprave sa rozhovorili manažérka HBO Francesca Orsiová. Tá potvrdila, že vzniká až päť námetov, čo nedáva záruku každému námetu, že sa dostane reálne k divákom. Rôzne tímy scenáristov majú za úlohu vytvoriť nové spin-off seriály a zatiaľ má len jeden garantovaný vznik. V budúcnosti nie je vylučený vznik aj ostatných.

Nový seriál sa zameria na úplne iné postavy a iné reálie, čo vylučuje účasť hercov z pôvodného seriálu. Voľné pokračovanie sa dostane na obrazovky až po konci pôvodnej Hry. Teda najskôr v závere roka 2019 alebo až v roku 2020.

Zaujímavejšia informácia v tejto súvislosti je výška rozpočtu, ktorý si musí HBO pripraviť. Náklady na výrobu sú čoraz vyššie. Spôsobené je to aj účinkujúcimi hviezdami, ale najmä vysokými nárokmi divákov, ktorý očakávajú prvotriednu kvalitu a tá niečo stojí.

Televízia dokonca musela pristúpiť k zvyšovaniu platov hlavných hercov pre siedmu a ôsmu sériu. Odmena pre hercov za účasť v posledných sériách sa pohybuje na úrovni 500-tisíc dolárov za epizódu. To však je ešte nič oproti iným seriálom. Napríklad hviezdy Teórie veľkého tresku berú milión za jednu epizódu.

Manažérka HBO potvrdila, že náklady na vznik nového seriálu predčia aj ten pôvodný. Nemôžu si dovoliť investovať menšiu čiastku ako pri pôvodnom seriáli. Kedysi prvá séria stála 50 miliónov za 10-dielov. Orsiová dodala, že ani tento rozpočet nebude stačiť nato, aby HBO zabezpečilo prvotriednu kvalitu nového seriálu. Rozpočet pripravovanej ôsmej série Hry o tróny má rekordný budget na úrovni 15 miliónov dolárov za šesť epizód.

Ďalšou „jóbovkou“ pre HBO je chystaná druhá séria Big Little Lies (Veľké malé klamstvá), ktoré je nadupadný prvotriednymi hviezdami – Reese Whiterspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep, Shailene Woods. Len na honorároch televízia vyplatí milióny. V tomto prípade radšej HBO taktne mlčí. Za kvalitu sa jednoducho platí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #oseriáloch