Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kópia Dubrovníka v Hre o tróny za milión prežije

Nakrúcanie poslednej série Hry o tróny prebieha už dlhých päť mesiacov a ďalších päť má štáb pred sebou. Nie je tajomstvom, že niekoľko týždňov štáb budoval v Titanic Studios najväčšie kulisy, ktoré sa v seriáli použili. Až po nejakom čase zvedaví fanúšikovia odhalili, že sa buduje kópia chorvátskeho Dubrovnika, ktorý v predchádzajúcich sezónach poslúžil ako základ pre hlavné mesto Západozeme.

01.04.2018 07:00
debata

Všetko nasvedčuje tomu, že vojna dorazí aj do Kráľovského prístaviska a železný trón sa bude otriasať aj so samotnou Cersei. Pred časom vybraní herci sa pokúšali v absolútnom utajení nakrúcať vybrané scény priamo v Chorvátsku. Miestne média im boli v pätách a celé utajenie vyšlo navnivoč.

Chorvátske úrady, pochopiteľne, nedovolili, aby sa v chránenej pamiatke UNESCO nakrúcali deštrukčné scény, preto si štáb v Írsku vybudoval vlastný Dubrovnik, ktorý čakajú krušné časy. Až 15 miliónový rozpočet na jednu epizódu dovolil tvorcom vybudovať mestečko za neuveriteľný milión dolárov. Pôvodne to vyzeralo tak, že tieto monumentálnu stavbu filmári zničia. Opak je pravdou.

Čoskoro sa v týchto priestoroch začne nakrúcať nemenej legendárna snímka. Sám George Lucas bol na obhliadke „mestečka“ a rozhodol, že tam bude nakrúcať ďalší samostatný Star Wars film. Po skončení produkcie Hry o tróny sa nasťahuje do priestorov ďalšia megaznačka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Dubrovník #Game of Thrones #oseriáloch