Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Inšpektor Max už neláka. Sledovanosť prudko spadla o 100-tisíc divákov

Stačili len tri týždne nato, aby sa ukázalo, že najnovší seriálový pokus na verejnoprávnej RTVS nie je trefou do čierneho.

16.02.2018 07:00
Juraj Kukura Foto:
Seriál Inšpektor Max v hlavnej úlohe s Jurajom Kukurom (vpravo) a Robertom Hájekom si môžu pozrieť diváci každú nedeľu na Jednotke.
debata (10)

Po úvodných dvoch epizódach, ktoré zaznamenali veľmi slušnú sledovanosť, tretia epizóda v nedeľu priniesla už podpriemerné čísla. Prvú epizódu koprodukčnej kriminálky si pozrelo 451-tisíc Slovákov a Max dosiahol trhový podiel slušných 19.2%. Druhá epizóda zaznamenala len minimálny pokles a už sa mohlo zdať, že si zachová podobné čísla. Vtedy by sa mohlo hovoriť o úspešnom seriáli.

Studená sprcha prišla počas ostatnej nedele. Tretia epizóda, oproti tej druhej, stratila až 100-tisíc divákov na celkových 306-tisíc s trhovým podielom 13.6%. V strategickej cieľovej skupine 12–54 bol pád ešte bolestnejší. Zosunul sa na rating iba 3.7% a trhovým podielom alarmujúcich 9.1%. Max teda úspech Tajných životov určite nezopakuje.

Nelichotivý pád sledovanosti prišiel v čase, keď nedeľná konkurencia nie je silná. Na Markíze odštartuje ďalší ročník SuperStar počas poslednej februárovej nedele a na JOJ-ku sa vráti V Siedmom nebi s Vilom Rozboril počas najbližšej nedele. Dá sa očakávať, že seriál čakajú ešte ťažké časy a trpká príchuť neúspechu.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Juraj Kukura #Inšpektor Max #oseriáloch