Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčšie hviezdy Hry o tróny sú na skok od Slovenska! Všetko je prísne tajné

Nakrúcanie záverečnej série ságy sa poslednýkrát presunulo do chorvátskeho Dubrovniku, ktorý sa opäť mení na hlavné mesto Západozeme. Filmári sa mesta vrátili nakrútiť scény, v ktorých je ešte nedotknuté.

18.02.2018 07:00
debata
Takto sa zmenil Dubrovnik v seriáli na hlavné... Foto: HBO
Hra o tróny, game of thrones, kings landing, kráľovské prístavisko, dubrovnik, Takto sa zmenil Dubrovnik v seriáli na hlavné mesto Západozeme.

Všetko nasvedčuje tomu, že prichádzajúca veľká vojna zasiahne aj Kráľovské prístavisko a čakajú ho ťažké chvíle. Túto teóriu potvrdzuje aj stavba „druhého“ Dubrovniku v írskom Belfaste, kde už niekoľko mesiacov vznikajú kulisy, ktoré sa doteraz v takej mierke nerealizovali. Ich stavba sa chýli ku koncu a je jasne vidieť, že to budú uličky hlavného mesta. Hovorí sa, že by sa mali nakrúcať scény, v ktorých nad mestom bude krúžiť Nočný kráľ s drakom Viserionom a vypáli ulice mesta. Samozrejme, tak rozsiahle deštrukčné scény úrady nedovolili nakrúcať v reálnom Dubrovniku a tak tvorcovia prišli s vlastným riešením.

Práce v Írsku rýchlo napredujú, aby bolo všetko pripravené, kým sa dotočí v reálnom Dubrovniku. Tam sa v predchádzajúcich dňoch rozložil štáb a spolu s ním prišli aj vybrané najväčšie hviezdy seriálu. Miestne noviny Dubrovnik Times sú filmárom v pätách a napriek prísnym bezpečnostným opatreniam sa podarilo ukoristiť zaujímavé fotky. Filmári tentokrát využijú Dubrovnik len minimálne. Nakrúcanie bude prebiehať len niekoľko dní.

Posledné nakrúcanie v Dubrovniku sprevádzajú... Foto: Dubrovnik Times
hra o tróny, nakrúcanie 8. série, dubrovnik, Posledné nakrúcanie v Dubrovniku sprevádzajú prísne tajné opatrenia. Na miesta, kde sa pohybujú hviezdy sa nikto nedostane.
Hradby starobylého mesta sa hemžia ochrankármi,... Foto: Ivana Smilovic/Dubrovnik Times
hra o tróny, nakrúcanie 8. série, dubrovnik, Hradby starobylého mesta sa hemžia ochrankármi, aby zabránili nežiaducemu narušeniu nakrúcanie. Ich snaha je márna. Zvedaví fanúšikovia si našli vždy spôsob, ako odfotiť tajné zábery.

Na nakrúcaní v Chorvátsku bolo možné vidieť Kita Harringtona (Jon Snow), Emiliu Clarku (Daenerys), tí len niekoľko dní predtým absolvovali produkciu na Islande. A samozrejme v Dubrovniku nechýbala Lena Headey (Cersei Lannister) v novom kostýme. Prítomnosť troch hercov vzbudzuje ešte väčšie otázky a to najmä to, prečo títo hlavní nepriatelia sa ocitli na jednom mieste a najmä v Kráľovskom prístavisku, keď by mali tiahnuť na sever proti Armáde mŕtvych.

V Chorvátsku sa objavil Kit Harrington (Jon) aj... Foto: Tonči Plazibat
hra o tróny, game of thrones, kit harrington, nakrúcanie 8. série, dubrovnik, emilia clarke, V Chorvátsku sa objavil Kit Harrington (Jon) aj Emilia Clarke (Daenerys). Herečka je opretá o zábradlie pri štábe.
Herec Kit Harrington (Jon) počas nakrúcania. Foto: Ivana Smilovic/Dubrovnik Times
hra o tróny, game of thrones, nakrúcanie 8. série, dubrovnik, Herec Kit Harrington (Jon) počas nakrúcania.
Fanúšikom sa podarilo ukoristiť pohľad na nový... Foto: Ivana Smilovic/Dubrovnik Times
cersei, hra o tróny, game of thrones, nakrúcanie 8. série, dubrovnik, Fanúšikom sa podarilo ukoristiť pohľad na nový kostým Cersei.
Kit Harrington počas nakrúcania. Foto: Tonči Plazibat
hra o tróny, game of thrones, kit harrington, nakrúcanie 8. série, dubrovnik, Kit Harrington počas nakrúcania.

Obrovské scény sa nakrúcali pred dvoma týždňami v Írsku, kde prebiehala veľká bitka pri Zimohrade. Nechýbal oheň a stovky komparzistov. Názory nato, čo sa nakrúcalo sa rôznia. Jedna teória hovorí o tom, že mŕtvi narazili na prvú prekážku v ťažení na juh a Zimohrad musel padnúť. Druhá hovorí o zrade. Kráľovná Cersei sa netajila tým, že chce zradiť Jona a Daenerys a cestou na sever si jej armáda má podmaniť zbytok neposlušnej krajiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lena Headey #Emilia Clarke #Hra o tróny #Kit Harrington #Dubrovník #Game of Thrones #oseriáloch