Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pamätáte si sitkom Murphy Brownová? Vráti sa po 30-tich rokoch

Nezabudnuteľný komediálny seriál o investigatívnej novinárke, ktorá pracuje v magazíne FYI a v konečnom dôsledku je obklopená čudnými kolegami, sa vráti s 13 epizódami.

02.02.2018 07:00
murphy brownová, Foto:
Kultový sitkom hlási veľkolepý návrat.
debata (2)

Samozrejme sa vráti aj herečka Candice Bergen ako Muprhy, ale aj hlavná autorka seriálu – Diane English. Pôvodný seriál sa vysielal v rokoch 1988 – 1998. Na Slovensku ho vysielala televízia Markíza s nezabudnuteľným dabingom Táne Radevy. Návratová séria má byť pripravená do ďalšej televíznej sezóny 2018/2019. Informácia o revivali je o to prekvapujúcejšie, že CBS podobné plány vôbec vopred neavizovala. Novú sériu si priamo objednala bez natočenia aspoň skúšobnej pilotnej epizódy. Je zjavné, že projekt považuje na stávku na istotu.

Televízia CBS hovorí, že návrat po 30-tich rokoch bude samozrejme reflektovať zmeny, ktorými prešiel mediálny trh. Preto bude zaujímavé sledovať, ako sa postavy vyrovnali s tými zmenami. Klasickí novinári „harcovníci“ teraz žijú vo svete plnom fake news, internetu a veľmi odlišnom politickom a kultúrnom rozpoložení. Diváci sa dočkajú pôvodného humoru, no celková atmosféra bude úplne iná. Moderná.

Herečka Candice Bergen má dnes 71 rokov. Budúci... Foto: SITA, Chris Pizzello
Murphy Brown, candice bergen, Herečka Candice Bergen má dnes 71 rokov. Budúci rok sa vráti do postavy, ktorá jej priniesla celosvetovú slávu.

Ambíciou televízie je priviesť späť všetky postavy. Žiaľ, pri niektorých to nebude možné. Herci Robert Pastorelli a Pat Corley zomreli v roku 2004, respektíve 2006.

CBS sa vezie na vlne revivalov starých seriálov, ktorým po rokoch televízie postupne druhú šancu. Murphy Brownová bola 62-krát nominovaná na cenu Emmy, pričom 18-krát ju aj získala. Vrátili sa už seriál Plný dom, Will & Grace, Ženy z rodu Gilmorovcov, Akty X, Prison Break, Hrdinovia, 24, čoskoro s novými epizódami sa predstaví Roseanne.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Murphy Brownová #Candice Bergen