Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V Írsku stavajú druhý Dubrovník. V Hre o tróny ľahne popolom

Niekoľko mesiacov fanúšikovia sledujúci nakrúcanie záverečnej série Hry o tróny špekulovali načo filmári stavajú tak obrovské kulisy. Nedávno zistili dôvod.

07.01.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, dany, daenerys, Foto:
Záverečná séria by mala byť plná ohňa a deštrukcie. Veľká vojna je na spadnutie.
debata

Keďže HBO doprialo tvorcom rekordný rozpočet na produkciu konca ságy, tí nemali problém vyriešiť kľúčovú komplikáciu s nakrúcaním priamo v Chorvátsku. Tam v predchádzajúcich sériách premenili Dubrovník na Kráľovské prístavisko – hlavné mesto Západozeme. Keďže v poslednej sérii sa uskutoční veľká vojna medzi živými a mŕtvymi a tá sa nezaobíde bez veľkých strát na životoch, ale aj materiálnych škôd, museli filmári nájsť spôsob, ako nezničiť vzácne mesto.

Riešenie je jednoduché. Postaviť si vlastný Dubrovník a to priamo v severoírskom Belfaste, kde sa nakrúcajú štúdiové scény v Titanic Studios. Tam od októbra sa začali budovať obrovské kulisy, ktoré nedali fanúšikovia spávať a množili sa ich dohady o tom, čo sa tam buduje.

Ich dilemu vyriešili samotní tvorcovia pred niekoľkými dňami, keď práce pokročili a na kulisách sa objavilo typické kamenné obloženie charakteristické pre Dubrovník.

Záhada je teda vyriešená. Tvorcovia si postavili uličky mesta, aby v ňom mohli nakrúcať deštrukčné scény, ktoré by v reálnom chorvátskom meste nikdy nakrúcať nemohli. Ide o jedny z najväčších kulís, aké kedy boli postavené pre potreby nakrúcania.

Prenikli nepotvrdené informácie, že hlavné mesto Západozeme má byť z veľkej časti zničené a to priamo Nočným kráľom, ktorý sa bude preháňať na mestom na chrbte draka Viseriona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch