Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vtierka Castle sa vráti v neoriginálnej kriminálke. Bude z neho zelenáč

Seriál Vtierka Castle sa skončil pred viac ako rokom a už sa jeho tvorcovia spolu s hlavným predstaviteľom Nathanom Fillionom hlásia opäť o slovo. Predstavili ďalšiu, pomerne, neoriginálnu kriminálnu drámu The Rookie (Zelenáč), ktorú si televízia ABC priamo objednala ako seriál.

12.12.2017 07:00
castle, vtierka castle, Foto:
Herec Nathan Fillion sa vráti na obrazovky, v novinke The Rookie.
debata

Príbeh novinky je inšpirovaný skutočnými udalosťami a priblíži život policajta Johna Nolana (Fillion), ktorý je hviezdou v malom mestečku. Chce si splniť sen a byť príslušníkom vo veľkom meste. Jeho život sa od základov zmení, keď sa ocitne v Los Angeles medzi dvadsaťročnými policajnými kadetmi – zelenáčmi – a on nebude zapadať do vekového priemeru. Zhodovať sa bude len jeho neskúsenosť s ostatnými, keďže sám riešil ťažké prípady v štýle ukradnutých novín spred dverí.

Zelenáči budú vhodení do vyšetrovania prípadov a budú naberať skúseností od skúsených policajtov, aby sa jedného dňa stali aj oni rešpektovanými členmi tímu. Dovtedy musia ujsť ešte dlhú cestu.

ABC novému projektu verí natoľko, že si ho priamo objednala do vysielania bez nakrúteného pilotu a posúdenia testovacím publikom. Overení tvorcovia s kombinácii s ostrieľanými hlavným hrdinom majú byť dostatočnou zárukou na vytvorenie nového hitu. Hoci divákom môže Fillion svojím prejavom pripomínať Vtierku Castla. Nová postava mu bude výrazne podobná. Nič prevratné sa na obrazovky zrejme nedostane. Treba uznať, že ostatné obsadenie vyzerá nádejne. Po boku Filliona sa objaví herečka Rachel Bilson (OC Kalifornia, Nashville, Doktorka Zoe), ale aj Eddie Cibrian (CSI: Miami).

Možno závan „ducha Castla“ pritiahne pozornosť divákom. V mnohých však stále rezonuje škandál súvisiaci s koncom seriálu. Počas záverečnej ôsmej série sa ukázalo, aké majú hlavní predstavitelia medzi sebou vzťahy. A neboli dobré. Nathan Fillion a Stana Katic síce na obrazovke hrali veľkú lásku, v zákulisí to bol presný opak. Keď sledovanosť bola na dne a čoraz hlasnejšie sa hovorilo o konci seriálu, Fillion uzavrel dohodu s televíziou o potenciálnej deviatej sérii, pričom cez palubu hodili Katic.

Po veľkých protestoch zo strany divákov, nakoniec televízia v poslednej chvíli cúvla a vsunula do poslednej epizódy narýchlo upravený koniec. Seriál by sa mohol dostať do vysielania na jeseň 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vtierka Castle #CASTLE (Vtierka Castle) #oseriáloch #Nathan Fillion