Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je to chamtivé. Tolkien sa musí v hrobe obracať, hovorí herec o návrate Pána prsteňov

Seriál o Pánovi prsteňov je hotová vec. Streamovacia služba Amazonu síce zaplatí stovky miliónov dolárov za oživenie Stredozeme, ale má šancu vytvoriť dielo hodné končiacej Hry o tróny. A to zrejme stojí zato, aby sa príbeh znova zrecykloval a investovala sa rekordná suma. Správa o návrate kultového diela vzbudzuje vášne, no nie vždy len pozitívne.

22.11.2017 07:00
gimli, pán prsteňov, john rhys-davies, Foto:
Herec John Rhys-Davies ako trpaslík Gimli.
debata

Členom tábora odporcov návratu sa stal aj herec John-Rhys Davies, ktorý stvárnil trpaslíka Gimliho v pôvodnej trilógii. Počas rozhovoru pre portál Den of Geek, okrem iného, nezdieľal nadšenie s úmyslom Amazon vrátiť sa do Stredozeme a rozohrať nový príbeh, ktorý doteraz nemal šancu byť predstavený divákom.

Jedna z mála informácií o Pánovi prsteňov hovorí o tom, že príbeh bude vsunutý medzi dve filmové trilógie, ktoré delí 60 rokov. Teda vznikne dostatočný priestor na vytvorenie nového príbehu, nových postáv a starej zápletky s Mordorom.

Davies však nenechal nitku suchú na seriáli, ktorý ešte nemal šancu predstaviť sa divákom. Vedenie Amazonu prirovnal k chamtivým a bezcharakterným ľuďom. Dodal, že autor predlohy J. R. R. Tolkien sa musí v hrobe obracať, keby vedel, čo sa chystajú s jeho dielami čoskoro spáchať. Tvrdí, že filmári by mali nechať dielo Tolkiena odpočívať a vytvoriť si vlastný a originálny svet.

Amazon zaplatil štúdiu Warner Bros. 250 miliónov dolárov za práva k Tolkienovým dielam. Zaviazal sa, že náklady na jednu sériu nebudú nižšie ako 150 miliónov dolárov. Na oplátku môže nakrútiť niekoľko sérií a dokonca aj spin-off seriál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov #oseriáloch #John Rhys-Davies