Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší sexuálny škandál. Jeffrey Tambor radšej uteká zo seriálu Transparent

Americký herec Jeffrey Tambor odchádza zo seriálu Transparent (2014). Sedemdesiattriročný rodák zo San Francisca to oznámil po tom, ako ho jeho bývalá asistentka Van Barnes a herečka Trace Lysette, ktorá tiež účinkuje v spomínanom projekte, obvinili zo sexuálneho obťažovania.

20.11.2017 14:00
Jeffrey Tambor Foto: ,
Herec Jeffrey Tambor.
debata

„Hranie Maury Pfefferman v Transparent bolo jedným z najväčších privilégií a kreatívnych skúseností môjho života. Čo ale v ostatných týždňoch začalo byť jasné je, že už to nie je práca, ktorej som sa podujal pred štyrmi rokmi. Už som jasne vyjadril svoju ľútosť nad akýmkoľvek mojím správaním sa, ktoré si niekto mohol mylne vysvetliť ako agresívne, ale myšlienka, že by som niekoho úmyselne obťažoval je jednoducho a úplne nepravdivá,“ uviedol herec pre portál Deadline.

„Vzhľadom na spolitizovanú atmosféru, ktorá sa zdá postihla našu výpravu, neviem si predstaviť ako sa môžem vrátiť do Transparent,“ do­dal.

Spoločnosť Amazon, ktorá spomínaný projekt zastrešuje, obvinenia voči Tamborovi už prešetruje. Zástupcovia Amazonu podľa Deadline už o nich komunikovali s tvorkyňou seriálu Jill Soloway. Ani ona ani spoločnosť sa však k situácii nevyjadrili.

Príbeh Transparent sa rozvíja okolo členov rodiny Pfeffermanovcov, ktorých životy sa zmenia, keď ich otec Mort (Tambor) oznámi, že sa identifikuje ako žena. Zatiaľ poslednú štvrtú sezónu Amazon ponúkol 22. septembra. Piatu sériu tvorcovia ešte oficiálne nepotvrdili, očakáva sa však, že ju uvedú na budúci rok.

Jeffrey Tambor na filmovom plátne debutoval v roku 1979 v snímke …a spravodlivosť pre všetkých. Medzi jeho ďalšie filmy patria napríklad Muž, ktorý tam nebol (1983), Článok 99 (1992), Veľký postrach (1996), Zoznámte sa, Joe Black (1998), Dr. Dolittle (1998), Grinch (2000), Hellboy (2004), jeho pokračovanie Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) alebo Účtovník (2016). Okrem projektu Transparent, ktorý mu vyniesol Zlatý glóbus aj cenu Primetime Emmy, si zahral napríklad v seriáli Arrested Development (2003).

debata chyba
Viac na túto tému: #transparent #Amazon Prime #oseriáloch #Jeffrey Tambor