Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálový Pán prsteňov bude pompézny. Pripravte sa na niekoľko sérií

Nie je to tak dávno, keď svetom preletela informácia o možnom návrate legendárneho Pána Prsteňov. Tentokrát príbeh nemal byť spracovaný na striebornom plátne, ale nabral (ne)očakávaný smer do sveta seriálov.

14.11.2017 10:00
pán prsteňov, frodo, Foto:
Príbeh o jednom Prsteni znova ožije.
debata (1)

Skalní fanúšikovia sa rozdelili na dva tábory. Jeden bol nadšený, druhý skeptický. Vrátiť k životu niečo tak veľké ako je Pán prsteňov je veľký risk, ktorý by sa mohol skončiť veľkým fiaskom alebo aj megaúspechom. Kto by chcel zariskovať?

Objavili sa zaujímavé informácie o tom, že štúdio Warner Bros. rokuje len s troma potenciálnymi vysielateľmi – HBO, Netflixom a Amazonom. Nakoniec „vyhráva“ Amazon, ktorý je ochotný zaplatiť neuveriteľných 250 miliónov dolárov len za práva k dielu J.R.R. Tolkiena a privedie k životu Stredozem na svojej streamovacej službe.

Ostatní neboli ochotní investovať stámilióny do tohto projektu. Amazon vďaka tejto lukratívnej dohode získava plný prístup ku všetkým postavám z Pána prsteňov a dokonca sa zaviazal, že vznikne hneď niekoľko sérií a rovno aj prípadný spin-off seriál. Náklady na jednu sériu sa musia – podľa dohody – vyšplhať na 150 miliónov dolárov. Nebude to teda lacný špás.

Štúdio taktiež oznámilo, že nový seriál nebude recyklovať príbehy, ktoré sa v priebehu rokov objavili v dvoch trilógiách. Ukončilo tak polemiky o tom, či Pán prsteňov môže zopakovať úspech s príbehom, ktorý diváci už videli a pomerne dôverne poznajú. Dej novinky bude vsadený medzi filmy, čím sa zaručí dostatočný priestor pre objavovanie úplne nových postáv a príbehov, ktoré dosiaľ neboli spracované.

Prípravy seriálového Pána prsteňov sú odpoveďou na končiace sa Hry o tróny. Warner Bros. má ambíciu vytvoriť kultový seriál, ktorý priklincuje milióny divákov k sledovaniu príbehu o jednom Prsteni, ktorý všetkých do temnoty zviaže.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov #oseriáloch