Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pán prsteňov sa vráti. Ako seriál za stovky miliónov

Stredozem stále láka. Vyzerá to tak, že sa diváci vrátia do Tolkienovej krajiny a tentokrát na poriadne dlho. Legendárny Pán prsteňov sa zrejme vráti, už nie na filmové plátna, ale ako seriál.

06.11.2017 07:00
The Hobbit-High Frame Rates Hobit: Neočakávaná... Foto: , ,
Diváci sa zrejme ešte vrátia do Stredozeme.
debata (12)

Pán prsteňov je bezpochyby priam dokonalým dielom, trilógia Hobit sa stretla s rozporuplným prijatím, no svoj účel splnila. Preto nie je prekvapením, že filmári majú snahu z tejto značky vyťažiť, čo najviac. Avšak, kto sa chce vrátiť do Stredozeme musí poriadne zaplatiť, píše server Deadline.

Autorské práva na Tolkienove diela patria medzi najdrahšie artikle v brandži a štúdio Warner Bros. požaduje 250 miliónov dolárov za ne. Seriál preto môže získať subjekt, ktorý bude ochotný sa poriadne buchnúť po vrecku. Do užšieho kola rokovaní sa dostalo HBO, Netflix a Amazon.

Televízia HBO nakoniec odmietla zaplatiť za práva s odôvodnením, že ide o „šialenú“ sumu. Podľa neoficiálnych správ sumou nie je nadšený ani Netflix a najbližšie k dohode má práve Amazon a jeho streamovacia platforma.

Tu sa však suma za Pána prsteňov nekončí. Oživenie celého tohto kolosu si bude vyžadovať, podľa požiadaviek, ďalšie milióny. Ak sa podarí dosiahnuť dohody, tak rozpočet prvej série by sa mal pohybovať na úrovni ďalších 150 miliónov dolárov. Suma summarum, návrat do Stredozeme bude stáť 400 milónov dolárov. A to vysielateľ nemá garantovaný úspech.

Nový seriál bude musieť byť naozaj extra trieda, aby „prinútil a prilákal“ divákov sledovať notoricky známy príbeh, ktorý už videli. Sú dobre známe postavy, zápletky a aj samotné vyvrcholenie. Ambíciou je urobiť z Pána prsteňov novú Hru o tŕony. Lenže veľkým plusom Hry je fakt, že divák stále netuší, ako sa seriál skončí. Pri Tolkienovom diele je známe všetko.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov #oseriáloch