Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spacey dostal padáka! V House of Cards si viac neškrtne

Škandál okolo oscarového herca Kevina Spaceyho naberá na obrátkach. Netflix spravil rázne rozhodnutie, ktoré otriasa základmi seriálu House of Cards, ktorý smeruje k svojmu koncu. V pondelok vyšlo najavo, že Spacey pred rokmi obťažoval svojho hereckého kolegu a musel sa priznať, že je gej.

04.11.2017 10:16
kevin spacey, house of cards, dom z kariet, Foto:
Kevin Spacey končí v seriáli s okamžitou platnosťou.
debata (3)

Netflix nato odpovedal, že seriál sa skončí nadchádzajúcou šiestou sériou, pričom situáciu upokojoval tým, že to nesúvisí so škandálom. O konci seriálu sa totiž špekulovalo už niekoľko mesiacov. Stačilo však niekoľko hodín, aby sa na herca valila ďalšia špina a streamovacia služba pozastavila na neurčito nakrúcanie poslednej série do odvolania. Objavili sa však správy o možných spin-off seriáloch, ktoré má Netflix na stole.

Spacey sa kajal a avizoval, že nastúpi na liečenie. Avšak to už nestačilo. Netflix v noci na sobotu spravil rázne rozhodnutie, ktoré už naplno súvisí s týmto škandálom. Spacey dostal padáka a s okamžitou platnosťou končí v House of Cards. Postava bezcharakterného prezidenta USA Franka Underwooda bude, bez ľútosti, zo scenára vyškrtnutá. Hovorí sa o tom, že Underwood zomrie.

Májové finále 5. série sa skončilo – paradoxne – jeho vyhadzovom z Bieleho domu a bol degradovaný. Na jeho miesto nastúpila jeho nemenej intrigánska manželka a viceprezidentka Claire Underwood (Robin Wright).

Netflix v krátkom oficiálnom vyhlásení sa dištancoval od situácie okolo Kevina Spaceyho a nechce spolupracovať s osobami, ktoré dopustili takýchto trestuhodných prehreškov. Podľa slov hovorcu sa končí spolupráca s Kevinom Spaceym na všetkých úrovniach. Netflix zastavil práce aj filme Gore, ktorý je momentálne v postprodukcii a nebude ho ani streamovať. Spacey v ňom hral, aj figuroval ako producent. V preklade to znamená, že Spacey si viac na Netflixe ani neškrtne.

Nezodpovedanou otázkou zostáva, či má vôbec význam pokračovať v nakrúcaní poslednej série bez hlavnej postavy, ktorá je a bola pre seriál absolútne kľúčová.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Kevin Spacey #House of Cards #Dom z kariet #oseriáloch