Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spacey to má spočítané. House of Cards nemusí úplne skončiť

Seriál House of Cards (Dom z kariet) to síce má na Netflixe spočítané, pre zvrátený svet tohto seriálu to však nemusí znamenať koniec. Práve naopak.

01.11.2017 07:00
house of cards, dom z kariet, kevin spacey, Foto:
Šiesta séria House of Cards bude posledná a Kevin Spacey sa "vysťahuje" z Bieleho domu. Na stole sú plány so spin-off seriálom.
debata

Streamovacia služba potvrdila, že pracuje s niekoľkými nápadmi, ako vytvoriť nový spin-off seriál, ktorý by pokračoval v odkaze pôvodného seriálu, už však bez Kevina Spaceyho.

Oscarový herec je už niekoľko dní spájaný s najnovším sexuálnym škandálom s obťažovaním kolegu, keď mal iba 14 rokov a následným priznaním, že gej. K tomu treba pripočítať ukončenie House of Cards po nadchádzajúcej šiestej sérii a výsledok je, že kariéra Spaceyho nabrala nečakaný strmhlavý smer.

Netflix síce tvrdí, že ukončenie seriálu nijako nesúvisí so škandálom, oficiálne potvrdenie konca prišlo len niekoľko hodín po jeho prevalení. A to sa o konci špekulovalo od leta tohto roka, bez oficiálneho potvrdenia.

Jedným z najhorúcejších kandidátov na vlastný spin-off je postava Douga Stampera (Michael Kelly), ktorý je bezohľadnou pravou rukou prezidenta Franka Underwooda. Podľa všetkého sú k dispozícii ešte ďalšie námety, o ktorých sa však mlčí. Prípravy na spin-off seriál výrazne vpred posunul práve škandál Kevina Spaceyho a Netflix urýchlene hľadá cesty, ako pokračovať v tomto žánri, ktorý ako prvý seriál najviac zarezonoval medzi divákmi a ukázal, že streamovacie služby vedia priniesť kvalitnú seriálovú tvorbu. Práve House of Cards bol akýmsi priekopníkom.

Samotné nakrúcanie šiestej série sa rozbehlo len pred niekoľkými týždňami a aktuálne je už pozastavené pre škandál okolo hlavného hrdinu. Nové epizódy by mali byť na Netflixe k dispozícií v prvej polovici budúceho roka.

Idea s vytvorením niekoľkých odnoží seriálov nápadne pripomína Game of Thrones (Hra o tróny), kde už teraz sa intenzívne pripravuje, údajne, až päť spin-off seriálov, ktoré by sa mali na obrazovky postupne dostať po skončení pôvodného seriálu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kevin Spacey #House of Cards #Dom z kariet #oseriáloch