Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zabudnite na Gilmorky. Ich tvorcovia prinášajú 'ukecanú' alternatívu

Situácia okolo nového pokračovania kultových Gilmore Girls (Ženy z rodu Gilmorovcov) je stále nejasná a to aj preto, že autori seriálu – manželia Palladinovci – prešli ku konkurencii a pre streamovaciu službu Amazon pripravili novinku s nevšedným názvom The Marvelous Mrs. Maisel.

18.10.2017 07:00
debata
Miriam “Midge” Maisel stvárňuje herečka Rachel... Foto: Amazon
The Marvelous Mrs. Maisel, Miriam “Midge” Maisel stvárňuje herečka Rachel Brosnahan.

A hoci, údajne, existuje v ich novom kontrakte „úniková“ klauzula pre prípad, že by si našli čas a dostatočný námet pre pokračovanie Gilmore Girls pre Netflix, aktuálne sú plne zaneprázdnení „šperkovaním“ novinky, ktorá sa opäť vymyká zabehnutých štandardom. Amazon si objednal rovno dve série. Prvá 8-dielna séria štartuje už 29. novembra.

Niekdajšia hviezda seriálu House of Cards Rachel Brosnahan sa predstaví ako Miriam “Midge” Maisel a prenesie divákov do roku 1958, keď v New Yorku spôsobí revolúciu humorom. Miriam má dokonalý život, dokonalého manžela, dve deti a dokonalý život na Upper East Side. Jednoducho pre ňu dokonalá idylka, aj keď je odtrhnutá od reality.

Nič netrvá večne a jej dokonalý život sa veľmi skoro rozsype a ona vo svojom osobnej mizérii objaví svoj nový talent, a to poriadne vtipný. Stane sa priekopníčkou nového žánru – stand up komédie. V tom čase čosi nemysliteľné a odsúdeniahodné, aby sa žena po večeroch túlala po nočných kluboch a hovorila narovinu o témach, ktoré majú zostať za dverami každej domácnosti.

Matka od sporáka okrem rastúceho počtu fanúšikov na seba vrhne aj hnev okolia, nepochopenie rodiny. Ona v bagatelizovaní pomerov nájde svoj nový zmysel života a roztočí sa nielen humorný kolotoč situácií, ale aj vážna téma emancipácie. Prečo by ženy nemohli slobodne vystupovať a hovoriť o tabuizovaných témach so smiechom cez slzy?

V ďalších úlohách sa predstavia aj hviezdy ako Tony Shalhoub (Monk), Alex Borstein (Family Guy), Michael Zegen (Boardwalk Empire) and Marin Hinkle (Dva a pol chlapa).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ženy z rodu Gilmorovcov #GILMORE GIRLS: A YEAR IN THE LIFE #The Marvelous Mrs. Maisel