Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Blíži sa koniec Teórie veľkého tresku?

Najsledovanejší sitcom na svete už o niekoľko dní vstúpi do jedenásteho roku vysielania. Bizarná partička bifľošských podivínov v kombinácii s Penny opantala svojim humorom milióny fanúšikov po celom svete.

24.09.2017 07:00
big bang theory, teória veľkého tresku, Foto:
Vyššie honoráre v predchádzajúcich mesiacoch boli hlavným problémom schválenia 11. a rovno aj 12.série.
debata

Tí si žiadajú ďalšie a ďalšie pokračovania, aj keď silnejú hlasy, že seriál má svoje najlepšie časy už za sebou a tvorcovia začínajú „variť z vody“ a pomaly by mali uvažovať skôr o závere ako pokračovaní.

Krivka sledovanosti postupne klesá, no stále sa drží na dostatočne vysokých hodnotách, aby televízia CBS investovala do nových sérií. A práve slovo investícia presne vystihuje definíciu nakrúcania.

Miliónové honoráre

Náklady na jednu epizódu sa počnúc najnovšou sériou vyšplhali na 10 miliónov dolárov, pričom drvivú väčšinu rozpočtu si rozdelia hlavní predstavitelia Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar a Simon Helberg.

Práve honoráre v predchádzajúcich mesiacoch boli hlavným problémom schválenia 11. a rovno aj 12.série. Herci sa zaviazali nakrútiť minimálne ešte 48 epizód a za to im televízia kráľovsky zaplatí. Okrem toho dostali možnosť produkovať vlastné projekty. Pre CBS je kľúčové udržať si megahviezdy všetky pohromade, aby mohlo nakrúcanie nerušene pokračovať a diváci dostali overenú dávku humoru, na ktorú sú zvyknutí.

Niekoľkomesačné vyjednávanie sa nateraz podarilo úspešne uzavrieť, zrejme sa blíži ten čas, keď si všetci povedia dosť a seriál sa definitívne skončí. O záverečnej klapke sa už veľa popísalo, vždy sa podarilo krízu zažehnať zvýšením honorárov, tentokrát sa vyčerpáva námet seriálu. Poukazovať vtipne niekoľko rokov na rozdiely medzi svetom obyčajných ľudí a tých múdrejších sa nedá donekonečna.

Koniec po 12.sérii?

Tvorcovia nepriamo naznačili, že práve 12.séria by mala byť pre seriál už posledná. Hlavný autor Chuck Lorre je síce rád, že zo seriálu sa stal fenomén, lenže studnica nápadov na nové príbehy vysychá a aktuálne sa doťahujú detaily ucelenej 11.série o tej dvanástej ešte ani neuvažoval, no vie si predstaviť, že tam by dal týmto postávam zbohom.

Zástupcovia televízie dúfajú, že menšia autorská kríza sa skoro pominie a Big Bang Theory sa bude vysielať aj naďalej. CBS je ochotná znášať vyššie honoráre hercov. Prečo by aj nie, keď len za predaj vysielacích práv televízia zinkasovala už miliardu dolárov. Navyše už v pondelok, 25.septembra štartuje nový spin-off seriál Young Sheldon, ktorý rozpovie príbeh o Sheldonovom detských časoch. Producentom je sám Jim Parsons.

Jedenásta séria štartuje s veľkým otáznikom. Zasnúbi sa Amy so Sheldonom? Svet Big Bang Theory sa rozširuje, preto reči o konci seriálu sú zrejme len burcovaním divákov, aby sa k seriálu vrátili, respektíve pokračovali v sledovaní aj počas nadchádzajúcich dvoch sezónach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kaley Cuoco #Jim Parsons #Teória veľkého tresku #oseriáloch