Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sú Veľké malé klamstvá bližšie, ako si myslíme?

Sedemdielna miniséria Big Little Lies, ktorú odvysielala začiatkom tohto roka televízia HBO zožala v drvivej väčšine len samé chvály. Preto nebolo prekvapením, keď po jej skončení začali silnieť hlasy žiadajúce nové epizódy.

20.09.2017 07:00
big little lies, veľké malé klamstvá, Foto:
Trio hlavných predstaviteliek – Nicole Kidman, Reese Whiterspoon, Shailene Woodley – sa pokračovaniu nebráni.
debata

Problém pokračovania je však veľmi prozaický. Dej je založený na knižnej predlohe spisovateľky Liane Moriartyovej a tvorcovia ho úplne vyčerpali a ďalšie pokračovanie, nateraz, neexistuje.

Trio hlavných predstaviteliek – Nicole Kidman, Reese Whiterspoon, Shailene Woodley – sa pokračovaniu nebráni. Najhlasnejšie o ňom hovorí najmä Kidman a Whiterspoon, ktoré už niekoľkokrát nepriamo potvrdili práce na oficiálne neohlásenej 2.sérii.

HBO len veľmi opatrne hovorí o možnom pokračovaní. Zatiaľ požiadali spisovateľku Moriartyovú, aby pripravila návrh ďalšieho pokračovania, nerobí žiadne veľké záväzné rozhodnutia. Tá na margo tejto žiadosti poznamenala, že o pokračovaní uvažuje.

Je to zaujímavá situácia, keďže v drvivej väčšine prípadov je problém presvedčiť hercov, aby sa vrátili do svojich úloh a scenár je pripravený. Teraz je to presne naopak. Hereckí predstavitelia sú doslova nadšení pri zmienke o nových epizódach, zatiaľ čo scenár sa rodí len veľmi pomaly.

Tlak na vytvorenie ďalšej minisérie sa zrejme bude stupňovať po nedeľnom vyhlasovaní cien Emmy, na ktorom Big Little Lies bodovalo v kategórii „najlepšia limitovaná séria“. Nicole Kidman si „ukradla“ cenu za najlepší ženský výkon v hlavnej úlohe v limitovanej sérii a jej seriálový – tyranský – manžel Alexander Skarsgard bodoval v kategórii najlepší vedľajší mužský výkon v limitovanej sérii. Laura Dern získala Emmy v kategórii najlepší vedľajší ženský výkon v limitovanej sérií a čerešničkou na torte bola cena Emmy pre režiséra Jeana-Marca Valléeho.

Čo z toho celého vyplýva? Pokračovanie Big Little Lies sa určite uskutoční. Už len pre tlak divákov a HBO, ktoré bude chcieť zopakovať úspech prvej série. Otázkou je, kedy sa reálne dostane na obrazovky, môže to trvať aj niekoľko rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Reese Witherspoon #Shailene Woodley #Nicole Kidman #HBO #Big Little Lies #Veľké malé klamstvá #oseriáloch