Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Príbeh Supermana pozná každý. Akí boli jeho predkovia?

Televízia SyFy, ktorá pred rokmi vysielala napríklad kultovú Hviezdnu bránu, chce využiť vlnu obľúbenosti komiksových seriálov a spojila sily s DC Comics, aby priviedla k životu ďalší kúsok komplikovanej skladačky postáv.

16.09.2017 07:00
krypton Foto:
Zaujme príbeh o predkoch Supermana divákov?
debata

Nebude to však žiadny známy hrdina, ani hrdinka. SyFy stavil na úplne neprebádané vody a môže z toho poriadne pozitívne vyťažiť, keďže začína byť pretlak spracovaní tých známych hrdinov. Blíži sa ten čas, keď sa ich diváci prejedia a budú chcieť vidieť neopozerané tváre. Preto televízia nezaváhala a už začiatkom budúceho roka ponúkne novinku Krypton, ktorá už teraz púta pozornosť seriálových fanúšikov.

Príbeh Supermana už bol rozpovedaný ne/úspešne niekoľkokrát a momentálne muž z ocele brázdi strieborné plátna a seriálový svet je bez neho. Kryptončanov už tretí rok zastupuje na televíznych obrazovkách Supergirl, ktorá dostala na televízii The CW konečne dostatočný priestor po rokoch „zanedbávania“.

Práve preto tvorcovia nového seriálu Krypton dávajú ruky preč od opozeraných hrdinov a chcú rozpovedať príbeh z časov, keď domovská planéta Supermana bola ešte životaschopnou krajinou a nikoho by nenapadlo, že jedného dňa skončí tak tragicky. Dej seriálu sa posunie o dve generácie späť, zameria sa na starého otca Supermana – Seyg Ela.

Vôbec po prvýkrát budú môcť diváci vidieť dejiny planéty, ktorú obývala vyspelá civilizácia, ako nikdy predtým. Planéta Krypton vždy bola vykreslená len ako domov Supermana, ktorý explodoval. Jej dejiny však skrývajú mnohé tajomstvá.

Aj napriek tomu, že dej sa bude odohrávať v minulosti, hlavná pointa seriálu sa začne v súčasnosti. Pôjde o zničenie Supermanovho dedičstva. Nepriateľ bude cestovať v čase, aby zničil jeho rod v minulosti a zabránil tak príchodu muža z ocele.

O skvelú kvalitu seriálu sa postarajú overení tvorcovia pod vedením Damiana Kindlera a Davida S. Goyera (Muž z ocele, Batman v Superman: Dawn of Justice, Da Vinci's Demons) a má to byť aj pastva pre oči, keďže SyFy zainvestoval hlavne do špeciálnych efektov, čo potvrdzuje aj krátky teaser trailer. Snáď jediným negatívom pre fanúšikov môže byť fakt, že nebude prepojený s ostatnými DC Comics seriálmi a filmami a pôjde si vlastnou cestou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Superman #oseriáloch #Krypton