Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Heroes - osud Hrdinov je definitívne spečatený!

17.05.2010 09:03
debata

Osud Hrdinov je definitívne spečatený!

Televízia NBC definitívne zrušila Heroes!

Tak a je po všetkom! Včera poobede televízia NBC oficiálne oznámila, že definitívne ruší seriál Heroes (Hrdinovia)!

Ešte pred pár dňami to vyzeralo veľmi nádejne a dokonca zo samotnej televízie prenikli informácie, že na jeseň sa dočkáme záverečnej, 5.série Hrdinov. Malo sa jednať o skrátenú sériu s počtom častí 13, kde by definitívne uzavrel dej seriálu, no nestane sa tak.

Seriál Heroes mal veľké problémy so sledovanosťou od druhej polovice 3.série, kedy veľmi prekombinovaný dej a nezmyselné zápletky. Diváci odmietli aj naďalej trpieť nezmyselnosti a tak postupne z týždňa na týždeň seriálu ubúdali diváci.

No aj napriek tomu v septembri 2009 sa začala vysielať 4.séria. No to už bol jasný začiatok konca. Sledovanosť padla na historické minimá a už nahlas sa začalo hovoriť, že čoskoro sa cesta Hrdinov skončí. Po vianočnej prestávke však sledovanosť klesla ešte viac a tak televízia neváhala v čo najkratšej dobe dovysielať zostávajúce časti 4.série ešte pred začatím zimných olympíjskych hier, ktoré jej neskôr vyplnili celú vysielaciu štruktúru.

Sledovanosť klesla v priemere na 4.5 milióna divákov v premiére, čo aj na trhové podiely stanice málo. 1.sériu sledovalo v priemere 18 miliónov divákov. Takže môžete vidieť aký veľký prepad seriál zaznamenal.

No tvorcovia, fanúšikovia nestrácali nádej, že aj napriek nízkej sledovanosti a najmä otvorenému koncu 4.série sa dočkáme uzavretie deja v 5.sérii. No v týchto dňoch nádej zhasla pre všetkých. Momentálne sa jedná o záverečný film, ktorý by mal uzavrieť nejakým spôsobom seriál, no televízia sa stále nevyjadrila, či vôbec takýto film schváli. Zdá sa, že televízia už definitívne stratila nervy nad osudom Heroes. No fanúšikovia sú neoblomní a nechú pripustiť, aby Heroes skončili takým koncom, aký ponúkol záver 4.série. Sám som ho videl a bola by naozaj veľká chyba a nezodpovednosť televízie, keby sa nenatočil záverečný film, ktorý by jako tak uzavrel dej.

Ako som nazančil v minulom článku o Heroes, momentálne televízia prechádza veľkou seriálovou krízou, naozaj má veľký problém, keďže aj novinkové seriály nevedia dostatočne zaujať divákov a staršie seriály ako Heroes takisto doslúžili. Preto televízia neváha a na novú televíznu sezónu si objednala najviac nových seriálov vo svojej histórii, je teda jasné, že NBC zažije nový seriálový začiatok.

Podľa neoficiálnych informácií chce iná televízia kúpiť tento seriál a naďalej v ňom pokračovať. No NBC nechce túto správu potvrdiť, ani vyvrátiť, čo je pochopiteľné, keďže prebiehajú intenzívne rokovania. Tiež nechce prezradiť meno televízia, ktorá by mohla teoreticky seriál kúpiť.

Ako sa bude osud Hrdinov ďalej vyvíjať, o tom sa samozrejme dozviete na blogu!

debata chyba
Viac na túto tému: #HEROES (Hrdinovia)