Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V - invázia vstupuje do novej fázy! Finále 1.série prichádza!

18.05.2010 14:23
debata

Pripravte sa na dnešné finále 1.série!

Televízia ABC už dnes večer uvedie záverečnú časť 1.série. Čaká nás 12.časť s názvom Red Sky a invázia mimozemšťanov vstúpi do novej fázy. Naozaj nás už nič nezachráni?

Návštevníci nás majú pekne v hrsti, v minulej časti, keď líderka Návštevníkov Anna nafingovala útok na svoju dcéru Lisu sa všetko zmenilo. Ľudstvo leží Návštevníkom pri nohách. Postrašenie ľudí, že Návštevníci sa boja o svoju bezpečnosť a preto opustia našu planétu zabralo a teraz už nič nebráni, aby spustili inváziu. Obrovská armáda lodí vstupuje do našej slnečnej sústavy a Anna dala príkaz nahrať ich operačný systém, aby radary nezachytili obrovskú flotilu, takže ovládajú aj armádu. Navyše vajíčka s novými mimozemšťanmi sa začínaj liahnuť a tak na scénu prichádzajú tzv. vojaci, ktorí sú veľmi nebezpeční pre hnutie odporu. Sú to vyložení zabijáci s ostrými zmyslami, ktorým nič neunikne. Anna chce tak definitívne odstrániť akýkoľvek odpor zo strany ľudstva, tak aby ľudstvo už bolo na Návštevníkoch len závislé. Všetko sa jej podarilo, ľudia sú závislí na ich liečebnom programe, zároveň ľudstvo obdržalo ako „dar“ modrú energiu, ktorá vyriešila všetky naše energetické nároky bez dopadov na životné prostriedie, teraz im všetci ležia pri nohách, je čas, aby Návštevníci zasadili posledný úder a ovládli našu planétu. Podarí sa im to?

Čo dnes večer uvidíme?

Dnešná časť prinesie veľa odhalení. Dieťa, ktoré čaká s Ryanom sa pýta na svet. Teda polovičný Návštevník a polovičný človek. Čerstvo vyliahnutí vojaci majú za úlohu nájsť Val a zabiť ju a jej dieťa, keďže je najväčším ohrozením, aké môže Návštevníkov ohroziť a Anna nechce dopustiť, aby sa narodilo. To ešte netuší, že Erica Evans má v rukách tajnú chemickú zlúčeninu, ktorá dokáže zabiť Návštevníkov, no nemá jej presné zloženie, keďže ho ukradli. To však netuší, že zradca je tak blízko. Je ním Kyle Hobbes, terorista, ktorý spolupracuje s Ericou a hnutím odporu, vymenil celý výskum tejto zlúčeniny za jeho pokojný život. Zjavne si začína uvedomovať, že Návštevníci zrejme vyhrajú alebo je to len zámienka a Kyle má nejaký plán? Erice je jasné, že za každú cenu musí zničiť celú armádu vojakov, no nevie ako. V tom prichádza pozvanie z materskej lode, chce sa s ňou stretnúť Anna a spolu s jej dcérou Lisou chce, aby Erica prišla na večeru na materskú loď. Anna chce definitívne získať Ericinho syna Tylera na svoju stranu, to však netuší, že Erica práve získala jedinečnú možnosť na zničenie vojakov.

Chad Decker konečne zistí, že Anna ho celý čas využívala len na svoj prospech a že výrazne tak pomohol Anne, aby si získala priazeň ľudí. Otec Jack ho požiada, aby im pomohol v hnutí odporu…

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?…

Ná záver mám fantastickú správu, televízia ABC oficiálne oznámila, že seriál V bude pokračovať aj 2.sériou, dokonca 2.séria bude mať o jeden diel viac ako 1.série, teda dočkáme sa až 13 nových častí. Fanúšikovia a diváci mali oprávnenú obavu o osud seriálu, keďže sledovanosť od 1.časti sústavne klesala, no našťastie, posledné 3 časti sa zastabilizovali a dokonca sledovanosť začala mierne rásť, čo kompetentných presvedčilo, že seriál má potenciál. Rozhodovalo sa medzi seriálom FlashForward (Spomienky na budúcnosť, s českým dabingom tento seriál môžete sledovať na AXN), lenže FlashForwardu sledovanosť klesla ešte viac ako V a tak televízia sa rozhodla, že si radšej ponechá V a FlashForward po 1.sérii skončí. Teraz je tu však problém, že kedy sa nová séria dostane do vysielania. Tým, že sa jedná o minisériu, tak seriál je tu možnosť, že seriál vyplní okno vo vysielaní, keď iné budú mať vysielaciu prestávku. Toto obdobie sa volá midseason a je charakteristické pre odbobie januára až marca. Znamená to teda, že nová séria sa dostane do vysielania až v roku 2011? Je tu možnosť, že televízia zopakuje štýl vysielania, aký zaviedla pri 1.sérii, že v novembri odvysiela 4 časti a potom viac ako 3 mesačná prestávka a od apríla bude vysielať zvyšné časti. Práve táto schéma vysielania najviac ublížila seriálu, keďže úvodné 4 časti mali slušnú sledovanosť a V sa stal najsledovanejšou novinkou v tejto televíznej sezóne, no veľmi dlhá prestákva seriálu evidentne podkopla nohy. Preto dúfajme, že ABC túto chybu už nezopakuje a odvysiela 2.sériu pekne pokope aj za cenu, že budeme musieť počkať do januára 2011. Ďalšie takéto podkopnutie by totiž seriál už nemusel prežiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #V