Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - žiadny návrat domov…začína sa nová misia!

28.09.2010 09:38
debata

Premiéra novej série Stargate Universe už dnes večer!

Prestávka medzi sériami sa dnešným večerom konečne končí a už dnes večer televízia SyFy uvedie úvodnú časť 2.série s názvom Intervention. Táto časť nás ešte dejom zavedie do obdobia konca 1.série a dokončí sa prvá etapa seriálu a uvidíme tak, čo všetko sa stalo s našimi obľúbenými postavami, keď na Destiny prišli Bránou úhlavní nepriatelia v podobe Luciánskej Aliancie. Boj medzi pozemskou posádku a Alianciou pokračuje! Luciáni stále držia v zajatí plk. Younga a ostatní vojenský personál a Dannic je rozhodnutý ich zabiť, je stále presvedčený, že Kivu postrelili zámerne. Varro však presvedčí Danica, aby ich nezabíjal, že má lepší plán. V dosahu je totiž planéta, je to nehostinná a kamenná planéta, no Varro sa domnieva, že tam majú ľudia väčšiu šancu prežiť, prípadne odísť na inú planétu Bránou. Na planéte však zúria silné a zničujúce elektrické búrky. Dannic tam pošle našich ľudí a je mu jasné, že Varro je tiež zradca, tak ho pošle tiež. Na planéte však naši a ľudia z Aliancie musia rýchlo spolupracovať, aby prežili. Medzitým Dr. Rush, Eli, Chloe a Brody, ktorí sú uzavretí v jednej z komôr na lodi, získavajú čiastočnú kontrolu na energiou na lodi a vyhražajú sa Dannicovi, že pokiaľ našich neprepustí, tak vypne štíty a následkom búrky na planéte vyletí do vesmíru silný výboj, ktorý všetkých zabije. Dannic však odmieta pristúpiť na požiadavky Rusha, Aliancia má svoj plán, s ktorým na Destiny prišli a chcú ho splniť. Dozvieme sa aj, čo všetko sa bude diať s TJ, ktorú postrelili v závere série, prežije jej nenarodené dieťa? TJ v bezvedomí blúdi v iných predstavách, ktoré prinesú pre diváka veľa zaujímavých zistení. Následne po tom, začne nová etapa seriálu, v ktorom bude postupne odhalená skutočná úloha Destiny a ľudia na jej palube budú nútení spraviť najťažšie rozhodnutie svojho života. Budú musieť obetovať celý svoj život na vesmírnej lodi v hlbokom vesmíre bez možnosti návratu na Zem?

Už počas leta tvorcovia postupne zverejňovali zaujímavé informácie zo zákulisia a z deja, ktoré nás v novej sérii čakajú, poďme si ich v skratke zhrnúť. V priebehu série teda sa dozvieme poslanie antickej lode Destiny a posádka si uvedomí, že toto poslanie je omnoho dôležitejšie ako návrat na Zem. Po príchode Luciánske Aliancie postupne naša posádka bude musieť začať spolupracovať s nimi, zjavne iná cesta nie je, aj keď Luciáni prišli na loď ako naši nepriatelia, situácia na lodi ich prinúti zmeniť názor, no určite nie naplno, určití ľudia budú mať stále postrané úmysly. No presvedčíme sa, že nie všetci z Aliancie sú chladnokrvní vrahovia. Hlavne Eli zažije románik s jednou z členiek Aliancie a konečne sa odpúta od Chloe.

V jednej z epizód by sme mali vidieť aj Rusha z budúcnosti, prišiel len kvôli upozorneniu celej posádky…čomu sa však bude musieť posádka vyhnúť sa dozvieme v epizóde Twin Destinies.

Taktiež v novej sérii pribudne nová postava v podobe herca Roberta Kneppera (Prison Break, Heroes), ktorý bude hrať práve chladnokrvného vraha Aliancie, hlavne Dr. Rush s ním bude mať veľa konfliktov, no úloha a pozícia Rusha sa ešte viac zväčší, keďže pri ďalšom prieskume lodi nájde riadiaci mostík lodí a je jasné, že konečne budú môcť loď kontrolovať, no Rush si tento objav nechá pre seba…

Konflikt medzi Rushom a plukovníkom Youngom by sa mal v priebehu 2.série urovnať, uvedomia si, že na lodi strávia možno celý svoj život a že vzájomné antipatie by mohli ešte viac uškodiť posádke, skôr sa musia sústrediť na Luciánsku Alianciu. Ak si však myslíte, že prchká a nepríjemná povaha Younga sa tým skončí, tak sa mýlite, práve naopak, tvorcovia avizujú, že jeho postava bude ešte viac temnejšia ako v prvej sérii.

Zároveň tvorcovia sľubujú viac akcie a navštevovania cudzích planét prostredníctvom hviezdnej brány a tiež bude väčšia pozornosť bude venovaná samotnej hviezdnej bráne a odhalia sa aj jej tajomstvá.

Tiež však uvidíme, podobne ako v 1.sérii, osobné životy hlavných hrdinov, aby sme ich spoznali aj z inej stránky.

Potešujúcou správou je, že v 15.časti sa Destiny prídu postavy zo seriálu Stargate Atlantis, konkrétne v tejto časti bude hosťovať David Hewlett (Dr. Rodney McKay) a Robert Picardo (Richard Woolsey) – veliteľ Atlantisu. Čaká nás teda cross-over diel Stargate Universe a Stargate Atlantis!

Znova uvidíme modrých nepriateľských mimozemšťanov, ktorí budú aj naďalej prenasledovať Destiny, na čo doplatí najmä Chloe, ktorá sa začne meniť. Aj psychicky a najmä fyzicky, keďže sa ukáže, že počas 1.série ju mimozemšťania nakazili nejakou infekciou a jej telo sa začne meniť, či však táto zmena bude trvalá, tvorcovia nechceli prezradiť. Uvidíme viac vesmírnych bitiek, a v druhej polovici série sa dočkáme niečoho veľkého, čo doteraz v celom Stargate svete ešte nebolo ukázané a to loď, ktorá roznáša samotné Hviezdne brány, už počas vysielania ostatných Stargate seriálov sme sa dozvedeli, že Antikovia vyslali do vesmíru viacero lodí, na jednej sa ocitla pozemská posádka, Destiny má však za úlohu preskúmavať planéty, na ktoré predchádzajúca loď umiestnila Bránu, a v jednej z epizód konečne uvidíme loď, ktorá toto celé má na svedomí, určite táto epizóda prinesie mnoho odhalení o Bráne samotnej.

Ale pozrite si radšej dva fantastické, vyše dvoch minút trvajúce trailery, ktoré sú plné spoilerov, následne si môžete pozrieť krátky trailer k 1.časti a sneak peek video. Have fun!

Trailer 1:

http://www.youtube.com/watch?…

Trailer 2:

http://www.youtube.com/watch?…

Trailer k 1.časti 2.série:

http://www.youtube.com/watch?…

Sneak peek video:

http://www.youtube.com/watch?…

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)