Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - prichádza bitva, ktorá zmení všetko!

30.11.2010 11:55
debata

Nepremeškajte finále prvej polovice 2.série SGU!

Ani sme sa nenazdali a 10 týždňov ubehlo ako voda a už dnes večer televízia SyFy uvedie veľké finále prvej polovice 2.série Stargate Universe! Zlou správou pre fanúšikov je, že Stargate Universe bude mať podobne ako minulý rok veľmi dlhú vysielaciu prestávku, teda do jari 2011, kedy sa seriál vráti s druhou polovicou 2.série, dovtedy by sme mali poznať aj definitívne rozhodnutie stanice, či predĺži seriál aj na 3.sériu. Je už známe, že po presune seriálu z piatka na utorok, veľmi utrpel a sledovanosť išla prudko dole, no našťastie ostatné 3 časti mali stúpajúci charakter, aj keď škody, ktoré napáchal presun sa už zvrátiť nedajú. Veľmi zaujímavé však bolo zistenie, že SGU si diváci väčšinou buď nahrávajú, ale ho sledujú v repríze a tieto čísla prinášajú takú sledovanosť, ktorá vracia SGU na pozíciu, ktorý mal pri prvej sérii. Či však aj toto pri rozhodovaní televízie o 3.sérii zaváži, je otázne. Dúfajme, že áno, tak či onak, sledovanosť seriálu ide pomaličky hore a práve sledovanosť prvej polovice 2.série je rozhodujúcim faktorom, ktorý rozhodne o prípadnej 3.sérii.

Definitívny verdikt sa možno dozvieme ešte tento rok, pravdepodobnejšia varianta je, že SyFy vydá prehlásenie na začiatku roka 2011.

V dnešnej časti uvidíme konečne poriadnu vesmírnu bitvu. Bitvu, ktorá zmení všetko, ako hovorí trailer. Dej dnešnej časti začína v dobe, keď Destiny zachytí jedinečnú energetickú anomáliu, ktorá je však mimo kurz lode. Dr. Rush sa snaží presvedčiť plk.Younga, aby povolil zmenu kurzu lode. Dr. Rush verí, že táto anomália je známkou inteligentného života a mohla by sa tak naplniť pôvodná misia Destiny. V minulých častiach sme sa konečne dozvedeli, prečo Antici vypustili Destiny a ostatné lode do hlbokého vesmíru, ich úlohou okrem preskúmavania planét a rozširovania hviezdnych brán bolo skúmanie pravej podstaty vesmíru a jeho vzniku. Plk.Young nie je nadšený, ale povolí zmenu kurzu. Neskôr Destiny zastaví na plánovanom mieste, no všetci sú prekvapení, čo nachádzajú. Loď zastavila na bitevnom poli, plnom trosiek, zdá sa, že sa tu niekedy odohrala obrovská vesmírna bitva. Plk.Young vyšle poručíka Scotta a Greera, aby šli trosky preskúmať pomocou raketoplánu. Medzitým Eli na lodi spúšťa simuláciu tejto dávnej bitvy, no zdá sa, že Destiny vstúpila do pasce! Medzitým na lodi infekcia, ktorou je nakazená Chloe naberá na intenzite, všetkým je jasné,že už čoskoro sa definitívne zmení a predstavuje veľké riziko. Eli a Camille Wray pomocou komunikačných kameňov navštevujú Zem, no nebudú to šťastné stretnutia. Eli pôjde navštíviť svoju ťažko chorú matku a Camille sa rozpadá vzťah s jej priateľkou…

Táto časť však prinesie veľa šokujúceho a nečakaného a zavŕší to určite otvorený koniec, aby diváci zostali v napätí, čo sa stane ďalej!

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?…

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Zároveň tvorcovia seriálu oznámili, že od začiatku bol seriál SGU naplánovaný na 5.sérii. Majú presne naplánovaný dej, všetky dejové linky, všetky dôležité zápletky, ktoré by mali vyvrcholiť vo veľkom finále na konci 5.série. Či sa však seriál dožije spomínaných piatich sérií je otázne, no táto informácia môže seriálu aj pomôcť. Podobne takáto informácia pomohla aj seriálu LOST /Nezvestní/, kedy tvorcovia pri štarte tretej série oznámili,že seriál bude mať dokopy 6.sérii a uzavrie sa tak definitívne dej. Vtedy televízia mala garanciu, že seriál bude vysielaný tri roky a naopak tvorcom bolo garantované, že seriál nebude predčasne zrušený. Zdá sa,že aj tvorcovia SGU chcú podobnú garanciu od SyFy, aby mohli celý príbeh dokončiť. V prípade zrušenia seriálu by túto informáciu potrebovali vedieť o dosť skôr, keďže ako povedal jeden z tvorcov Joseph Mallozi, dá sa celý dej seriálu vtesnať do jednej série, no príbeh by zabral všetkých 20 epizód a čakal by nás veľmi rýchly spád. Dúfajme však, že takéto niečo sa nestane a že seriál naozaj dostane možnosť sa odprezentovať v naplánovaných piatich sériách.

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)