Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - pripravte sa na hrozivú premenu!

09.12.2010 11:43
debata

Čo všetko prinesie dlhoočakávaná záverečná časť prvej polovice 2.série?

Aj všetci fanúšikovia seriálu The Vampire Diaries (Upírske denníky) sa musia pripraviť na to, že seriál končí vysielanie pre tento rok a že nové časti sa objavia po tradičnej vianočnej prestávke v januári 2011. Televízia The CW už dnes večer odvysiela 11.časť 2.série s názvom By The Light Of the Moon.

Ako už asi tušíte s názvu, blíži sa spln mesiaca a tým aj hrozivá premená Tylera na vlkodlaka. Tyler sa stále nevie vyrovnať s tým, že sa naplnila jeho kliatba a už o pár hodín má byť z neho vlkodlak. Caroline sa mu snaži pomôcť aspoň psychicky, no je jej jasné, že bude musieť čo najskôr zmiznúť, keďže pokúsanie od vlkodlaka je pre upírov smrteľné. A nikto netuší ako sa Tyler bude správať, keď sa premení. Tyler je naozaj veľmi vystrašený, po zhliadnutí videa, na ktorom sa menil jeho strýko Mason, si uvedomuje, že takú bolesť ako Mason popisoval nevydrží. Všetko sa však skomplikuje, keď dôjde k premene, no Caroline bude nablízku a jediným inštinktom vlkodlaka je zabiť upírov a nezáleží mu na to, či dotyčného pozná. Caroline tak bude musieť zabojovať o svoj život…

Elena bude riešiť veľkú dilemu v tejto časti, všekto skomplikuje upír Elihaj, ktorý dá Elene zaujímavú ponuku, ktorá môže zmeniť všetko!

Elena sa chce stále obetovať, je rozhodnutá sa vydať na nemilosť Klausovi – je upír z prvej generácie, ktorý chce zlomiť kliatbu pomocou mesačného kameňa – no tentokrát už Elena nemá nič pod kontrolou. Uvedomuje si, že skrývaním sa pred Klausom ohrozuje celú svoju rodinu, keďže on nemá problém vyvraždiť akýkoľvek ľudí.

Medzitým v hrobke je už uväznený aj Stefan a Katherine to patrične chce využiť, lebo stále má preňho slabosť, čo jej samozrejme nikto neveril, no ako však dosiahne to, aby sa s ňou Stefan vyspal sa zatiaľ nevie. Je tu možnosť, že tým, že Katherine staršia upírka, je teda silnejšia a má silnejšie schopnosti, je tu možnosť, že sa jej podarí nejakým spôsobom manipulovať so Stefanovou mysľou, čo si Katherine patrične užíva. Čo si však nechce priznať, že má strach pred Klausom, no v prekliatej hrobke je stále v bezpečí, keďže žiadny upír z nej nemôže výjsť, takže aj keby sa objavil Klaus, tak určite nevojde do hrobky, ďalšie čo si nechce priznať je to, že Stefan miluje Elenu a jediná možnosť ako prinútiť Stefana, aby bol s Katherine je len manipulácia mysle.

Navyše, aby toho nebolo málo, do Mystic Falls zavíta ďalšia nová postava – Jules. Jules je priateľkou Mason Lockwooda, vlkodlaka a strýka Tylera, ktorého však zabil Damon Salvatore. Jules po tom ako Mason zmizol z Kalifornie rozbehla pátranie po svojom priateľovi a po dlhých mesiacoch ju konečne stopy zavedú do Mystic Falls…ak si myslíte, že Jules niečo neskrýva, tak sa mýlite!

Bonnie a Luka sa postupne ešte viac zblížia. Bonnie sa cíti s Lukom veľmi dobre, konečne môže slobodne hovoriť o svojich čarodejnickych schopnostiach a ten jej na oplátku ukazuje, čo robiť, aby sa stala mocnejšou čarodejnicou. Zároveň spolu vymýšlajú kúzlo, ktoré by mohlo Stefana dostať von z hrobky.

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?…

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Herečka Nina Dobrev (Elena/Katherine) pri príležitosti odvysielania tejto epizódy poskytla rozhovor časopisu EW, sama povedala, že táto epizóda bude prelomová a že diváci sa určite majú načo tešiť, taktiež touto epizódou sa otvárajú dvere pre nový dej, ktorý sa rozbehne po vianočnej prestávke. Seriál podľa jej slov bude viac temnejší a krvavejší, keďže v Mystic Falls sa začne objavovať viac a viac upírov, ktorý budú chcieť zabiť Elenu a tak zlomiť ich kliatbu. Elenu čakajú naozaj veľmi ťažké časy a navyše riešenia ako výjsť z tejto situácie živá nebudú prichádzať. Bude musieť Elena obetovať svoj život a nechá sa premeniť na upírku? Presne tak isto, ako to spravila Katherine, keď pred stáročiami utekala pre Klausom?

Aj herec Ian Somerhalder (Damon Salvatore) pre tento istý časopis poskytol rozhovor a naznačil niekoľko maličkostí o jeho postave v dnešnej mid-season finale epizóde. Ako poznamenal, hoci to bude pre viacerých divákov prekvapenie, v dnešnej časti by sme mali vidieť viac ľudskosti z jeho strany. Dnes postava Damona prejde určitými zmenami, no nečakajte, že bude z neho zrazu dobrý a milý upír, Damon zostane Damonom, no teraz musí riešiť inú situáciu. Po tom, ako je jeho brat uväznený s Katherine v hrobke, Damon sa musí postarať o Elenu a samozrejme o jej bezpečie. Je to síce situácia, o ktorej dlho sníval, no teraz, keď reálne nastala, tak má problém. Damon vždy niečo k Elene cítil, ale tentokrát, keď s ňou je sám a musí sa o ňu postarať, jeho city sú čoraz silnejšie a toho začína desiť, no navonok to dáva najavo svojím Damonovským spôsobom. Koniec dnešnej epizódy by mal byť pre Damona naozaj ťažký.

Určite vás zaujíma ako nové postavy sa objavia v seriáli v druhej polovici 2.série. Niektoré sa zdržia veľmi krátko, keďže ako som už spomínal, seriál bude krvavejší, takže postava Alice, ktorá sa objavila v 10.časti 2.série čoskoro zomrie, bude zabitá iným upírom, ktorý sa chystá do mesta, takisto sa stane jeho obeťou aj istá Jessica. Väčší problém v meste spôsobí príchod istej novinárky v nových častiach. Bude sa totiž veľmi aktívne zaujímať o všetky obete, ktoré tak záhadne zomreli v meste a bude až veľmi dotieravá a zvedavá a hlavne bude mať pre novinára naozaj dôležitú vlastnosť – domýšlavosť. Nikomu sa však v meste nebude páčiť, že tam sliedi nejaká novinárka a chtiac nechtiac pôjde jej o život. Jej príchod zaujme najmä Damona, ktorý sa s ňou bude pohrávať.

Tvorcovia seriálu rátajú aj s návratom jednej postavy, ktorá sa nečakane objavila v 1.sérii a spravila veľký rozruch a následne táto postava chtiac-nechtiac musela zmiznúť v úvodnej epizóde 2.série. Tušíte kto to je? Áno, je to John Gilbert. Biologický otec Eleny, ktorý vždy mal k dispozícií potrebné informácie, no nikdy nepovedal, odkiaľ ich má, no o upíroch a ich zákonoch vždy vedel všetko. Určite môžete očakávať jeho príchod v 2.sérii, no nepoviem vám, kedy sa objaví, nechám si to ako prekvapenie. Opäť však so sebou prinesie potrebné informácie, ktoré by dokázali zmeniť všetko. Tentokrát sa vráti do Mystic Falls s informáciou ako zabiť Elijaha a teda možno to bude aj kľúč k tomu ako zabiť upírov, ktorí patria do prvej generácie!

A v poslednej tretine série sa konečne objaví Klaus, už ho totiž nebude baviť čakať, kým mu niekto z jeho poskokov privedie živú Elenu, rozhodne sa teda, že všetko musí spraviť sám. Keďže Klaus patrí medzi upírov z prvej generácie, tak nebude mať žiadne zábrahy, bude chladokrvný, vypočítavý a nemilosrdný.

Na záver ešte jedna poznámka, v súvislosti s ukončením vysielania všetkých seriálov, aj o ktorých píšem na blogu, sa blíži aj tradičná vianočná prestávka na blogu. Tento týždeň je teda posledným týždňom, kedy budú uverejneňované články o vašich obľúbených seriáloch. Blog o seriáloch sa vráti po prestávke už 3.januára 2011 spolu s novými, premiérovými časťami vašich obľúbených seriálov. Touto cestou chcem všetkých pravidelným aj nepravidelným čitateľom popriať krásne prežitie Vianoc a úšpešný štart do Nového roka 2011 aj s blogom o seriáloch. Zároveň ďakujem všetkým, ktorí blog navštevujú!

debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)