Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - dá sa veriť najväčšej manipulátorke?

24.02.2011 12:15
debata

Vychutnajte si poslednú epizódu pred 6 týždňovou prestávkou!

Ostatné týždne boli v Mystic Falls naozaj horúce a v našom obľúbenom seriáli sa stalo mnoho dejových zvratov, poďme sa najprv pozrieť na tie najpodstatnejšie a potom sa pozrieme, čo nás čaká v dnešnej epizóde, konkrétne televízia The CW dnes odpremiéruje 16.časť 2.série The House Guest a následne nás bude čakať 6 týždňová prestávka a seriál sa vráti už 7.apríla s poslednými epizódami z tejto série. Dobrou správou je, že seriál už nebude mať žiadnu prestávku vo vysielaní!

17.časť – Know the Enemy – 7.apríl

18.časť – 14.apríl

19.časť – 21.apríl

20.časť – 28.apríl

21.časť – 5.máj

22.časť – finále 2.série – 12.máj.

Prvým veľkým šokom, hlavne pre Elenu bolo zistenie, že jej dohoda s Elijahom stojí na vode, keďže on má vlastný plán s jej životom, pôvodne mal ochraňovať Elenu pred Klausom, o ktorom si všetci mysleli, že práve Elenin život je kľúčom k prelomeniu kliatby Slnka a Mesiaca, čo neskôr bolo vyvrátené a Klaus (prvý pôvodný upír) sa snažil nájsť spôsob ako zlomiť kliatbu no bez ľudskej obete, za to Elijah mal svoj plán, pri ktorom Elena mala zomrieť pri tejto obete, následne Klaus by bol oslabený a Elijah by mohol zabiť. Tento scenár sa nepáčil najmä Damonovi, ktorý prišiel s nápadom zabiť Elijaha, čo by mohol byť problém, keďže Elijah patril do generácie Pôvodných a zabiť ich nie je jednoduché. S nečakanou pomocnou rukou prišiel John Gilbert, ktorý sa vrátil s neznámeho dôvodu do Mystic Falls na neradosť všetkých a najmä Eleny. John má opäť nejaký bližšie nešpecifikovaný plán, no isté je jedno, že stále spolupracuje s upírmi akými sú napríklad Isobel a Katherine. A smrť Elijaha nejakým spôsobom zapadla do ich spoločného plánu a tak dal Damonovi jediný spôsob ako zabiť pôvodnéh upíra a to dýkou z popola z bieleho dubu, problémom však bolo, že keby ho zabil Damon, zomrel by tiež, musel ho zabiť človek a tak Rick neváhal a zabil Elijaha, zabudli však, že dýka musí zostať na mieste a tak Elijaha sa podarilo zabiť až na druhýkrát, keď si prišiel pre Elenu. Zdá sa, že Elena je na teraz v bezpečí, no je jasné, že Klausovi sa nepodarilo nájsť spôsob ako zlomiť kliatbu bez jej obete a jeho príchod už visí vo vzduchu. Pre všetkých nedočkavých je tu informácia, že Klausa by sme mali vidieť už 19 epizóde!

Smrťou Elijaha sa dostala na slobodu najväčšia manipulátorka – Katherine, konečne kliatba, ktorá ju uväznila v hrobke so smrťou Elijaha zmizla a ona si môže opäť užívať. Damonovi však sľúbila, že im pomôže Elenu ochrániť, čo však má za lubom? Dá sa jej ešte vôbec veriť po tom všetkom, čo spravila?

Pomocnú ruku pri odhalení Elijaha podala aj Bonnie, ktorej sa darilo rozvíjať svoje čarodejnícke schopnosti, teraz však spolu s Jeremym pritvrdila, zúfalé časy si žiadajú zúfalé rozhodnutia a tak neváhala a použila kúzlo na nového obyvateľa Mystic Falls. Luka Martin, mimochodom tiež čarodejník ako jeho otec, musel pod hypnózou prezradiť tajné plány, ktoré sa týkajú Eleny a dozvedeli sa, že Elena musí tak či tak zomrieť, čo podporuje Elenin plán obetovať sa, len aby ochránila svoju rodinu, prípadne by z nej sa stala upírka, podobne ako to spravila Katherine, len aby unikla pred osudom, ktorý čaká Elenu.

Bonnie však netušila, že otec Luky, Dr. Jonas Martin si to príde s Bonnie vydiskutovať a ako mocný mág odobral Bonnie všetky schopnosti, aby sa im už neplietla do cesty. Dr. Jonas Martin zasiahol aj druhýkrát, keď zabránil súboju upírov s vlkodlakmi. Jules si totiž do mesta priviedla tlupu kamarátov vlkodlakov, aby sa im podarilo získať potrebné informácie za zlomenie kliatby, keby kliatbu zlomili vlkodlaci, tak už by sa nemuseli premieňať, prípadne by premenu ovládali, čo je pre nich veľmi lákavé a zároveň by mohli potom vyvraždiť svojich úhlavných nepriateľov upírov, ktorí keby zlomili kliatbu prví, tak by sa mohli pohybovať slobodne aj cez deň a mohli byť žiť „normálny“ život. Jules neváhala použiť na svoje plány ani Tylera, ktorý ako nový vlkodlak bol ešte zmätený a zničený zo smrti svojho strýka Masona, ktorý mu bol oporou. Jules ako Masonova priateľka poskytla Tylerovu útechu a potrebné informácie o pravidlách života vlkodlaka, no zatajila mu dôležité informácie a tak Tyler stratil všetko, rozbil svoje priateľstvo s Caroline a po smrti takmer všetkých vlkodlakov, ktorých zabil Dr. Martin mu nezostávalo nič iné len odísť spolu s Jules z mesta. No kto je fanúšikom Tylera, nemusí smútiť, neodišiel natrvalo zo seriálu, skončila sa len dejová línia upíri vs. Vlkodlaci a už čoskoro sa vráti späť, teraz sa však budú rozvíjať iné dejové línie…Avšak, keď sa Tyler vráti, bude si musieť vybrať definitívne stranu, za ktorú bude bojovať, budú do aj naďalej vlkodlaci alebo upíri a poprel by tak legendy o tom, že vlkodlak a upír nemôže žiť vedľa seba?

Už dnes večer príbeh pokračuje, Katherine si užíva znova získanú slobodu patričným spôsobom, čo všetkým lezie na nervy. Najmä Elena so Stefanom majú veľký problém s tým, že Katherine môže s nimi všetkými opäť manipulovať a hrať sa a pritom im vôbec nepomôže, keďže stále myslí iba na seba. No jej znalosti sú životne dôležité a nemôžu si dovoliť stratiť ju. Damon by ju najradšej zabil, no či chce alebo nie, bude si musieť priznať, že možno v nej zostalo kúsok človeka. Budú mať spolu zaujímavý rozhovor plný priznaní…

Keď je teraz Bonnie bezmocná, Stefan si uvedomí, že stále potrebujú aj čarodejnícku podporu, preto spolu s Elenou si dohodnú stretnutie s Lukom a jeho otcom Dr. Martinom. Snažia sa ich presvedčiť, že aj napriek všetkému, čo sa doteraz stalo, predsalen môžu pracovať aj spolu, len si budú musieť veriť. A dôvera je to, čo už Dr.Martin nemá a spoločné stretnutie sa rázom zmení…

debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)