Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - každý osud má svoj koniec…

07.03.2011 12:15
debata

Po 3 mesačnej prestávke prichádza posledných 10 epizód seriálu!

Televízia SyFy už dnes večer vracia po 3 mesačnej prestávke na svoje obrazovky seriál Stargate Universe, dnešným dňom sa začína vysielanie posledných 10 epizód 2.série. Áno, je to oficiálne, 3.séria aj napriek vyjednávaniam a pôvodne aj pozitívnym správam sa natáčať nebude a tak seriál podobne ako jeho starší súrodenec Stargate Atlantis skončí s otvoreným koncom a čakaním buď na minisériu alebo záverečné filmy, ktoré by dej seriálu akýmsi spôsobom uzavreli. Tvorcovia seriálu tradične majú nápad ako by seriál mohol skončiť v skrátenej verzii, no teraz všetko závisí na vyjadreniach televízie a štúdia MGM, ktoré je vlastníkom značky Stargate. Možno viac svetla prinesie sledovanosť druhej polovice aktuálnej série, keďže seriál mení vysielací deň, 2.séria sa vysielala vždy v utorok, čo bol kameňom úrazu a seriál nedokázal konkurovať seriálom veľkých celonárodných televízií a sledovanosť sa prepadla aj o 50%, no tentokrát si televízia dala povedať po mnohých apeloch tvorcov a fanúšikov a presunula SGU na pondelok a bude sa vysielať spolu so seriálom Being Human, ktorý je momentálnou hviezdou medzi seriálmi na SyFy a je tu predpoklad, že Being Human by mohol pomôcť Stargate Universe vo zvyšovaním sledovanosti a mohol by byť dobrou nábehovou krivkou pre SGU. Uvidíme teda, či sa tajné priania tvorcov a fanúšikov Stargate splnia a sledovanosť sa zvýši a tým pádom je tu väčší predpoklad, že by SGU pokračovalo formou minisérie, keďže jeden film na ukončenie seriálu nestačí. Tvorcovia od začiatku deklarovali, že SGU je seriál na 5 sérii a v prípade zrušenia potrebujú celú 20 dielnu sériu, aby seriál ukončili bez možnosti natočenia filmov, SyFy však svoj zámer zrušiť SGU nekonzultovala s tvorcami a natáčanie 2.série tomuto faktu nebolo prispôsobené, hoci teraz televízia vo svojom krátkom prome deklaruje, že nás čaká záver seriálu a pritom tvorcovia dávno hovorili, že 2.séria končí otvoreným koncom, aby plynulo naňho mohla nadviazať 3.séria. Je však veľmi pravdepodobné, že televízia čaká až na čísla sledovanosti nových epizód na základe, ktorých sa rozhodne ako formou bude Stargate Universe pokračovať…

Nový seriál prichádza na blog o seriáloch!

Dáte mu šancu?

BODY OF PROOF

Od 29.marca!

Keď sme sa v decembri lúčili so seriálom, tak naša pozemská posádka na Destiny sa ocitla v bezvýchodiskovej situácii uprostred vesmírnej bitky a lodi začali zlyhávať štíty a pomoc žiadna. Viacerí sa začali pripravovať na svoj koniec v hlbokom vesmíru ďaleko od domova. Ako bude príbeh pokračovať? Dnešná epizóda, konkrétne 11 v poradí s názvom Deliverance nás vráti presne do deja, kde sme v decembri končili. Všetci na Destiny budú prekvapení, keď sa hyperpriestoru vynorí loď mimozemšťanov, ktorý od začiatku seriálu boli vykreslení ako nepriatelia, ktorí sa snažia obsadiť Destiny, no zdá sa, že všetko je inak a Destiny záchrania pred istou skazou. Otázkou však je, prečo to spravili? Sledovali Destiny iba preto, že chceli práve oni dokončiť misiu, na ktorú bola loď tísickami rokov vyslána? Tragický osud pozemskej posádky je odvrátený a Destiny môže letieť ďalej, je tu však problém, loď utrpela veľké poškodenia a skôr než bude pokračovať na ceste, musia prebehnúť nevyhnutné opravy, ktoré však nebudú prebiehať podľa plánov…

Druhá séria prinesie však aj iné zaujímavé príbehy, poďme sa v krátkosti pozrieť, čo všetko uvidíme…

11.časť – Deliverance

12.časť – Twin Destinies

13.časť – Alliances

14.časť – Hope

15.časť – Seizure

16.časť – Hunt

17.časť – Common Descent

18.časť – Epiloque

19.časť – Blockade

20.časť – Gauntlet

Tak napríklad hneď v 12.časti sa opäť pozrieme na snahy posádky vytočiť pomocou Hviezdnej brány Zem, v dobe, keď sa bude Destiny dobíjať vo vnútri hviezdy, Rush však bude apelovať, nech tieto snahy sú ukončené, že je dôležité dokončiť misiu Destiny, všetko sa však zmení, keď sa objaví druhá Destiny a s ňou Rush z budúcnosti, ktorý prišiel varovať našu posádku v súčasnosti. V 13.časti sa taktiež ešte vrátime k zápletke s Luciánskou Alianciou, ktorá v našej galaxii si upevňuje moc a Zem im stojí v ceste a rozhodnú sa pre útok.

15.časť poteší všetkých fanúšikov seriálu Stargate Atlantis, v tejto epizóde budú hosťovať herci, ktorý kedysi v Atlantis hrali, konkrétne Rodney McKay a Richard Woolsey, dej epizódy sa bude točiť okolo vyjednávania s inou planétou, ktorá má energetické predpoklady k tomu, aby mohli vytočiť bránu a spojiť sa tak s Destiny, vedecky túto misiu bude podporovať Rodney, vyjednávať bude Woolsey, táto epizóda bude dôležitá aj pre informácie, ktoré sa v nej dozvieme, mali by sme viac dozvedieť, čo sa stalo s Atlantídou po tom ako v závere seriálu pristála na Zemi a čo sa vlastne teraz s ňou deje, malo by to byť aspoň malou náplasťou pre fanúšikov, ktorý stále márne čakajú na záverečný Atlantis film, ktorý by uzavrel druhého Stargate seriálu. Taktiež nás čakajú epizódy, v ktorých posádka bude skúmať cudzie planéty a stretnú aj rôznych tvorov, no medzitým bude aj naďalej prebiehať prieskum samotnej Destiny a budú objavené nové priestory. Ďalej tvorcovia prezradili, že v tejto časti série zomrú aj niektoré postavy, udeje sa tak v 18.epizóde, keby by malo prísť k mimozemskému prevratu na Destiny. Zatiaľ tvorcovia nepotvrdili ako bude vyzerať záver 2.série, vieme iba to, že záver 2.série bude mať otvorený koniec, objavili sa informácie, ktoré hovoria o tom, že nakoniec sa pozemská posádka predsalen zmieri s tým, že splnenie misie Destiny presahuje ich životy a tak sa rozhodnú, že sa uložia k večnému spánku do stázových komôr na Destiny a nastavia svoje prebudenie až keď misia lodi sa splní a oni sa nejakým spôsobom dostanú späť domov, na Zem. Či však naozaj seriál takto skončí sa dozvieme až v máji, do tej doby by malo byť aj oficiálne stanovisko, akým spôsobom bude Stargate Universe pokračovať, či to naozaj bude miniséria alebo prostredníctvom filmov, ktoré uzavrú definitívne dej seriálu.

Na záver je tu ešte správa pre tých, ktorí Stargate Universe poznajú, no nesledujú ho a čakajú až na dabovanú verziu, fantastickou správou je, že televízia NOVA zakúpila vysielacie práva na obidve série SGU a seriál v českom znení sa môžete tešiť už na jeseň tohto roku!

Pozrite si ešte trailer televízie Space, ktorá bude SGU vysielať v Amerike iba s jednodňovým oneskorením oproti materskej stanici, promo taktiež hovorí o tom, že seriál končí, takže naozaj 3.séria sa neuskutoční, snahy tvorcov, že by sa seriál presťahoval práve na Space a táto televízia by zafinancovala záverečnú sériu sa teda nepotvrdili.

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)