Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - dostanú ešte šancu na návrat domov?

04.04.2011 13:43
debata
 

STARGATE

UNIVERSE

 

SEASON 2

odkaz Stargate Universe - dostanú ešte šancu na...
Stargate Universe - dostanú ešte šancu na návrat domov? Stargate Universe - dostanú ešte šancu na návrat domov?
 

Dostanú ešte šancu na návrat domov?

 

Prichádza jedna z najočakávanejších epizód 2.série!

  

Vysielanie 2.série Stargate Universe je v plnom prúde a už dnes večer televízia SyFy uvedie už 15.časť s názvom Seizure, všetci Stargate fanúšikovia určite horia nedočkavosťou, pretože práve v tejto epizóde sa spoja všetky tri Stargate seriály! O čo teda pôjde? Už v ostatných epizódach sme sa dozvedeli, že na Zemi vládne neutíchajúca snaha nadviazať spojenie s Destiny prostredníctvom hviezdnej brány, problémom však je, že pre nadviazanie spojenia je potrebné obrovské množstvo energie alebo nájsť planétu so špecifickým zložením jadra a vybudovať tam znova základňu podobného charakteru akú sme videli v otváracej epizóde seriálu. Nie však každý z politikov je znova ochotný investovať miliardy dolárov do vybudovania novej základne na novej plánete, keď hrozí opäť riziko infiltrácie zo strany Luciánskej aliancie, ktorá v Mliečnej dráhe si stále viac a viac upevňuje svoje postavenie a sú v nevyhlásenej vojne so Zemou. Preto prichádzajú s novým riešením a to vrátiť sa na Langaru, diváci prvého Stargate seriálu dobre vedia, o čo ide, pre tých ktorí nie, priblížim vám rýchlo problematiku. Práve táto planéta disponuje energetickými zdrojmi, ktoré sú však dostatočne nestabilné na to, že pri vytočení hviezdnej brány a nadviazaní spojenia s Destiny, by planéta mohla explodovať, preto vyjednávania s politickými špičkami tejto planéty poveria veľiteľa Atlantisu Richarda Woolseyho a o vedeckú podporu Dr. Rodneyho McKaya, tým pádom prichádza k prepojeniu Stargate SG-1, pretože Langara je domovom Jonasa Quinna, ktorý v Stargate SG-1 hral jednu z hlavných úloh v 6.sérii a práve dnes by sme mali dozvedieť ako vyzeral jeho život po odchode, no najmä väčšia pozornosť sa venuje Woolseymu a McKayovi a teda druhému seriálu, teda Stargate Atlantis. Mali by sme popri hľadaniu riešenia pre Destiny dozvedieť, čo sa stalo s Atlantídou v čase, keď znova pristala na Zemi v poslednej epizóde Stargate Atlantis, kde sa teraz nachádza a ako teraz vlastne celé veliteľstvo Hviezdnej brány funguje. Táto epizóda má byť akousi náplasťou pre fanúšikov ostatných Stargate seriálov, ktorí stále márne čakajú na ďalšie Stargate filmy, ktoré ukázali hrdinov a ich problémy po skončení jednotlivých seriálov.

Podarí sa pozemskej delegácii vyjednať podmienky pre nadviazanie spojenia? Podarí sa vôbec nadviazať spojenie so samotnou Destiny? Má posádka Destiny ešte šancu na návrat domov späť na Zem alebo sú naozaj odsúdení na život v hlbokom vesmíre? Určité odpovede sa dnes večer dozvieme!

Čo sa týka sledovanosti druhej polovice 2.série, tak správy nie sú dobré, sledovanosť sa v žiadnom prípade nezlepšila, práve naopak. Tým pádom šanca na dodatočnú zmenu názoru zo strany televízie, že by nakoniec schválila ešte 3.sériu je definitívne preč a je nutné dodať, že úroveň jednotlivých epizód je každou epizódou vyššia, no diváci v zámorí už viac šancu novému spracovaniu Hviezdnej brány nedali. Tvorcovia seriálu sú teda pripravení spracovať koniec príbehu na Destiny prostredníctvom jedného alebo dvoch filmov. Lepšou variantou by však boli dva filmy, keďže v čase, keď prišlo rozhodnutie o zrušení SGU bola už celá séria natočená a tým pádom dej seriálu nie je prispôsobený na akýkoľvek koniec seriálu a veľa otázok zostane otvorených a tým pádom dva filmy by určite dali tvorcom lepšie uzavrieť dej. No zatiaľ SyFy nevydala žiadne rozhodnutie, čo sa týka filmu/ov.

Ešte v krátkosti sa pozrieme, čo nás čaká a neminie v nasledujúcich týždňoch v hlbokom vesmíre. Takže určite môžete očakávať zaujímavú epizódu, ktorá sa po dlhom čase bude odohrávať na cudzej planéta a prieskumný tým bude musieť čeliť mimozemskému tvorovi, ktorý niekoľkých členov zajme a ostatní budú musieť bojovať o ich prežitie. Ďalej sa stretneme úplne s novou civilizáciou, ktorí budú tvrdiť, že ich pred tisíckami rokov založila pôvodná posádka Destiny! Takže je možné, že dozvieme veľmi zaujímavé informácie z minulosti samotnej lodi a aj posádke. Príbeh bude rozdelený na dve časti a v tej druhej časti naša pozemská posádka bude čeliť novému problému, keďže týchto členov dávnej civilizácie vezme na palubu Destiny a nastavia kurz k ich domovskej planéte, keď však Destiny dorazí k cieľu, všetci zostanú zaskočení, keďže ich pôvodný domov je na pokraji zrútenia, pretože planéta je opustená a zničená seizmickou aktivitou…

   
debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)