Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V - náš nerovný súboj o prežitie sme prehrali!

31.05.2011 12:56
debata

V

Season 2

odkaz V - náš nerovný súboj o prežitie sme prehrali!
V - náš nerovný súboj o prežitie sme prehrali! V - náš nerovný súboj o prežitie sme prehrali!
 

Náš nerovný súboj o prežitie sme prehrali!

 

Televízia ABC nečakane zrušila seriál V!

  

Dá sa povedať, že začína byť zvykom, kedy televízie rušia svoje seriály bez upozornenia a tak tvorcovia nemajú šancu prispôsobiť dej seriálu, tak aby koniec série uspokojil divákov, a aby nečakali, že sa objavia nové epizódy. Do tejto kategórie oficiálne môžeme zaradiť aj seriál V, ktorý televízia ABC v polovici mája zrušila a s tým, že nie je nádej pre záchranu v podobe zníženia nákladov, ani získania sponzorov. Kríza sci-fi seriálov teda pokračuje. Pritom 2.séria a zároveň posledná séria už jednu facku od televízie dostala, keďže pôvodne mala mať 13 epizód, neskôr kvôli preplnenosti televíznej štruktúry, televízia skresala počet epizód na 10 a odusnula štart série na január 2011. Seriál síce sledovalo v priemere 6 miliónov divákov v premiére, čo nie je horibilné číslo pre ABC, no tu je dôležité dodať, že aj napriek tejto skutočnosť, bol V najsledovanejší seriál v prime-time televízie. Dôvodom na zrušenie je nižšia sledovanosť ako si televízia predstavovala a aj vysoké výrobné náklady, pretože v seriály boli používané nákladné špeciálne efekty a tak sa stalo, že seriál prestal mať požadované výnosy. Ďalším dôvodom zrušenia môže byť aj zmena vedenia televízie. Nový riaditeľ ABC zrušil až 6 pôvodných seriálov, predĺžil iba tie najsledovanejšie a objednal až 13 nových seriálov, dá sa povedať, že spravil naozaj poriadny rozruch. Aj napriek oklieštenému počtu epizód V ponúkol naozaj kvalitný materiál na pozeranie a 2.séria bola naozaj skvostná, čo potvrdzujú aj kritici, čo nebýva zvykom, bohužiaľ rozhodnutie televízie je nečakané a prekvapujúce, no nedá sa zmeniť. Ako teda náš nerovný súboj o prežitie s Návštevníkmi nakoniec dopadol?

Ak by sme sa na celú sériu pozreli, tak mali Návštevníci navrch a udalosti v poslednej epizóde to len potvrdili. Anna ako líderka Návštevníkov sa pokúšala „požehnať“ aj ľuďom, ide o psychický stav mysle, na základe ktorého mohla ovládať všetkých Návštevníkov. Jej požehnanie na ľudí nepôsobilo, no veľmi sa snažila, aby bariéru prekonala, veľmi ťažko sa jej podarilo ovplyvniť jedného človeka. Na scénu však prišla Amy, ktorá je kríženec človeka a Návštevníka a tej sa podarilo ovplyvniť aj ľudí na zemi, veď posledná scéna patrila práve tomuto okamihu, kedy všetci ľudia zostali „požehnaní“ a hlavná líderka Hnutia odporu Erica Evans dostala novú príležitosť ako bojovať proti Návštevníkom. Chcela sa podeliť o túto skutočnosť s otcom Jackom, no aj ten zostal ovplyvnený a Erica zostala bezradná. Síce sa jej podarilo získať nových spojencov v podobe tajných agentov z programu Ares, no to ešte netušila, že materskej lodi zomrel jej syn Tyler, s ktorým sa spárila Annina dcéra Lisa a tak vyšiel aj Annin plán na kríženie ľudí a Návštevníkov. Anna však použila náhradnú dcéru, keďže pôvodná Lisa začala pociťovať ľudské emócie, čo je pre ich druh nemysliteľné a každý musí byť zavraždený. Pôvodnú Lisu tak Anna uväznila v podzemí, kde predtým roky väznila svoju matku Dianu, ktorú zvrhla z trónu a tam sa musela pozerať na to, ako jej nahrádnička zabíja jej milovaného Tylera. Navyše Anne sa podarilo aj zastaviť pokus o prevrat jej matky Diany, ktorú zabila a Anna zostala neobmedzenou panovníčkou. Jej program spolužitia taktiež uspel a získala to najlepšie ľudské DNA a tak mohla úrychliť evolúciu jej druhu, súbor budov Concordia po celom svete sú pred dokončením a tak môžu materské lodi pristáť na Zemi, keďže Concordia bude slúžiť ako pristávacie plochy pre materské lode a tým pádom by sa začala aj pozemná invázia, toto by nás však čakalo až v 3.sérii, s ktorou tvorcovia rátali. „Záver“ seriálu nám teda ponúkol žalostný a najmä nezvyklý pohľad aj pre amerického diváka, keď vyhrali záporáci a prehralo ľudstvo. Zem je v obklúčení flotily lodí, na zemi sa začína pozemná invázia, proces kríženia sa začal, Anne sa podarilo nemožné a celý svet ju bude poslúchať na slovo…

 
  

  Ako by však vyzerala 3.séria? Tvorcovia rátali s tým,že 3.séria bude a bude poslednou, keďže udalosti v 2.sérii všetko urýchlili a nová séria by bola veľkým vyvrcholením nášho boja o prežitie. Erica by pokračovala v bojovaní proti Návštevníkom prostredníctvom vládneho programu Ares, navyše by bola hnaná pomstou, jej plánom by bolo sa dostať k Anne a zabiť ju, aby sa pomstila za smrť jediného syna. Ľudstvo by čakala najväčšia bitva o prežitie, keďže Anne by už nestálo nič v ceste a invázia by sa dostala do novej fázy, už by to naozaj vyzeralo beznádejne pre nás, no aj napriek prevahe by sa nám podarilo uštedriť Návštevníkom niekoľko vážnych rán, ktoré by predznamenali našu výhru. Je to naozaj škoda, že nebudeme mať možnosť vidieť 3.sériu, pretože pre každého sci-fi diváka by to bol naozaj sviatok, keby mal možnosť pozerať sa na veľký súboj.

          
debata chyba
Viac na túto tému: #V