Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - a žili šťastne až kým nepomreli? Zabudnite! Intrigy sú

26.09.2011 12:08
debata

GOSSIP GIRL

SEASON 5

odkaz Gossip Girl - a žili šťastne až kým nepomreli?...
Gossip Girl - a žili šťastne až kým nepomreli? Zabudnite! Intrigy sú Gossip Girl - a žili šťastne až kým nepomreli? Zabudnite! Intrigy sú

A žili šťastne až do smrti? Zabudnite!

 

Už dnes večer prichádza dlhoočakávaná premiéra 5.série!

  

Sú to už 4 mesiace, keď sme sa v máji lúčili s obyvateľmi na Upper East Side a 4.séria ukončila svoje vysielanie. Leto ubehlo jako voda a už dnes večer sa môžete tešiť na premiéru 5.série, úvodná epizóda nesie názov Yes, Then Zero a seriál zaznamenal mnohé zmeny.

Seriál opustili tri postavy, milovaná aj nenávidená Jenny a takisto aj Vanessa, nie je však vylúčené, že sa v New Yorku ešte objavia a budú hosťovať v niektorej z epizód, no nateraz mapovanie osudov týchto dvoch postáv je ukončené. Treťou postavou je Eric Van der Woodsen, pôvodne s ním tvorcovia rátali, že sa od tejto série stane hlavnou postavou a ten dostane povýšenie, herec však všetkých prekvapil a oznámil, že Gossip Girl opúšťa a prijal jednu z hlavných úloh v novom seriáli Revenge, o ktorom taktiež už píšem na blogu. Náhradou za nich by mala byť „sesternica“ Charlie, ktorá sa objavila v niekoľkých záverečných epizódach 4.série, no na konci poslednej časti sme videli jako prišla späť do Los Angeles, kde na ňu čakala sestra Lily – Carol a vyšlo najavo, že to bola iba podplatená osoba, ktorá mala ukradnúť šeky od Lily, aby tak Carol mohla žiť bezstrarostne, Charlie sa však bohatého života na Upper East Side nechce vzdať a plánuje návrat. Navyše v novej sérii sa môžete tešiť na niekoľko nových vedľajších postáv, o nich sa dozviete viac nižšie v článku.

Pripomeňme si najdôležitejšie okamihy májové finále predchádzajúcej série. Mnohí iste boli šokovaní aj sklamaní, že aj napriek tomu, že Blair a Chuck zakopali vojnovú sekeru a chvíľu sa zdalo, že sa dajú znova dokopy, tak Chuck doprial Blair šťastie v nárúči monackého kniežaťa Louisa, ktorý si chce Blair vziať. Blair miluje aj Louisa, je s ním šťastná a nič s ním nie je také komplikované jako s Chuckom a práve aj preto sa rozhodol Chuck dať Blair požehnanie prenechať ju inému. Problémom však bolo, že strávili spolu aj rozlúčkovú noc a posledný záber patril tehotenskému testu v koši, ktorý bol pozitívny. Znamená to, že Blair čaká Chuckovo dieťa? Ale ktorá osoba je tehotná? Serena, Blair alebo opäť služka Dorota? Odpoveď na túto pálčivú otázku by sme sa mali dokonca dozvedieť už v dnešnej epizóde a skutočnosť má byť šokujúca! Blair však spozná, že jej rozpravkový, šľachtický život nemusí byť šťastný. Plánovanie svadby, predpísaný prísny protokol a zlá Louisova sestra môžu prekaziť Blair jej sny. A tu si teda hneď predstavíme novú postavu, ktorá bude veľkou nepriateľkou Blair – Louisova sestra. Stvárni ju francúzska herečka Roxane Mesquida a bude hrať naozaj zlú, panovačnú a veľmi falošnú osobu, síce sa bude tváriť, že Blair bude pomáhať s prípravami svadby, no jej hlavnou úlohou bude sabotáž tejto udalosti. Blair si síce bude spočiatku myslieť, že v nej nájde spojenca a kamarátku, ukáže jej život na Upper East Side, no ona má svoje plány, v ktorých nepočíta s Blair. Odmieta to, aby si jej brat zobral niekoho, kto nemá modrú krv. Tvorcovia jej chcú dokonca dopriať veľký priestor v prvej polovici 5.série.

Tvorcom sa podaril aj ďalší zaujímavý herecký úlovok a tým je herečka Elizabeth Hurley, ktorá stvárni nekompromisnú, chladnú a najmä krásnu Dianu Payne. Diana je mediálna magnátka, ktorá vlastným úsilím sa dostala na túto pozíciu a je na ňu právom hrdá,svojím správaním k podriadeným však naháňa strach, no v súkromí je presným opakom, kto roztopí jej srdce? Bude to Nate Archibald? Elizabeth taktiež v novej sérii dostane veľa priestoru a nie je vylúčené, že by sa na Upper East Side zdržala aj celú sériu. Zatiaľ sa však s ňou ráta na prvú polovicu 5.série Gossip Girl. Diana tvrdo pôjde práve po Gossip Girl, bude chcieť podrobne preskúmať tento fenomén, ktorý je špecifický pre Upper East Side. Aj keď to tak bude vyzerať, neodhalí pravú totožnosť Gossip Girl, avšak bude chcieť získať na svoju stranu všetkých jej spolupracovníkov, Gossip Girl teda dostane konkurenciu.

Ďalšou postavou, tentokrát, vracajúcou sa postavou bude Max, šéfkuchár, ktorý žije v Los Angeles a zapletie sa jako inak so Serenou, ktorá trávi leto v Los Angeles, kde náhodou dostala prácu vďaka svojej obľúbenej knihe. Serene sa v LA páči a jej nový flirt ako sa zdá nebude len krátkodobou záležitosťou a Max by mal Serene sprevádzať aj v New Yorku. No Serenin návrat do New Yorku nebude ľahký, keďže si v LA už zvykla a navyše tvorcovia prehlásili, že na konci prvej epizódy sa dve postavy zo seriálu rozhdnú, že v LA zostanú. Kto to bude? Serenu v LA príde navštíviť aj Nate s Chuckom a určite ju budú chcieť presvedčiť aby sa vrátila domov. Maxa stvárni herec Brian J.Smith, známy zo seriálu Stargate Universe, kde hral poručíka Matta Scotta. Úlohu kňaza pre prvé dve epizódy získal herec Marc Menard, jeho úlohou bude urobiť z Blair pravú katolíčku hodnú svadby v kostole, tak ako si to vyžaduje protokol, no nebude to mať jednoduché.

Páčila sa vám dejová línia s Danom a Blair, ktorá začala túto jar? Hlavne tá časť, kde si k sebe našli jako priatelia, odhliadnuc od nich, dnes už legendárne bozku? Tak sa môžete tešiť, herec Penn Badgley (Dan) sa rozhovoril o možnosti, že by sa ich spoločné priateľstvo opäť objavilo na scéne. Určite môžeme očakávať spoločné rozhovory a stretnutia, ako to bolo počas 4.série, no nič romantické za tým hľadať nebudete, Blair bude rada, že si bude môcť pohovoriť s niekým, ktorý ju, čuduj sa svete, chápe. Ako som už naznačil, Blair bude mať veľké problémy so snúbencovou sestrou a určite aj Dan bude osoba, ktorej sa zdôverí. Navyše už počas úvodu série zistíme, že Dan počas leta nič nové nezažil a jeho život sa nejako zasekol a skôr vyhľadáva samotu, tak ako to robil počas strednej školy, keď bol za vyvrheľa. Dôvod je prozaický, iste si ešte pamätáte krátku scénu s Vanessou, ktorá definitívne opúšťala New York a v Danovej izbe našla jeho knihu, ktorú už písal niekoľko rokov a veľmi šťavnato tam vykreslil všetkých na Upper East Side. Netušil však, že Vanessa mu knihu ukradla a dala ju tajne vydavateľovi, ktorý bol nadšený a z tejto knihy sa za pár mesiacov stal bestseller. Nikomu sa však nepáči, že bol vykreslený ako povrchný, po peniazoch bažiaci bastard a tak Dan sa neplánovane dostal na čiernu listinu zbohatlíkov. Objavila sa aj správa, respektíve nádej pre fanúšikov páru Dan a Serena. Diváci sa dožadujú toho, aby sa ich milovaní pár dal dokopy, prípadne by radi vedeli, či majú ešte nádej, že by sa dali v budúcnosti dali dohromady. Herec Pen Badgley (Dan) však fanúšikov sklamal odpoveďou, že ani on sám to nevie, keďže tvorcovia im prezrádzajú o deji, ktorý ich čaká veľmi málo a scenáre dostávajú v malom časovom horizonte před natáčaním, takto chcú tvorcovia zabrániť úniku informácií do médií. Dodal však, že by bol rád, aby Dan konečne našiel svoje šťastie a všetci vlastne chcú, aby seriál prišiel do pekného konca. Vynára sa tak podozrenie, že aj Gossip Girl speje do svojho konca, herci majú zmluvy podpísané už iba na 6.sériu a väčšina sa už nechala počuť, že by boli radi, aby seriál skončil, keďže sa im kariéra rozbehla naplno a časovo náročné natáčanie ich zväzuje. Bude teda 5.séria posledná? Už druhá polovica 4.série zaznamenala veľké prepady v sledovanosti, avšak seriál zbiera jednu ocenenie za druhým a tržby z reklamy vykrívajú všetky straty, to je dôvod, pre ktorý televízia The CW sa nechce Gossip Girl vzdať. Uvidíme teda, čo prinesú nasledujúce mesiace do tejto kauzy, či naozaj intrigy na Upper East Side skončia.

Seriál v januári oslávila jubilejnú stú epizódu, jako býva zvykom tvorcovia sa rozhodli túto príležitosť patrične osláviť a chcú divákom ponúknuť špeciálnu epizódu plnú zvratov. Možno sa dočkáme veľkej šľachtickej svadby a jako iste tušíte, nedopadne všetko tak ako má. Zatiaľ variant so svadbou nie je oficiálne potvrdený. Veľkou neznámou je aj Jenny Humpfrey, respektíve jej predsaviteľka Taylor Momsen, ktorá definitívne zavesila svoju hereckú kariéru na klinec a venuje sa už iba svojej hudobnej skupine a veľmi čudnému prezentovaniu samej seba v médiách. V predchádzajúcej sérii sme Jenny videli v troch epizódach, pre túto sériu je jasné, že už herečka sa viac v seriáli neobjaví a tvorcovia jej trvalú absenciu aj hneď vysvetlia. Mnohým Jenny teda skutočne chýbať nebude, niektorí so škodorasťou tvrdia,že by bolo najlepšie, keby nechali Jenny zomrieť, ale zrejme tvorcovia nebudú až taký krutí a najpravdepodob­nejšie riešenie bude, že zostane natrvalo bývať u matky a dostala sa na nejakú prestížnú návrhársku školu, čo bol vždy jej sen. Ale zase tvorcovia môžu naozaj prekvapiť a zatiaľ nie je známe, čo si pre Jenny nachystali, možno aj nejakú malú pomstu za všetky konflikty, ktoré s ňou mali počas natáčania.

Zároveň nové vedenie televízie potešilo všetkých fanúšikov seriálu, pretože takto pred premiérou prišla doobjednávka nových častí, takže namiesto klasických 22 epizód, bude mať 5.séria až 24 epizód.

   
debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl