Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Secret Circle - bude ich stáť nepripravenosť to najcennejšie?

20.10.2011 12:28
debata

THE SECRET CIRCLE

season 1

odkaz The Secret Circle - bude ich stáť...
The Secret Circle - bude ich stáť nepripravenosť to najcennejšie? The Secret Circle - bude ich stáť nepripravenosť to najcennejšie?

Bude ich stáť nepripravenosť to najcennejšie?

 

Ďalšia tohtoročná novinka slávi úspech!

    

Televízia The CW sa môže pochváliť ďalšou tohtoročnou novinkou, ktorá má úspech! Seriál The Secret Circle bol podobne ako jeho seriálový partneri Ringer a Hart of Dixie povýšený na plnohodnotnú sériu, takže diváci sa môžu tešiť na 22 epizódnu úvodnú sériu. Seriál, pod ktorý sa podpísali tvorcovia The Vampire Diaries tvoria štvrtkový prime-timeový tandem, ktorý je pre televíziu najsledovanejší deň. Pilotnú epizódu si nenechalo ujsť rekordných 3 milióny divákov a bolo jasné, že na seriálovej hviezdnej oblohe sa zrodila nová hviezda. Postupne sa sledovanosť ústálila na príjemnú hodnotu v priemere okolo 2 miliónov divákov v premiére a je tak druhý najsledovanejší seriál televízie, nebolo teda veľkým prekvapením v prípade tohto seriálu, keď prišlo rozhodnutie o povýšení tohto seriálu.

Mnohí čakali, že to bude ďalší seriál založený na knižnej sérii, plný klišé a predvídateľných situácií. Tvorcovia však mnohých divákov prekvapili a mnohí zostali aj nemilo prekvapení, preto nastal až miliónový úpadok sledovanosti. Seriál je však pravým opakom, čo by mladí diváci, na ktorých seriál cieli čakali. Našťastie pre mnohých je The Secret Circle veľké a hlavne príjemné prekvapenie, určite to nie je ďalší sladký seriál pre mladších plný kúziel. Tvorcovia stavili na temné charaktery, temnú mágiu, temné prostredie. Iste seriál samozrejme obsahuje aj milostnú a vzťahovú zložku, bez ktorej by sa pochopiteľne žiadny príbeh dlhodobo neudržal, lenže je pomerne príjemným prekvapením je celé spracovanie seriálu, vykreslenie postáv, ich charaktery, vzťahy a celý príbeh, ktorý sa bude ťiahnuť celou touto sériou a postupne sú nám ponúkané iba útržky, ktoré až pri závere série nám dajú požadovaný a najmä vytúžený celok.

O čom je teda hlavná zápletka. Dej seriálu sa odohráva v mestečku Chance Harbor, kam prichádza mladá Cassie Blake po záhadnej smrti matky. Hneď po príchode do mestečka je Cassie prekvapená, že ju tam všetci poznajú, hoci matka odmietala hovoriť o svojej mladosti prežitej tu a mala na to dôvod. Bola súčasťou magického kruhu. V každej generácii sú jedinci, ktorí majú čarodejnícky potenciál a ich sily musia byť spútané pomocou kúzla v kruhu. Následne ich sily sú už kontrolované a ľudia sa musia naučiť rešpektovať a chápať a najmä spolupracovať a pri spoločnom čarovaní sú neprekonateľní. Každá rodina má svoju knihu tieňov, kde sú generáciami odovzdávané kúzla a prostredníctvom týchto kníh sa majú mladí čarodejníci naučiť o sebe všetky podstatné náležitosti. Lenže, kde býva biela mágia, tam je aj čierna a predchádzajúci kruh bol rozbitý pred rokmi, jeho účastnici zhoreli pri nešťastnej udalosti na lodi. Boli rodičmi dnešných hlavných hrdinov, ktorí chcú obnoviť kruh a Cassie bola iba poslednou skladačkou, aby stará tradícia mohla byť obnovená. Cassie, ktorá túži po normálnom živote však pomohla Adamovi, Nickovi, Faye, Mellise a Diane spútať svoje sily, no ich nepripravenosť a rozdielnosť im zabraňuje, aby využili svoj plný potenciál. Najmä Faye, ktorej hlavnými povahovými črtami sú povrchnosť, pýcha a arogantnosť sa veľmi ťažko vzdávala svojich síl. Sily sa im vrátia, ak sa budú rešpektovať a musia tak konať rýchlo a zároveň odhaliť tajomstvá minulosti a poodhaliť tajomstvo smrti ich rodičov. Od tej tragickej udalosti sa v Chance Harbor nečarovalo, bolo to zakázané a každý pokus o mágiu bol zarazený a preto dnešní čarodejníci musia všetko robiť v tajnosti. Nepripravenosť ich môže stáť život, keďže začínajú pútať na seba neželanú pozornosť a zlo je blízko, čo zatiaľ netušia. Veľmi zaujímavými postavami je otec Diany – Charles Meade a mama Faye – riaditeľka miestnej strednej školy Dawn Chamberlain. Už úvodnej epizóde sme videli, že práve Charles bol zodpovedný za smrť matky Cassie a práve preto prišla do mestečka, aby bol nový Kruh kompletný. Netušil však, že do Kruhu patrí aj jeho milovaná dcéra Diana a jej priatelia. Títo dvaja niečo plánujú, no zatiaľ nevieme čo a nedá sa presne povedať, či sú pozitívnymi alebo negatívnym postavami, pretože v každej epizóde sa to mení. Jedno je však isté, kúzlami chcú niečo dosiahnuť. Najmä tvorcovia upozorňujú, že práve Dawn bude na vrchole miestneho zla a dokáže privolať mnohé nástrahy. Najmä v druhej polovici série sa začne ich spoločný plán začneme spoznávať a začne nám dávať zmysel, momentálne sme stále vo fáze, kedy sa dej bude ešte viac zamotávať.

V nasledujúcich týždňoch čaká zaujímavá zápletka najmä Dianu. Tá síce chodí s Adamom, no po príchode Cassie Diana vidí veľké iskrenie medzi ňou a Adamom. Cassie však nechce s Adamom mať nič spoločné a rešpektuje jeho vzťah, no túžba je silnejšia, darí sa jej to zatiaľ kontrolovať. Diana vidí ohrozenie, no aj napriek tomu chce byť s Cassie priateľka, pretože práve Diana pôsobí v Kruhu ako tá pragmatická a snaží sa všetkých viesť k tomu, aby ich sila bola kontrolovaná a využívaná v prospech dobra. Čo najmä pre Faye je veľký problém. Lenže práve Dianu môže žiarlivosť priviesť na zlovestnú križovatku a tvorcovia seriálu nevylučujú, že nebude patriť časom medzi tých dobrých a pôjde aj v otcových šľapajách. Hoci by mnohí povedali, že to bude predovšetkým Faye, ktorej najľahšie sa podarí prestúpiť na stranu zla, nebude to tak. Aj Faye zostane verná svojím povahovým črtám, takže o zaujímavé zápletky nebudeme mať iste núdzu. A to je to, čo divákov na Faye najviac baví. Tvorcovia seriálu nás v ostatnej epizóde dokonale šokovali. Nechali totiž zomrieť jednu z hlavných postáv, Nicka. Už sa totiž dlhšie špekulovalo, že jeho osud je spečatený, no tvorcovia si pre divákov prichystali dokonalé krytie. Postava Nicka bola na každom promo plagáte, všetkých propagačných akciách a nikoho by nenapadlo, že táto postava sa zdrží iba 5 epizód. Jeho postava skončila pomerne tragicky, kedy sa obetoval a posadol ho démon, ktorý bol pôvodne v jeho láske Melisse. A jediný spôsob ako zabiť človeka posadnutého démonom je utopenie. Na scénu prišla teda Dawn s Charlesom a urobili to, čo bolo nutné, aby sa im ich pláne nepokazili a Nicka Charles nemilosrdne utopil. Nastal však problém a sila Kruhu bola porušená. Kto zaplní prázdne miesto? Odpoveď dostaneme už dnes večer a tvorcovia privedú do mesta novú postavu. Bude to brat Nicka – Jake. Ktorý pôvodne príde len na bratov pohreb, no veľmi rýchlo zistí, že všetko sa zmenilo a zakázané čarovanie je opäť na scéne. Navyše Jake (Chris Zylka) má spoločnú minulosť s Faye. Áno, aj zdanlivo chladné srdce Faye dokázal niekto obmäkčiť.

No v dnešnej epizóde s názvom Wake teda prívitame v Chance Harbor mladého muža Jakea. Jeho príchod bude nečakaný a preňho veľmi prekvapujúci, keďže od jeho poslednej návštevy sa veľa toho zmenilo, jeho bývalá láska je čarodejnica a s jeho návratom sa vysporiada spôsobom sebe vlastným, no Jaka čakajú ťažké časy, pretože Faye zlomil srdce a tá nikomu nič nedaruje. Ešte väčší šok pre Faye bude, keď mu do oka padne najmä Cassie, ktorej síce dvorenie imponuje a je celkom rada, aspoň tak nemusí myslieť na Adama, no po zístení Jakeovej minulosti sa bude snažiť dať ruky preč. Adam tiež veľmi rýchlo zistí, že sa mu nepáči príchod Jaka a je mu jasné, že jeho vzťah s Dianou už nie je to čo býval, keďže jeho city smerujú ku Cassie. Navyše ich hádky začínajú byť čoraz častejšie a ich vzťah dostáva vážne trhliny, čo Dianu veľmi mrzí, lenže vidí, že Adam môže oči nechať na Cassie a vzbudzuje to v nej pocity a myšlienky, ktoré nikdy nemala. Toto je však veľký problém, ich hádky a nedorozumenia majú aj následky a ich spoločné čarovanie bude čoraz väčší problém, lebo namiesto toho, aby každý k sebe našiel cestu a snažil sa čo najviac naučiť ovládať svoju moc, sa každý každému ešte viac vzďaluje. A cena za ich nepripravenosť môže byť najvyššia.

V súvislosti s tým,že seriál dostal plnohodnotnú sériu, tak tvorcovia teraz môžu rozpísať dejové línie aj s vedľajšími postavami. V nasledujúcich dvoch epizódach dostane viac priestoru otec Adama, ktorý taktiež tají všetko podstatné o tragédii spred 16 rokov a svoju traumu utápa už roky v alkohole. Tiež sa rozšíri dejová línia s Charlesom. Ich spoločnú scénu sme videli v úvodnej epizóde, keď Charles pomocou kúziel chcel nahnať Ethanovi strach a ukázal mu veľmi jasne akoby vyzerala jeho smrť utopením, čo je závisloť na alkohole znásobilo.

Uvidíme aj tajomných starších, ktorí dohliadajú na to, že kúzla zostanú v utajení a že sa kúzliť nebude. Avšak podozrivé úmrtia v Chance Harbor na seba už veľmi upozorňujú, bude musieť byť zjednaný poriadok.

Smrť Nicka ovplyvní aj samotného Charlesa, bude mať výčitky svedomia, že zabil nevinného mladého chlapca a to sa prenesie aj do jeho vzťahu s Dawn, ktorá nemilosrdne chce pokračovať so svojom pláne bez ohľadu na obete, čo Charles bude chcieť zmeniť.

    
debata chyba
Viac na túto tému: #THE SECRET CIRCLE