Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Revenge - iba lži ich nútia stáť pri sebe!

16.11.2011 10:06
debata

revenge

season 1

Revenge - iba lži ich nútia stáť pri sebe!
Revenge - iba lži ich nútia stáť pri sebe! Revenge - iba lži ich nútia stáť pri sebe!

Iba lži ich nútia stáť pri sebe!

 

Seriál sa stal najpopulárnejším seriálom domovskej stanice!

    

Táto sezóna pre televíziu ABC je v znamení väčších úspechov ako neúspechov a väčšina tohtoročných noviniek boduje v sledovanosti, čo je potešujúce, keďže práve ABC ponúkla najrôznorodejšiu škálu žánrov a zaujímavých príbehov. Veľkým úspechom a najmä prekvapením pre televíziu je naozaj nevídaná obľúbenosť u divákov v prípade seriálu Revenge, v hlavnej úlohe s talentovanou herečkou Emily VanCamp. Pôvodne mala mať úvodná séria 13 epizód s uzavretým dejom, čísla sledovanosti prinútili televíziu a aj tvorcov prehodnotiť príbeh a asi pred mesiacom televízia oznámila, že Revenge sa len tak ľahko vo vysielaní nevzdá a povýšili seriál medzi hlavné seriály televízie a dopriala seriálu plnohodnotnú 22 epizódnu úvodnú sériu. S tým však prišiel pre scenáristov problém. Ako predĺžiť sériu o 9 epizód, keď každú epizódu mali dokonale premyslenú, aby celý príbeh pomstvy vygradoval vo veľkom finále počas trinástej epizódy? Autor seriálu teda našiel kompromis, aby sa zachovala atraktivita seriálu chcel dodržať súčasnú dejovú líniu, ktorá by skončila 13.epizódou a popritom by sa rozohral nový príbeh o pomste. Lenže aj tento plán sa v ostatných týždňoch zmenil, keďže seriál stále viac a viac boduje u divákov, získal titul najpopulárnejší seriál televízie ABC a tak prišlo rozhodnutie, že nakoniec sa súčasná zápletka predsalen bude predlžovať, čo dúfajme neuškodí celému deju.

V súčasnosti sa sledovanosť seriálu Revenge pohybuje na úrovni tesne pod hranicou 9 miliónmi v premiére, je však v tzv. death slot, čo znamená, že sa vysiela od 22.00, kedy každá z televízii ešte viac musí bojovať o každého jedného diváka, pretože je pochopiteľné, že bežný pracujúci človek sa uprostred týždňa v tom čase chystá skôr do postele, akoby mal sledovať televíziu. Revenge však je veľkým ťahákom pre zvedavých divákov a tak seriál už si upevnil svoju pozíciu a je jednotkou na trhu v strategickej skupine divákov vo veku 18 – 49, z čoho vyplýva, že seriál sleduje najzaujímavejšia a najstrategickejšia skupina divákov, na ktorú sa predáva reklama a príjmy z reklamy, ako už dobre vieme sú životne dôležité pre prežitie každého seriálu.

K celej atraktivite seriálu prispieva nielen veľmi zaujímavý spôsob akým sa rozpráva príbeh a základná zápletka seriálu, ale aj herecký koncert. Tvorcovia stavili na neopozerané tváre, ktoré sršia hereckým talentom a každej postave človek verí príbeh, ktorý hraje.

Poďme sa bližšie pozrieť, čo všetko sa stalo na ostatné týždne v Hamptons, kto sa stal obeťou pomsty Emily/Amandy a že aj samotná hlavná postava má problémy, s ktorými nerátala. Emily Thorne si už vybudovala silné postavenie smotánkou v Hamptons, jej vzťah so synom jej hlavného cieľu pomsty rodiny Graysonvcov, Danielom naberá na obrátkach. Avšak Emily pôvodne chcela využiť Daniela, aby sa dostala bližšie ku Conradovi a Victorii, lenže teraz naozaj cíti, že Daniela miluje, lenže to nesmie ovplyvniť jej plán postupnej pomsty. Herečka Emily VanCamp hraje chladnú Emily Thorne/Amandu Clarke tak bravúrne, že nebude veľkým prekvapením, keď sa dostane do nominácii na cenu Emmy. Lenže jej dokonale premyslený plán pomsty nerátal s tým, že sa na scéne objavia osoby, ktoré by mohli odhaliť jej pravú identitu respektíve celý plán ako zničiť všetkých ľudí, ktorí stoja za krivým obvinením jej otca. Postupne ako týždňe a epizódy ubiehajú sme sa dozvedeli podrobnejší príbeh zrady kedysi dobrého priateľa Graysonovcov, otca vtedy ešte Amandy, dnes Emily Davida Clarka. Jeho priateľ a kolega Conrad Grayson totiž pre teroristickú organizáciu pral špinavé peniaze, z čoho však získala obrovské peniaze a tak si mohol vybudovať neotrasiteľnú pozíciu v Hamptons, lenže všetko sa skomplikovalo, keď samozvaná americká organizácia spáchala teroristický čin v lietadle a zomrelo stovky ľudí a začal sa tak lov nielen na teroristov, ale sa odhalili spojenia smerom k Hamptons. Graysonovci a hlavne Conrad vedel, že ak ho uznajú vinným, nevyhne sa minimálne doživotnému trestu a tak si našiel obetného baránka v podobe Davida Clarka. Do Davida bola navyše veľmi zamilovaná jeho manželka Victoria a chcela opustiť Conrada, avšak chuť bohatstva a peňazí presvedčili Victoriu, že všetku vinu a dôkazy musia narafičiť na nevinnhé Davida. A tak sa aj stalo. Davida odsúdili neprávom, zomrel vo väzení, zanechal však svojej dcére rozprávkové bohatstvo a celý svoj životný príbeh v denníkoch, aby sa tak dnes už Emily Thorne mohla pomstiť. Lenže Graysonovci netušili, že ich temná minulosť doženie, dnes ich manželstvo je iba fiktívne, Victoria vie, že jej manžel ju podvádza s jej najlepšou priateľkou, s najmladšou dcérou má nulový vzťah, syn Daniel si chce ísť svojou cestou a hlavne ako sa okolo nej dejú čudné veci, že ľudia, ktorí boli kedysi zapletení do sprisahania postupne sú zničení, avšak Emily to má premyslené, nikdy nikoho nezabije, iba ich zničí, ich život, bohatstvo, reputáciu, čo sa vo svete boháčov v Hamptons rovná rozsudku smrti. Graysonovcov držia pokope už len lži, aby ich životný príbeh nevyplával napovrch.

Avšak akoby to bolo, keby sa príbeh nekomplikoval. Emily spočiatku svoj plán pomsty vykonávala bez chybičky v spolupráci s miestnym mladým milionárom Nolanom, ktorý jediný vie, kto v skutočnosti Emily je, keďže on bol kedysi chránenec jej otca a vďaka nemu je jeho život obklopený luxusom, ale iba luxusom, keďže je sám, nemá rodinu, priateľov a tak sa zúfalo snaží sa s priateliť s Jackom Porterom, ktorý bol kedysi v detstve najlepším priateľom Emily a Nolan rozohráva svoju vlastnú hru, ako dať Emily a Jacka dohromady a pritom však naráža na Daniela Graysona. Veľkým problémom pre Emily je Danielov kamarát zo školy Tyler. Ako sa ukázalo, Tyler je narušený psychopat, ktorý sa chce votrieť do priazne Danielovho otca, aby sa tak dostal k rozprávkovému bohatstvu a zneužíva popritom Daniela a zámerne ho kompromituje. Chce sa jednoducho stať Danielom Graysonom za každú cenu. Avšak v ceste mu stojí silný protivník Emily, myslel si, že pár nedorozumeniami a intrigami sa mu podarí rozdeliť túto dvojicu, no Emily tuší, že Tyler má niečo za lubom a tak s pomocou Nolana sa rozhodla vytiahnuť aj na Tylera nejakú špinu a nečakane ho zaradiť do zoznamu pomsty. Netuší však, že pravda o Tylerovi je ešte šokujúcejšia, ako sme všetci diváci mohli predpokladať. Tyler má bohatú minulosť nielen s bohatými starším dámami, ktoré mu za svoje služby platili, ale ešte viac ho baví spoločnosť mužov. Nolan si myslel, že Tylera si dokáže udržať od tela, no zlizký Tyler je naozaj silný súper a dozvedeli sme sa, že Nolanova samota je spôsobená aj tým, že aj on je gay a to Tyler naplno využil, nemieni sa vzdať svojho miesta v Hamptons. Avšak Nolan je tiež pekné číslo a vie, že aj napriek krátkodobému potešeniu sa ho musia s Emily zbaviť. Tvorcovia seriálu už potvrdili, že s Tylerom sa ráta aj naďalej, práveže postava Tylera bude hrať veľkú úlohu, keďže sa dejové línie idú „naťahovať“. Pôvodne v 13.epizóde sme sa mali dozvedieť, kto zastrelil/postrelil Daniela Graysona, táto dejová línia sa predlžujo o dve epizódy a definitívny verdikt, či Daniel Grayson prežije sa dozvieme v 15.epizóde, ktorá sa dostane do vysielania v prvých mesiacoch roku 2012. Všetci, ktorí tŕpnu, či Daniel zomrie alebo prežije, tak je tu informácia, že pôvodne ho tvorcovia chceli nechať zomrieť, no ich rozhodnutie muselo byť s úspechom seriálu prehodnotnené, ale nechcú však definitívne povedať, či jeho osud bude naozaj tragický a zomrie na vlastnej zásnubnej párty s Emily. Čo sa týka Tylera, toho čaká ešte veľká zápletka a je viac než jasné, že ho uvidíme ešte v niekoľkých epizódach, než sa dozvieme, čo s ním nakoniec bude.

V posledných dvoch epizódach to už tak vyzeralo, že sa pravá identita Emily prezradí, dvorný osobný strážca Graysonovcov Frank totiž prišiel na to, že už sa okolnosti, ktoré sa dejú okolo jeho zamestnávateľov nie sú náhodné a že niekto za tým stojí. Frank je však veľmi domýšlavý a jeho minulosť agenta mu dopomohla k tomu, aby sa dostal bližšie k Emily a začal pátrať, kto je mladá susedka Graysonovcov. Netušil však, že narazí na pravú Emily Thorne a tá bude ešte chladnokrvnejšia ako sa čakalo. Amanda Clarke, keď sa dostala vďaka Victorii Grayson do nápravného ústavu mala v cele nepolepšiteľnú spolubývajúcu Emily Thorne, tá uverila jej životnému príbehu a tak sa s Amandou dohodli, že si vymenia identity, nebolo to však zadarmo. Frank však netušil, že pravá Emily bude Amandu chrániť za každú cenu a tak sa aj stalo a Frank skončil na okraji cesty, aby nerobil viac problémy, stihol však Victorii nechať odkaz o tom, že nech si dáva pozor na Emily. Victoria má svoj dôvod byť podozrievavá voči každému, keďže roky v sebe musí držať vražedné tajomstvo a jej strach a pochyby sa v nasledujúcich týždňoch ešte vystupňujú. Tvorcovia sa naozaj nebudú vôbec maznať s Graysonovcami a v nasledujúcich týždňoch sa samota a vyhrotené vzťahy s rodinou ešte viac narušia, čo bude Emily hrať do karát a Victorii pocíti, že slučka okolo nej sa nebezpečne uťahuje. Ešte jeden veľký problém môže nastať pre Emily, keď už v tohtotýždňovej epizóde sa prebudí z kómy milenka Conrada Graysona Lydia, ktorá čiastočne odhalila pravú identitu Emily, avšak v tej dobe ju Frank prišiel zastaviť, keďže Emily rozohrala plán pomsty s ňou a všetci si mysleli, že práve Lydia je tá, ktorá je zodpovedná za vydieranie Graysonovcov a tak ich osobný strážca sa s ňou vysporiadal po svojom a vyhodil ju z okna, avšak nikto nepredpokladal, že tento hrozivý pád prežije. Rozhodne sa Lydia odhaliť Victorii tajomstvo, ktoré vie, keďže Victoria Lydiu z duše nenávidí a ona to dobre vie a nechá si túto cennú informáciu pre seba?

     
debata chyba
Viac na túto tému: #REVENGE