Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Desperate Housewives - tajili vraždu. . . a smrť príde ešte raz!

26.01.2012 13:04
debata

DESPERATE HOUSEWIVES

S E A S O N  8

odkaz Desperate Housewives - tajili vraždu. . . a...
Desperate Housewives - tajili vraždu. . . a smrť príde ešte raz! Desperate Housewives - tajili vraždu. . . a smrť príde ešte raz!

Tajili vraždu…a smrť príde ešte raz!

Seriál vstupuje do svojej záverečnej tretiny a záver sa blíži!

Televízia ABC konečne môže mať dôvod na radosť. Záverečná séria Zúfalých manželiek sa netešila už takej diváckej priazni ako predchádzajúce série aj napriek tomu, že aktuálna séria je po úvodnej sérii najlepšia. Avšak pozitívny obrat nastal, keď sa seriál vrátil po vianočnej prestávke začiatkom januára tohoto roku. Sledovanosť dosiahla takmer 9 miliónov divákov v premiére a zlepšil sa aj rating, ktorý dosiahol hodnotu 3.0, čím potvrdil, že aj napriek ohlásenému koncu seriálu si stále dokáže udržať nadpriemerné výsledky. Pravdaže spätný prílev divákov je spôsobený tým, že seriál sa nezadržateľne blíži a už v máji uvidíme úplny záver príbehov žien z Wisteria Lane a dej sa stupňuje a pritvrdzuje a diváci sú jednoducho zvedaví na to jako ich hrdinky nakoniec dopadnú. Preto zostáva len dúfať, že diváci zostanú verní seriálu do jeho úplného konca. Momentálne je seriálu vyčítané hlavne to, že na ústupe je humor, ktorý bol charakteristický pre tento typ seriálu, avšak treba dodať, že je to na mieste, pretože sa tam riešia témy, ktoré by bolo neadekvátne zľahčovať humorom. Seriál má momentálne menšiu vysielaciu prestávku, vráti sa už 12.februára s novou epizódou s názvom Is This What You Call Love.

Pozrime sa, čo všetko sa za posledné týždne stalo na Wisteria Lane a následne si povieme niekoľko veľmi zaujímavých informácií, čo budete môcť očakávať v nasledujúcich týždňoch. Rozkol medzi zúfalkami kvôli zatajovaniu vraždy nevlastného otca Gaby pokračoval. Všetky sa otočili chrbtom najmä Bree, ktorá sa snažila čo najviac udržať ženy v pokoji, aby sa neprezradili, zatiaľ čo oni ju obviňovali z toho, že ich chce iba ovládať. Bree bola zronená a napadla ju jediná myšlienka a jediný akt, ktorý by ju dokázal vyslobodiť z tohoto trápenia. Bola to samovražda. Chcela sa zastreliť podobne ako pred rokmi ich susedka Mary Alice. V poslednej chvíli ju však zastavila Renée, ktorá si myslela, že Bree zbalila jej priateľa Bena a v hoteli, kde Bree chcela ukončiť svoje trápenie sa tajne stretávajú. Renée sa však mýlila. Našťastie si Bree svoj čin rozmyslela a Renée jej bola vždy nablízku, aby nebola sama. Bree jej však nemohla povedať to temné tajomstvo, ktoré ju tak mučí, nechce aj Renée vťiahnuť do krytia Carlosa. Bree navyše začala aj znova piť a ako bývalej alkoholičke sa jej to opäť vymklo z rúk. Začala si naplno užívať život. Na Wisteria Lane mala Bree vždy dobrú reputáciu, tá je však nenávratne preč, keďže v alkoholickom opojení si každý deň vodí do domu iných mužov a vášnivej noci ich iba vykopne na ulicu. Skrátka Bree má novú reputáciu – miestnej šľapky. Všetci ju však negatívne súdia, čo je pochopiteľné, zatiaľ čo Bree vo svojom vnútri nesmierne trpí. Kto pomôže Bree z tejto situácie? Mal by to byť jej bývalý manžel Orson. Áno, tvorcovia odhalili dôvod návratu Orsona. Mal by jej ukázať opäť tú správnu cestu, na ktorú by sa tak rada vrátila. Lenže Bree bude mať problém jej bujarý sexuálny život nezostane bez následkov a jeden z jej mnohých partnerov ju čoskoro príde informovať o tom, že môže byť nakazená istou pohlavnou chorobou. Bree tak bude musieť úrychlene navštíviť lekára, čo bude pre ňu mimoriadne ponižujúce, avšak ešte viac hanby bude musieť zažiť, keď bude musieť navštíviť všetkých jej predchádzajúcich partnerov s tým, že možno si tiež nakazení. Vtedy si čiastočne uvedomí jako jej nesvedčí jej nový životný štýl.

Lynette, ktorá sa už zmierila s tým, že jej manželstvo s Tomom nemá nádej na záchranu sa rozhodla pod ťarchou vražedného tajomstva povedať Tomovi pravdu o ich čine. Tom samozrejme bol šokovaný, no aj napriek tomu sa rozhodol, že musí stáť pri Lynette za každú cenu. No svojho nového vzťahu sa vzdať nemieni. Obaja však zistili, že až takéto strašné tajomstvo dokázalo to, že po dlhom čase boli k sebe milí a našli spoločnú reč. Lynette vďaka Renée sa rozhodla, že musí výjsť so svojho domu a nezožierať sebaľútosťou nad strateným manželstvom. Avšak až na rande si uvedomila aká bola celé tie roky na Toma zlá a panovačná, keďže jej partner bol presne ten typ človeka akým bol Tom. Je však azda príliš neskoro na takéto zistenie…
Susan spravila osudnú chybu. Rozhodla sa, že navštívi rodinu zavraždeného Alejandra, aby sa ubezpečila, či sú v poriadku. Zistila však, že po jeho zmiznutí sa jeho manželka a nevlastná dcéra ocitli v existenčných problémoch a tak rozhodla vypísať im šek. Lenže videla, že mladé dievča niečo tají. Susan zistila, že mladú Marisu Alejandro takisto zneužíval ako pred rokmi Gaby. Susan sa preriekla a uistila Marisu, že sa už jej trýzniteľ nikdy nevráti. Jej matka však neváhala a na základe adresy na šeku prišla za Susan. Myslela si, že sa jej muž skrýva u Susan a že majú pomer. Gaby však zakročila a musela úbohej žene odhaliť trpkú pravdu o zverstvách, ktoré dokázal napáchať. Definitívne ju zlomilo dcérine priznanie. V tej dobe však Gaby renovovala obývačku, miesto, kde Carlos nechtiac Alejandra zabil a pod kobercom zostala krvavá škrvna, ktorú si zronená žena všimla. Už sa zdalo, že všetko je definitívne stratené, avšak jej bolo jasné, čo sa muselo stať a zúfalky tak získali nového spojenca. Marisa spolu s jej mamou nikdy neprezradia, že Alejandro je konečne mŕtvy…Gaby sa tak konečne uľavilo, keďže po dlhých rokoch manželstva s Carlosom sa nikdy o nič nemusela starať a teraz všetka starostlivosť o rodinu a o financie je na jej bedrách, pretože Carlosa vražedný čin dostal až na protialkoholické liečenie.

Zúfalky však zabúdajú na jednu veľkú neznámu. Síce sú teraz v bezpečí, pretože niekdajší priateľ Bree detektív Chuck Vance je mŕtvy. Niekto ho zrazil autom, práve v čase, kedy mu už stačil iba malý krôčik k tomu, aby odhalil celý vražedný čin. Jeho smrť nebola však náhoda, keďže Bree dostala ďalší tajomný dopis, kde sa ich podozrenie, že Chuck smrť nebola nehoda definitívne potvrdila. Kto drží ochrannú ruku nad všetkými?
Smutnú kapitolu života nakoniec prežíva aj samotná Renée, ktorá ako jediná z hlavných postáv nevie o vražednom tajomstve. Jej vzťah s Benom definitívne stroskotal po tom, jako si ju chcel zobrať iba pre jej peniaze, pretože jeho stavebný projekt bol zastavený. Ben tak zostal na mizine a navyše v základoch jedného z domov je Alejandrove telo.
Ešte v decembrovom článku sa rozobrala téma návratu niektorých postáv do seriálu. Už teda vieme, prečo sa vráti Orson a akú bude mať dôležitú úlohu. Vráti sa aj dcéra Susan Julie, ktorá si pre matku prichystala milé aj nemilé prekvapenie. Už v najbližšej epizóde sa Julie vráti a bude tehotná. Susan sa poteší, no potom si uvedomí, že ešte nemôže byť starou mamou, na to je ešte mladá, avšak Julie Susan schladí informáciou, že si dieťa nechce nechať a chce ho dať na adopciu, čo Susan mimoriadne vykoľají…

Do seriálu pred jeho záverom sa vráti aj postava Katherine Mayfair v podaní herečky Dany Delany, tá však momentálne finišuje s natáčaním 2.série seriálu Body of Proof, preto sa Katherine vráti pravdepodobne až v niektorej z epizód tesne pred koncom, nevieme však aký bude jej prekvapujúci návrat. Producenti seriálu sa rozhodli, že aj napriek pomerne temnej atmosfére záverečnej série ešte viac pritvrdia. Iste si pamätáte ako v 6.sérii pani McCluskeyová bojovala s rakovinou a v tej dobe ju nenechali zomrieť. Teraz je však situácia iná a rakovina sa jej vrátila a bude to naozaj vážne. Nechajú ju tvorcovia nakoniec zomrieť? V súvislosti s touto informáciou sa objavila špekulácia, že to bude práve pani McCluskeyová, ktorá odstránila detektíva Vanca a tají aj tajomstvo svojich susediek, pretože vie o svojom stave a že jej koniec môže prísť rýchlo a preto sa rozhodla im takto pomôcť. Je to však špekulácia, ktorú nechcú tvorcovia potvrdiť ani vyvrátiť. Smrť by mala kosiť na Wisteria Lane ešte viac. Pred pár dňami sa objavila správa, že jedna z hlavných postáv by mala zomrieť. Nikto z hercov to netušil a scenár sa dostal do ich rúk až tesne pred natáčaním. Kto nás opustí? Bude to niektorá zo zúfaliek? Teórii je niekoľko. Jednou z obetí môže byť Ben, ktorý sa zaplietol s výpalníkmi kvôli svojím finančným problémom a bolo mu jasné, že pôžičku nebude môcť splatiť. A všetci tušíte ako to môže dopadnúť s ľuďmi, ktorí nezaplatia včas. Bude to Mike? Keďže v čase, keď Ben chcel prvýkrát vziať pôžičku, tak bol práve Mike, ktorý zabránil Benovi vziať prvýkrát pôžičku a tak sa dostal do hľadáčika miestneho výpalníka? Bude to Renée? Mohla by sa dostať medzi Bena a výpalníkov a zomrieť pri nehode? Možností je veľa, obeť iba jedna. Jedno však producenti sľubujú, smrť jednej z postáv bude nečakaná, šokujúca. Dá sa predpokladať, že Susan, Lynette, Gaby a Bree by mali zostať nažive, avšak je to naozaj tak? Rozhodli sa autori seriálu rozlúčiť sa pred koncom seriálu s niektorou so zúfaliek? Epizóda, kde by sa mali dozvedieť odpoveď na túto otázku by sa mala vysielať v marci. Na záver ešte jedna správa ohľadom ukončenia seriálu. Sám autor seriálu Marc Cherry potvrdil, že posledný diel 8.série bude dostatočným zakončením seriálu, nemali by teda vzniknúť zo strany fanúšikov žiadne požiadavky na záverečný film a všetci údajne budú veľmi spokojní ako dôstojne sa rozlúčime so seriálom, ktorý sa nezmazateľne zapísal do histórie televíznej zábavy. Záver seriálu si budete môcť pozrieť v polovici mája.

  
debata chyba
Viac na túto tému: #DESPERATE HOUSEWIVES (Zúfalé manželky)