Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Revenge - špinavé intrigy, lži, súboj o peniaze vygradujú v jednu ...

15.02.2012 14:38
debata

revenge

season 1

Revenge - špinavé intrigy, lži, súboj o peniaze...
Revenge - špinavé intrigy, lži, súboj o peniaze vygradujú v jednu ... Revenge - špinavé intrigy, lži, súboj o peniaze vygradujú v jednu ...

Špinavé intrigy, lži, súboj o peniaze vygradujú v jednu tragédiu!

 

Už dnes večer vygraduje seriál s prvou veľkou zápletkou!

        

Konečne sme sa dočkali! Po niekoľkomesačnom čakaní a napínaní zo strany producentov seriálu sa už dnes večer dozvieme prvé veľké rozuzlenie jednej z hlavných zápletok nového seriálového hitu Revenge! Už dnes večer nás totiž čaká vytúžená 15.epizóda 1.série s názvom Chaos. Dnešná epizóda nás zavedie na začiatok seriálu, kedy nám tvorcovia seriálu ponúkli možnosť vidieť zásnubnú párty Emily Thorne a Daniela Graysona, ktorá sa neskončila šťastne, stane sa totiž vražda a všetko nasvedčuje tomu, že obeťou má byť ženích Daniel…Je to však naozaj tak? Mix scén bol prefíkane namiešaný, aby sme tento získali, lenže pravda ako sa zdá je úplne iná a všetko nakoniec nemusí dopadnúť tak ako sme to videli v úvodnej časti. Najmä počas vysielania sme sa dozvedeli mnoho zaujímavých vecí nielen zo života Emily Thorne, ktorá sa prišla do Hamptons pomstiť rodine Graysonovcov za to, že zdiskreditovali jej otca a spravili z neho teroristu a on zomrel sám vo väzení. Ale vieme aj mnoho o tom, aká je rodina Graysonovcov. Poďme sa teda spoločne pozrieť na najdôležitejšie miľníky, ktoré sa v deji odohrali a ako to všetko do seba zapadá a prečo by niekto mal záujem zabiť práve Daniela.

Emily Thorne, ktorá pokračuje nekompromisne vo svojom pláne pomsty sa podaril husársky kúsok. Zdiskreditovala slizkého Tylera, ktorý sa snažil votrieť do priazne Graysonovcov, aby si tak zabezpečil svoju bezstarostnú budúcnosť. Ukázalo sa však, že je psychiatrický pacient a keď sa dostane do úzkych, tak neváha použiť aj násilie a tak jeho pobyt končil tým, že sa vyhrážal so zbraňou celej rodine Graysonovcov a aj Emily na slávnostnej večeri. Netušil však, že Emily je naozaj silný súper a tak zistila Tylerov pôvod a na pomoc prišiel jeho brat, ktorý Tylera odviedol a teraz si „užíva“ pobyt na psychiatrii, odkiaľ asi tak skoro neodíde. Lenže Tylerova spoločníka bola najlepšia priateľka Emily Ashley, ktorá pomaly, ale iste začala na Emily žiarliť a zistili sme, že aj tichá a nenápadná Ashley dokáže vystrčiť pazúriky. Už ju totiž prestalo baviť robiť poskoka Victorii Grayson a chcel viac, lenže po Tylerovom odchode si uvedomila, že byť radšej poskokom ako vyvrheľom a tak sa nad ňou objavila svätožiara, avšak ako nadlho? Plán pomsty Emily dokonale vychádza, jej vzťah s Danielom napredoval míľovými krokmi, lenže Emily ako ďalšiu fázu pomsty chcela rozvrátiť „šťastie“ tejto prehnitej rodiny. Dokonale sa jej podarilo anonymnými tipmi rozpútať najdrsnejší a najšpinavší rozvod aký Hamptons ešte nezažilo. Medzi Conradom a Victoriou Graysonovcami vznikla obrovská priepasť, ktorú už nedokázali prekonať a začal sa súboj plný intríg, lží, ale najdôležitejšie bolo pre oboch peniaze a postavenie v smotánke. Lenže obaja dobre vedia, že aj napriek momentálnej nenávisti musia stále držať pri sebe, aby ich dávne vražedné a konšpiračné tajomstvo nevyšlo na svetlo sveta. To však netušia, že za celým sprisahaním je Emily Thorne alias Amanda Clarke dcéra Davida Clarka, kedysi najlepšieho priateľa Graysonovov a dokonca Victoria a David boli milencami a ich vzťah nezostal bez následkov. Dozvedeli sme sa, že Charlotte je dcérou Davida a nie Conrada a teda je nevlastnou sestrou Emily/Amandy. Tým pádom sa vysvetlil aj komplikovaný vzťah Victorie a Charlotte, ktoré k sebe nikdy nemali blízko a to práve preto, lebo Charlotte celý život pripomínala minulosť. Iróniou je, že Conrad aj napriek, že Charlotte mali krásny vzťah sa jej postupne otáča chrbtom a tu je len dôkaz o tom ako rýchlo dokáže zmiznúť láska v tak skazenej spoločnosti ľudí, kde hlavnou prioritou sú peniaze.

Celý plán mohla ohroziť len jedna osoba. Objavila sa totiž pravá Emily Thorne. Bola kamarátka pravej Amandy z polepšovne, kde obe niekoľko rokov spolu žili a stali sa z nich priateľky. Teda Amanda, ktorá bola hnaná pomstou vycítila ako ľahko sa dá s Emily manipulovať a tak to využila vo svoj prospech a vymenili si identity. Lenže teraz pravá Emily musela predstierať v Hamptons, že je Amanda Clarke, tá Amanda, na ktorej sa pred rokmi zosypal celý svet, čo bolo značne komplikované. To by však nebola Emily, aby sa aj s týmto problémom rýchlo vysporiadala a tak mohla zostať v Hamptons. Emily však vie, že Amanda je problém a snažila sa ju odpratať do Európy, lenže nič netušiaci Jack, ktorý bol v detstve najlepší priateľ s Amandou/pravá Emily, ju celý život miloval a teraz, keď sa „vrátila“ tak by mohli pokračovať tam, kde skončili. Amanda/pravá Emily, ktorá nikdy nezažila pravé šťastie sa svojej novej úlohy zhostila bravúrne, tak ako Emily/pravá Amanda. Nič však nemohlo zastaviť plán a tak, keď sa objavil bývalý psychiater a novinár, ktorý sa priživil na sláve Davida Clarka a vydal knihu plný klamstiev a prekrútenej pravdy, presne tak ako Graysonovci chceli, bolo hneď jasné, že je čas ho zničiť. Tak sa aj stalo, Emily mu podpálila dom, vzala všetky nahrávky, ktoré s ňou kedysi v polepšovni nahral a ktoré odhaľovali jej pravú identitu. Lenže o tieto nahrávky bol enormný záujem aj zo strany Graysonovcov a tak najhoršie dopadol práve Jack, ktorý zostal uprostred súboja medzi Emily a Amandou a navyše svoju minulosť musela zamiesť pod koberec aj Victoria, ktorá bojuje o ťažké milióny s Conradom. Jacka zmlátili najatí ľudia a až vtedy si Emily uvedomila na popud svojho verného „priateľa“ Nolana, že jej začína prerastať cez hlavu a sama musela uznať, že je čas zvoľniť. Avšak nikto nečakal, že sa u Graysonovcov prevalí škandál so Charlotte a Victoria, aby z toho vyšla ako obeť si vymyslela príbeh o tom ako ju kedysi dávno David Clarke znásilnil a ona zostala tehotná. Toto bola posledná kvapka pre Emily a rozhodla sa prijať žiadosť o ruku zo strany Daniela a čo najskôr sa dostať tak do rodiny, aby bola pri zdroji a tam dať rodine Graysonovcov poslendý úder a definitívne ich zničiť. Lenže aj žiadosť o ruku zo strany Daniela nebola len tak čisto z lásky. Hoci Emily úprimne miluje, aj Daniela sa dotýka rozvod ich rodičov a samozrejme o ich multimiliónovú spoločnosť a tak Victoria chcela využiť svojho syna, aby spoločne mohli spoločnosť ovládnuť. Podmienkou, aby Daniel získal prístup k veľkému vplyvu v spoločnosti bola jeho svadba. Daniel však matke bezhranične verí a netuší o tom, aká chladná a vypočítavá osoba za skrýva za maskou a tak svadbu s Emily chce čo najskôr urýchliť…

Už dnes večer teda príde veľké rozuzlenie jednej veľkej zápletky a mali by sme dozvedieť pravdu o tom, kto, prečo sa vkradne na párty a či naozaj výstrel, ktorý hostia začuli bude osudným práve Daniela.

Tiež by sme sa mali dozvedieť viac o pravých citoch Emily Thorne. Hoci si to nechce priznať, pravdepodobne jej city k Danielovi nie sú hrané a aj napriek jej plánu pomsty niečo k nemu cíti a nebude jej ľahostajný jeho osud. Avšak dnešná tragédia zasiahne mnoho postáv a uvedomia si následky vzájomného súboja!

Pre tých, ktorí sú naozaj nedočkaví je tu správa, ktorú povedal sám autor seriálu Mike Kelley. Na priamu otázku novinárov, či naozaj sa rozhodol, že Daniel Grayson zomrie naznačil veľmi jasne, že diváci po zistení pravej obete budú cítiť veľkú satisfakciu, tým pádom je jasné, že hoci to tak v úvodnej časti vyzeralo, že to bude Daniel, tak Daniel by to naozaj nemal byť. Nikto totiž nemá záujem, aby Daniel zomrel. Vieme však jedno, obeťou by mal byť muž. A keď sa vrátime k satisfakcii, tak obeťou pravdepodobne by mohol byť práve Conrad Grayson! Či to tak naozaj bude, tak sa dozvieme už dnes večer!

Seriál má v zámorí obrovský úspech najmä pre prepracovaný príbeh, prekvapujúce rozuzlenia a výber hercov a preto sa už hlasno hovorí o tom, že 2.séria je na spadnutie. Je to v podstate verejné tajomstvo a formalita, aby televízia ABC potvrdila, že 2.séria naozaj bude. Nie je absolutne žiadny dôvod nato, aby sa tak nestalo. Sledovanosť seriálu sa pohybuje v priemere na úrovni 8 miliónov divákov, s ratingom 3.0, čo je jeden s najvyšších ratingov, ktoré dosahujú seriály z dielne ABC. Navyše Revenge je seriál, ktorý sa umiestňuje na popredných priečkach sledovanosti aj v porovnaní s ostatnými televíziami a to sa seriál vysiela až o 22.00, teda v čase, kedy každý pracujúci človek uvažuje o spánku, lenže Revenge si získal takú popularitu, že americkým divákom nedáva spať. Objavili sa aj prvotné správy o tom ako by mohla vyzerať aj 2.séria. Autor seriálu Mike Kelley chce samozrejme pokračovať s hercami, ktorí vystupujú aj v tejto sérii, pretože sa hovorilo o tom, že by nás čakal úplne iný príbeh, miesto deja a veľké zmeny v hereckom obsadení, čo fanúšikovia rázne odmietli. Za pravdu im našťastie dal aj Kelley, ktorý momentálne má plné ruky práce s prípravou veľkého finále 1.série, lenže si uvedomuje aj to, že ak chce, aby seriál žal také úspechy ako doteraz, musí priniesť aj zaujímavý príbeh aj pre 2.sériu. Určite sa teda môžeme tešiť na naše obľúbené postavy a najmä v takom bohatom prostredí akým Hamptons nepochybne je sa vždy nájde a určite nebude núdza aj naďalej vytvoriť tak pútavý aký sa podaril producentom v rámci tejto série.

Avšak dnešnou epizódou aktuálna séria zďaleka nekončí, stále nám zostáva 7 epizód do májového záveru a hoci teraz sa uzavrie jedna veľká dejová línia, hlavná línia a tou je pomstiť sa rodine Graysonovcov bude stále aktuálna a Emily rozhodne nepoľaví vo svojej snahe, aj keď bude mať omnoho viac problémov ako doteraz a májové finále podľa autora prinesie tradične otvorený koniec a veľké a najmä šokujúce udalosti, ktoré by sme určite nečakali a následne nás dej seriálu nechá v napätí až do septembra, kedy sa plánuje štart novej série. Čo však môžeme očakávať v nasledujúcich týždňoch? Hoci má Emily svoj plán pomstvy premyslený do posledného detailu, teraz, keď jej niekto ukradol jej truhlicu so všetkými kompromitujúcimi materiálmi a najmä by sa tak odhalila jej prvá identita, tak táto dejová línia s prezradením jej pravej identity začne byť čoraz aktuálnejšia a možno práve veľké odhalenie toho, že Emily je dcérou Davida Clarka nás čaká v závere série.

Čaká nás niekoľko flashbackov do minulosti, v ktorých by sme mali dostať nový pohľad na niektoré postavy, týkať sa to bude najmä Victorie, Conrada a Davida Clarka. Určite sa môžete tešiť, že viac priestoru dostane Nolan Ross, ktorý tvorí bizardnú dvojicu s Emily a pomáha jej s plánom pomsty. Na jednej strane mu to robí radosť, lebo smotánka v Hamptons ho zo závisti k jeho nekonečnému bohatstvu vylúčila a tak je stále sám a na druhej strane to robí z vďačnosti k Davidovi Clarkovi, ktorý si vzal pod ochranné krídla a spolu vytvorili tak spoločnosť, ktorá Nolanovi priniesla miliardy. A práve na minulosť Davida Clarka a Nolana sa pozrieme bližšie a ako iste tušíte, čakajú nás zaujímavé momenty, ktoré prezradia čo to z Nolanovej minulosti a prečo sa z neho stal taký človek akým je teraz. Dokonca sa hovorí o tom, že Nolanova samota by mala čoskoro skončiť a mal by nájsť dokonca lásku. Ak si myslíte, že Amanda/pravá Emily už nebude mátať divákov, tak sa veľmi mýlite, najmä Jack sa nebude chcieť len tak ľahko vzdať svojho vzťahu s ňou a jeho myšlienky o tom, že sú si súdení. Avšak Emily/pravá Amanda trvá na svojom a bude sa ju snažiť zmanipulovať tak, aby ju konečne počúvala na slovo.

Rozvod Victorie a Conrada sa naozaj uskutoční, aj keď súboj najmä o peniaze bude prebiehať stále. No Victoriu čaká dokonca flirt!

Väčší priestor dostane aj Charlotte Grayson. Čaká ju veľká charakterová zmena, po tom ako sa dozvedela, že jej otec nie je Conrad, ale nenávidený David Clarke, tak bude musieť bojovať o svoje miesto pod slnkom, rozpadol sa jej vzťah s milovaným otcom, ktoré aj napriek tomu, že nie je jej biologickým otcom nesmierne miluje, no nie je všetko zlato, čo sa bliští a takéto prešľapy sa v rodine Graysonovcov netolerujú, raz a navždy nie je Graysonová a tým sa pre ňu veľa vecí končí a tomu prispôsobí aj svoje správanie a z milej osoby sa stane nová temná Charlotte a stiahne spolu so sebou aj svojho priateľa Declana. Veľmi skoro sa začne vyšetrovať aj vražda, ktorá sa odohrá už dnes večer, do Hamptons príde nová hosťujúca postava sudkyne a vyšetrovateľky zároveň. A hneď jej bude jasné, že v Hamptons sa skrývajú mnohé špinavé tajomstvá a dokonca Emily začne robiť malé chybičky, čo by mohlo mať omnoho väčšie následky. Leto v Hamptons je nenávratne preč a prichádza zima, ktorá bude naozaj studená, temná a plná intríg! Tešte sa!

    
debata chyba
Viac na túto tému: #REVENGE