Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Secret Circle - majú šancu sa vyhnúť tragickému koncu?

14.03.2012 15:04
debata

THE SECRET CIRCLE

season 1

odkaz The Secret Circle - majú šancu sa vyhnúť...
The Secret Circle - majú šancu sa vyhnúť tragickému koncu? The Secret Circle - majú šancu sa vyhnúť tragickému koncu?

Majú šancu sa vyhnúť tragickému koncu?

 

Seriál vstupuje do záverečnej tretiny, o pokračovaní stále nie je rozhodnuté!

     

Hoci seriál The Secret Circle tvorí štvrtkový prime-timeový tandem s najúspešnejším seriálom domovskej televízie The CW The Vampire Diaries /Upírske denníky/ nedarí sa mu tak, aby seriál mal istotu obnovenia na ďalšiu sériu. Oproti The Vampire Diaries totiž sledovanosť seriálu je o viac ako milión divákov nižšia, čo nie je veľmi pozitívne, keďže má silnú nábehovú krivku, ktorú seriál nevie využiť naplno. Momentálne sa sledovanosť seriálu pohybuje na úrovni 1.8 milióna divákov, čo je veľmi slušné číslo na pomery na The CW, avšak televízia očakávala od seriálu trošku viac. Neznamená to, že by sa diváci mali naozaj obávať, pretože televízia má omnoho viac problémov s ostatnými seriálmi, ktorým sa strmhlav prepadá sledovanosť, no napríklad ani o ďalšom osude The Secret Circle nebolo ešte rozhodnuté a televízia stále váha. Treba však dodať, že v kuloároch sa hovorí, že práve tento seriál má najväčšiu šancu na obnovenie zo všetkých ostatných seriálov, o ktorých ešte nebolo rozhodnuté. Aj tak televízia The CW už niekoľko dní intenzívne promuje ich návrat po prestávke…

Príjemnou správou pre pravidelných divákov je fakt, že už zajtra večer sa po mesačnej prestávke vráti seriál s premiérovou epizódou a začne sa tak posledná tretina 1.série. Čaká nás konkrétne 16.epizóda s názvom Lucky. Za ostatné týždne atmosféra v deji značne zdramatizovala. Cassie sa podarilo zistiť niekoľko šokujúcich faktov o svojom temnom pôvode, ktorý ju predurčuje byť zlou, či chce alebo nie. Zlo v jej krvi je nepopierateľné a pomaly ju začína pohlcovať. Prvým znakom bolo získanie individuálnych schopností. V jej neprospech hraje aj fakt, že jej temná sila, ktorá smeruje až k pôvodu všetkého zla na svete. Túto hrozbu chcú eliminovať najmä lovci čarodejníc, ktorí nechcú dopustiť, aby sa v nej temná sila prebudila naplno a tak stala neprekonateľnou hrozbou. Zatiaľ, aj napriek mnohým pokusom zo strany lovcov, sa nepodarilo Cassie zneškodniť, aj to vďaka Jakeovi, ktorý sa vrátil do Chance Harbor, aby sa pokúsil Cassie zachrániť. Otázne je, či aj Cassie chce byť zachránená. Aj napriek tomu, že sa môže každým dňom stať obeťou, Cassie si konečne uvedomila, že má Adama naozaj rada a postupne si k sebe hľadajú cestu. Adam stále verí, že láska je liek na všetko a jedine láska môže odvrátiť predurčený, ktorý Cassie pravdepodobne neminie. Diana ako bývala priateľka Adama sa musela zmieriť s tým, že už nemá šancu sa s ním dať dokopy a na jej miesto nastúpila definitívne Cassie. Aj napriek tomuto faktu je pre Cassie stále oporou a nechce, aby to nejako negatívne ovplyvnilo ich priateľstvo. Diana je naozaj milá a uvedomelá osoba, hoci nemá šťastie na lásku, ale to sa čoskoro zmení. Tvorcovia seriálu sľubujú, že do konca série sa objaví aj iskierka nádeje aj pre Dianu, že sa jej zlé obdobie môže skončiť a niekde tam vonku ju čaká vytúžená láska a opora. Kto to však bude zatiaľ nie je známe. V poslednej časti pred prestávkou vo vysielaní sa v deji seriálu objavila postava, o ktorej sa dlho hovorilo a každý mal z nej strach. Objavil sa otec Cassie. John Blackwell je mocný čarodejník, ktorý v minulosti neváhal zabíjať a každý sa obáva. Teraz však sa vrátil, aby zachránil svoju jedinú dcéru pred strašným osudom. Iste tušíte, že John má svoje plány a netreba mu veriť. Cassie však túži po rodine, po smrti milovanej matky a teraz, keď jej stará mama Jane je pod vplyvom zlého kúzla potrebuje nutne oporu, čoho si je John plne vedomý. Cassie je pre otca ochotná spraviť čokoľvek, čo sa presvedčíme aj v zajtrajšej epizóde!

S ohňom sa stále zahráva namyslená a egocentrická Faye. Jej túžba po individuálnej moci ju zaviala až do nebezpečných končín a zoznámila s voodoo čarodejníkom. Lee je pre Faye veľmi príťažlivý nielen fyzicky, ale aj čo sa týka osobnosti. Lee nerieši dôsledky svojich kúziel a chce Faye bez zbytočných otázok pomôcť, aby získala svoju moc. Faye tento prístup úplne vyhovuje a okrem toho, že Lee je pre ňu milenec z rozumu sa dostáva pod kožu aj celej voodoo problematike. Faye však netuší, že nie je až taká chytrá nato, aby obalamutila Leeho. Ten má s ňou tradične svoje plány. Lee chce pomôcť svojej priateľke, ktorá už dlhé obdobie je v bezvedomí po tom ako nezvládla kúzlo, čo sa jej tragicky vypomstilo. Lee pomocou rôznych kúziel a talizmanov sa chcel napojiť na vnútornú silu Faye a tá by sa presmerovala na jeho milovanú, aby sa uzdravila a mala dosť síl sa prebrať späť k životu, čo sa mu aj podarilo v ostatnej epizóde. Iste však tušíte, že aj po jej prebratí niečo nebude v poriadku, pretože zahrávanie sa s čiernou mágiou nikdy neprinieslo nič dobré. Faye však so sebou stiahla aj kamarátku Melissu, ktorá sa konečne spamätala zo smrti svojho priateľa Nicka. Teraz chce rýchlo dobehnúť stratený čas a tak spolu s Faye sa nechala zasvätiť do tajov voodoo, čo využil slizký Eben, ktorému sa Melissa nesmierne páči a rozhodol sa ju získať. Melissa sa nebránila, keď jej ponúkol, aby zistila, aké účinky má diablova duša, od ktorej sa stala závislou a pomaly ju závislosť pohlcuje…

Poďme sa bližšie pozrieť, čo nás v nasledujúcich týždňoch. Už zajtra zistíme, že John Blackwell sa nevrátil do Chance Harbor iba kvôli Cassie. Síce tvrdí, že momentálne nemá aktívnu silu, čo však neznamená, že ju nechce získať späť. Je o ňom známe, že kedysi bol naozaj mocným a veľmi obávaným čarodejníkom a má na svedomí mnoho životov a ukradnutých schopností. Dozvieme sa totiž, že existuje isté zariadenie, ktoré dokáže čarodejníkom vziať ich moc a je zjavné, že John chce opäť získať aktívnu moc, aby obnovil svoje postavenie. Lenže obnovenie jeho postavenia by znamenalo veľký vzostup zla a spolu s Cassie, ktorú iste časom sa bude snažiť na temnú stranu by vytvorili neporaziteľnú dvojicu, ktorej by sa všetci báli. Lenže Cassie a jej rozpoteľnosť je bude pre Johna veľkou prekážkou a zlu sa musí poddať dobrovoľne, takže bude musieť na ňu ísť pomaly cestou manipulácie.

Faye, ktorá sa navonok tvári, že je bezcharakterná má predsa len krehké vnútro. Hoci si to nechce priznať, Lee je pre ňu omnoho dôležitejší ako sa zdá. Blíži sa totiž ďalšia školská akcia a Faye sa rozhodne, že na ňu pozve Leeho ako svoj doprovod. Blíži sa však čas, kedy Faye zistí pravé pohnútky, ktoré vedú Leeho k jeho konaniu, nebude to pre ňu ľahké a opäť sa popáli. Nikdy nemala totiž šťastie na vzťahy a ďalšie horké sklamanie bude pre ňu znamenať ešte väčšiu zatrpknutosť. Navyše sa stretne už aj s niekdajšou Leeho priateľkou Evou, ktorá sa prebrala späť k životu vďaka ukradnutej vnútornej sile Faye a všetko sa jej začne dávať dokopy, ako ju Lee iba využil. Lenže, čo Faye nečakala, že jej city k Leemu sú tak silné, že sa im nedokáže ubrániť. S Blackwellom sa stretne aj manipulatívna Dawn Chamberlain, ktorú ako inak s Johnom spája spoločná minulosť, lenže teraz stretnuti po rokoch nedopadne tak ako si Dawn predstavovala. Stále sme sa ešte nedozvedeli, kto z Kruhu je súrodencom Cassie. Bude to dcéra Dawn Faye? Dozvieme sa v zajtrajšej epizóde prvé náznaky k rozriešenie tejto záhady? Melissa, ktorá po dlhšej dobe si je opäť blízka s Dianou jej radí, aby zabudla definitívne na Adama a začala hľadať svoje šťastie u niekoho iného. Zhodou okolností do Chance Harbor príde nový chlapec a Melissa usúdi, že práve on by mohol ten pravý, keďže nikoho nepozná a nepozná žiadne súvislosti, ktoré by ho mohli odradiť. Láska a posadnutosť budú robiť veľké problémy Faye, ktorú už 17.epizóde začne prenasledovať niekdajšia priateľka Leeho Eva, ktorá nestrpí, aby Faye jej ukradla priateľa. Navyše Faye si uvedomí nebezpečnosť Johna Blackwella a začne podnikať kroky proti nemu, netušiac, že možno práve on je jej otcom, ktorého nikdy nepoznala. Blackwell bude však pokračovať vo svojom pláne s Cassie. John vie, že láska medzi Adamom a Cassie je im súdená, lenže v ich prípade ide aj o prekliatie. Ak však túto kliatbu prebudia, bude to mať tragické následky. Majú nejakú šancu vyhnúť sa tragickému koncu? Ako neskôr výjde najavo, aj kliatba bude prebudená, niekto z Kruhu zomrie, avšak potenciálna obeť/obete nie sú známe. Cassie sa však Adama odmieta vzdať a navštívi svoju babičku Jane, ktorá však len Cassie potvrdí tragický koniec. Už v 19.epizóde nás čaká nová postava. Do deja vstúpi starý otec Jakea. Royce Armstrong príde do Chance Harbor, aby zistil, čo sa naozaj v mestečku deje, pretože stále platí, že čarovať je zakázané, lenže podivné situácie, ktoré na seba viažu nežiaducu pozornosť treba eliminovať. Zistíme, že Royce patrí medzi Starších, ktorí majú za úlohu strážiť poriadok a dohliadnuť nato, aby sa nečarovalo. Lenže Royce túto úlohu neplnil a celé roky bol ukrytý, teraz však sa musí ukázať, aby varoval svojho vnuka pred istými situáciami, ktorým sa zjavne Kruh nevyhne.

        
debata chyba
Viac na túto tému: #THE SECRET CIRCLE