Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - všetko sa dá zničiť pomocou intríg a klamstiev!

14.05.2012 11:15
debata

GOSSIP GIRL

SEASON 5

odkaz Gossip Girl - všetko sa dá zničiť pomocou...
Gossip Girl - všetko sa dá zničiť pomocou intríg a klamstiev! Gossip Girl - všetko sa dá zničiť pomocou intríg a klamstiev!

Všetko sa dá zničiť pomocou intríg a klamstiev!

 

Nepremeškajte finále 5.série!

       

Dnešným večerom sa uzavrú aj príbehy zbohatlíkov z Upper East Side. Televízia The CW má na programe veľké finále 5.série Gossip Girl, čaká nás 24.epizóda s názvom The Return of the Ring. Hoci seriál má historicky najnižšiu sledovanosť a boli vážne obavy o jeho budúcnosť, dlhé mesiace sa špekulovalo, že televízia The CW ho nakoniec zruší, víkend priniesol veľmi pozitívnu správu. Gossip Girl sa dočká svojej záverečnej, v poradí 6.série. Avšak nízka sledovanosť sa podpísala pod verdikt, že sa dočkáme skrátenej série, aby sa tak osudy našich hrdinov mohli dostatočným spôsobom uzavrieť. 6.séria by mala mať iba 10, prípadne 11 epizód. Už potvrdenie záverečnej série je veľkým úspechom, sledovanosť seriálu sa prepadla na hranicu 1 milióna divákov a to je už veľmi málo aj na pomery The CW. Navyše producenti seriálu si boli istí, že Gossip Girl bude pokračovať a dej v 5.sérii vôbec neprispôsobili možnosti, že by seriál bol zrušený a tak dnes nás samozrejme čaká otvorený koniec, ktorý divákov nechá v napätí až do začiatku novej série. Ešte však nie je známe, kedy nová séria odštartuje. Vzhľadom na obmedzený počet epizód je tu aj možnosť, že 6.séria neodštartuje v septembri ako to bývalo zvykom, ale štart sa posunie až na január. Presný dátum sa bude ešte upresňovať.

Za ostatné týždne sa toho v seriáli veľa udialo a je nutné dodať, že aj napriek výhradám k prvej polovici 5.série, druhá polovica série išla kvalitatívne o level vyššie a každá epizóda priniesla nové odhalenia a zápletky a tak z Gossip Girl sa opäť stal lákavý seriál. Len diváci sa mu bohužiaľ otočili chrbtom a pri obrazovkách zostali naozaj iba tí najvernejší a aj vďaka nim a vyjednávaniu tvorcov seriálu sa podarilo vybojovať záverečnú sériu.

Veľkú zápletku má za sebou Chuck, ktorý si myslel, že objavil veľké špinavé, rodinné tajomstvo. Po jeho autonehode na prelome prvej a druhej polovice aktuálnej série, totiž vyšlo najavo, že niekto z rodiny mu daroval krv a tým mu zachránil život. Jedinou možnosťou bola jeho matka, o ktorej si myslel, že je mŕtva. Chuck tak začal pátrať a objavil spojitosť medzi jeho strýkom Jackom a matkou Elizabeth. Myslel si, že celý život mu všetci klamali a jeho otcom je strýko Jack. Nebolo to však tak. Na scéne sa objavila opäť Diana Payne, ktorá tvrdila, že práve ona je Chuckovou matkou a prišla aj s dôveryhodným príbehom a spojitosťou so strýkom Jackom a jej príchodom do New Yorku. Zdalo sa, že je to naozaj pravda, príbeh o tom ako celý život naňho z diaľky dohliadala a až teraz dostala odvahu prísť do New Yorku a zariadiť si tu život nehádzali žiadny tieň pochybnosti na celý príbeh. Chuck si začínal zvykať na to, že má opäť matku. Lenže strýko Jack a Diana si celý príbeh vymysleli, lebo skrývali omnoho väčšie tajomstvo, ktoré nikdy nemalo výjsť na svetlo sveta. Toto tajomstvo sa pochopiteľne nepodarilo utajiť a tak Chuck zažil šok, ktorý nepredpokladal, že zažije. Jack a Diana chránili Chuckovho otca Barta Bassa! Áno, Bart Bass žije a jeho smrť v rámci 2.série, bola iba fraška. Barta totiž vydieral a prenasledoval jeho úhlavný nepriateľ, keďže Bart disponoval informáciami, ktoré by mohli istého Nevinsa zničiť. Bart sa tak rozhodol, aby ochránil všetkých, ktorých miluje nafingovať vlastnú smrť a skrývať sa celý život. Vynaložil veľké úsilie a finančné prostriedky, aby jeho smrť bola naozaj dôveryhodná a Jack a Diana mali zabezpečiť, aby toto tajomstvo nikdy neprevalilo. Lenže všetko zmenila Chuckova autonehoda a tak Bart sa musel tajne vrátiť do New Yorku, aby mohol darovať svojmu umierajúcemu synovi krv a tým spustil lavínu pochybností, ktorá vyvrcholila jeho odhalením. Chuck sa však svojho otca nechcel vzdať a sériou intríg sa mu podaril husársky kúsok a dostal priznanie od ich dvorného spolupracovníka, ktorý potvrdil Nevinsove úmysly a tak Bart zrazu mohol výjsť z exilu, do ktorého sa sám uvrhol. Získal tak nečakane slobodu, ktorú nepredpokladal, že ešte niekedy získa. Teraz je tu však problém, ako sa má vrátiť do života, keď si všetci myslia, že je už tri roky po smrti? Dopady súvisiace s jeho návratom budú pokračovať v dnešnom finále a nezostane kameň na kameni.

Blair, ktorá momentálne prežíva šťastné obdobie vo vzťahu s Danom sa však opäť zaplietla s Chuckom. Nie však milostne, ale pomáhala mu odhaliť jeho rodinné tajomstvo. Bol to pre ňu aj akýsi test, aby si dokázala, že dokáže sa s Chuckom stretávať a neriešiť ich spoločnú minulosť. Lenže spravila jednu veľkú chybu. Ich spoločné schôdzky tajila pred Danom, chcela ho iba urchrániť od pochybných myšlienok. Lenže na Upper East Side sa nič neutají a tak Dan zistil, že sa párkrát stretli, žiarlivosť, strach z toho, že by sa mohli v nich oživiť staré city spravili svoje a tak ich vzťah začal dostávať prvé trhlinky. Dan kvôli Blair odmietol prestížnú letnú stáž v Ríme, nakoniec však pôjdu do Ríma spolu, aby tak Blair opustila New York, bola ďaleko od Chucka a Dan by nemusel pochybovať o sile ich vzťahu. Avšak v Blair začínajú rásť pochybnosti o tom, či spravila dobre, keď súhlasila so svojou účasťou v Ríme. Na jednej strane je šťastná po boku Dana, prežíva úplne nový druh vzťahu, nič nie je komplikované ako kedysi s Chuckom alebo Louisom a s Danom všetkému dávali voľný priebeh. Dan si je vedomý toho, že Blair a Chuck budú navždy nejakým spôsobom prepojení a ešte, keď vďaka Chuckovi Blair získala slobodu a on vyplatil obrovské veno, ktoré Blair nútilo zotrvať v manželstve s Louisom. Teraz však Dan povedal Blair, že ju miluje, ona na tieto slová ešte nebola pripravená a začína mať pocit, že opäť sa dostáva do príliš zväzujúceho sa vzťahu. Ako sa Blair rozhodne? Komu dá prednosť? Uvedomí si, že aj napriek všetkému jej láska k Chuckovi je silnejšia?

Krušné chvíle prežívala celá rodina Van Der Woodsenovcov. Lily rozpútala špinavú a tvrdú vojnu o peniaze jej zosnulej matky, ktorá odkázala takmer celý majetok Ivy, ktorá predstierala, že je jej vnučkou. Lily sa s tým nevedela zmieriť, že by rodinné peniaze dostala treťotriedna herečka a tak využila všetky svoje kontakty a možnosti, aby Ivy zdiskreditovala a tak mohla zapadnúť poslednú vôľu jej matky. Bola to klasická špinavá vojna aká sa na Upper East Side deje pravidelne. Lenže Lily nerátala s tým, že bude musieť priniesť veľkú obetu. Rufus bol zhrozený, čo všekto dokáže jeho manželka. Nespoznával ju, nikdy netušil, že Lily v rámci nenávisti dokáže robiť toľko zla a tak ich manželstvo sa ocitlo v slepej uličke. Aj keď sa snažili zmieriť, vždy sa stalo niečo, čo im zabránilo sa vrátiť k sebe. Lily získala rodinné bohatstvo, odstránila Ivy z rodiny, do ktorej silou mocou chcela patriť, avšak jej manželstvo je ruinách. Rufus chce byť nejakú dobu sám, musí si rozmyslieť čo so životom a či ho chce stráviť po boku ženy, ktorá ho tak sklamala. Potvrdilo sa mu, že všetko sa dá zničiť, aj pevný vzťah, stačia k tomu intrigy a klamstvá.

Lily sa však s Ivy nakoniec zmierila a ešte ich spolupráca priniesla ovocie. Lily sa rozhodla, že musí potrestať svoju sestru Carol, pre ktorú peniaze sú celým životom a to ona najala Ivy, aby predstierala, že je jej dcérou. Ivy dostala milión dolárov, ak by usvedčila Carol z tohoto podvodu, čo sa aj stalo. Lily tak získala aj podiel od Carol, ktorá tak opäť skončila s prázdnou a navyše je vo väzení. Navyše pravá dcéra Carol Lola zistila celú pravdu o tom, že jej otec je aj otcom Liliných detí. Serena si však s novou sestrou nepadla príliš do oka a on nejakom milom a blízkom vzťahu nemožno byť ani reči. Serena si navyše užívala svoju novú pozíciu. Georgina jej prenechala svoju právu náhradnej Gossip Girl pred cestou do Monaka, kde mala za úlohu zistiť pre Blair kompromitujúce informácie na jej teraz už ex-manžela. Serena tak získala obrovskú moc a mohla riadiť to, koho súkromie sa bude prepierať na stránkach Gossip Girl. Toto ju absolutne pohltilo a začal na ňu padať aj tieň podozrenia, že je pravou Gossip Girl. Aj vďaka tejto skutočnosti jej vzťah s Lolou je na bode mrazu, lebo práve ona vedela, že dočasne spravuje stránky Gossip Girl. Pravá Gossip Girl sa však chcela vrátiť a bola ochotná spraviť čokoľvek, aby svoj notebook získala späť, čo sa aj stalo a teraz je späť, Serena zostala bez ničoho. Z práce ju vyhodili, nemá žiadny vzťah a Gossip Girl je späť a vie, že pomsta je blízko…

Nate po príchode Diany Payne do novín zažíval krušné chvíle. Diana chcela získať späť svoje stratené postavenie, navyše stále bola doňho zamilovaná, on už má vzťah s Lolou a všetko sa akosi začalo komplikovať. Po prevalení tajomstva rodiny Bassovcov sa však jej úloha v New Yorku skončila. Diana odišla do Londýna, kde bude riadiť vlastné noviny a tak Nate získal späť svoje postavenie v Spectatorovi.

V dnešnom finále však jednu z hlavných úloh konečne zohraje práve Gossip Girl, ktorej pravú identitu sme za celých 5 rokov seriálu ešte nevideli. Zlé tušenie Sereny o tom, že Gossip Girl sa bude chcieť pomstiť najmä Serene sa naplnia do bodky. Zverejnila totiž denníky Blair, kde je jasne napísané, čo cíti k Chuckovi a že ostatné vzťahy nebudú pre ňu nikdy nič znamenať. K denníkom sa dostala vďaka Serene. V Blair sa dnes prebudí neskutočný hnev a túžbe zničiť Serenu, lebo zničila jej šťastie. Nič nevydrží večne. Všetko sa dá zničiť pomocou intríg a klamstiev! Aj dlhoročné kamarátstvo aj vzťahy. Teraz však cena bude privysoká a už nič nemusí byť také ako predtým. Serena sa tak stane štvanou zverou a Blair sa rozhodne, že musí konečne zistiť pravú identitu Gossip Girl a malo by sa jej to aj podariť! Do mesta sa po niekoľkých mesiacoch vráti aj Georgina a ako asi tušíte, jej návrat bude mať svoj dôvod a podrazy nenechajú na seba dlho čakať. Danove pochybnosti dorastú do obrovských rozmerov, samozrejme si prečítal denníky Blair a je mu jasné, že jeho vzťah je v troskách a nečakane sa spojí jeho cesta opäť so Serenou so šokujúcim vyvrcholením, ktoré dá definitívnu bodku za jeho vzťahom s Blair.

Návrat Barta Bassa taktiež bude mať veľké dopady na životy všetkých. Jedine Chuck je nesmierne šťastný, že jeho rodina sa opäť dáva dohromady a získa opäť silu, aby získal Blair pre seba. Teraz si je istý jej citmi a je rozhodnutý využiť situáciu. Už nechce otáľať a dovoliť, aby sa mu niečo postavilo znova do cesty. Chce získať šťastie raz a navždy!A vyzerá to tak, že sa mu to aj podarí, tvorcovia prezradili, že posledné scény tejto série budú zachytávať aj Blair a Chucka a nebudú v New Yorku.

V súvislosti so 6.sériou sa objavili aj prvé informácie o tom, koho by sme mohli vidieť v záverečných epizódach. Producenti seriálu potvrdili, že postava Ivy Dickens rozhodne neskončí s touto sériou. Ivy sa bude objavovať aj v 6.sérii. Pred pár dňami sa herec Connor Paolo (Eric Van der Woodsen) vyjadril, že by sa rád vrátil do seriálu ako hosť. Paolo momentálne hviezdi v seriáli Revenge, avšak je jasné, že producenti budú chcieť vrátiť do seriálu v rámci záveru všetky postavy. Je teda viac než pravdepodobné, že Eric Van der Woodsen by sa mohol objaviť v niekoľkých epizódach nadchádzajúcej série. Scenáristi Erica na začiatku 5.série poslali študovať do Londýna a vysvetlili tak odchod tejto postavy zo seriálu. Veľkou neznámou je však mnohými milovaná, ale aj nenávidená postava Jenny Humphrey v podaní herečky a teraz skôr speváčky Taylor Momsen. Tá svoje účinkovanie ukončila pomerne škandalóznym spôsobom ešte počas 4.série, s tým, že končí s herectvom a chce sa venovať svojej kontroverznej kapele. Iste tu bude aj snaha tvorcov, aby sa Jenny vrátila, jej úloha v seriáli bola veľká a bolo by asi veľmi čudné, keby sme už Jenny viac nevideli. Či však Momsen bude oslovená na návrat a či ponuku príjme je zatiaľ vo hviezdach a je to otázka ešte pomerne ďalekej budúcnosti.

     
debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl