Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Revenge - ich životy sú prepletené špinavými klamstvami!

01.11.2012 14:15
debata

revenge

season 2

odkaz Revenge - dajú sa odpustiť hriechy z minulosti?
Revenge - dajú sa odpustiť hriechy z minulosti? Revenge - dajú sa odpustiť hriechy z minulosti?

Ich životy sú prepletené špivanými klamstvami!

 

Nová séria je v plnom prúde! Diváci majú radi pomstu!

 

Už celý mesiac robí radosť divákom seriál Revenge so svojou 2.sériou. Televízia ABC môže byť spokojná, pretože presun seriálu na nový vysielací deň a čas, seriálu prospel a zaznamenal nárast sledovanosti. Premiéru 2.série si nenechalo ujsť viac ako 9,7 milióna divákov, momentálne sa sledovanosť pohybuje v priemere na úrovni 8,7 milióna divákov (rating 2,8). Táto sledovanosť je naozaj nadpriemerná, spravidla možno povedať, že sledovanosť 2.série oproti koncu 1.série vzrástla o 1 milión divákov, čo len potvrdzuje správnosť rozhodnutia televízie venovať Revenge lukratívnejší vysielací čas a seriál tento potenciál zatiaľ naplno využil.

  

Podrazy a intrigy v Hamptons nepoznajú rozdiel medzi žiadnymi osobami a nerobia si prestávku. Úvodné scény patrili tradične najväčšej záhade celej série, diváci videli potopenú loď Jacka Portera Amandu a všetko nasvedčovalo tomu, že loď niekto potopil úmyselne, potápači však našli v nej aj mŕtve telo! Kto to je? Kto nakoniec zomrie? Autor seriálu Mike Kelley potvrdil, že zomrie dobre známa postava a bude to veľké prekvapenie. Zároveň ešte dodal, že hoci počas leta, kedy prebiehali prípravy na natáčanie 2.série sám informoval, že nová séria začne svadbou a nakoniec realita bola iná. Svadby sa dočkáme a údajne nebude jedna. Postupne sa začnú pridávať indície k úvodným scénam s potopenou loďou, avšak všetko má svoj čas. Následne začiatok novej série divákov zaviedol v deji o niekoľko mesiacov neskôr od udalostí, ktoré sa stali v májovom finále 1.série. Všetci z údajneho rešpektu blahorečili zosnulú Victoriu Grayson, Conrad si užíval slobodu a myslel si, že sa zbavil veľkého nepriateľa a naplno prebral kontrolu nielen nad rodinou, ale hlavne nad Grayson Global, kde mohol rozpútať nové podvody, aby si zabezpečil ešte väčšie bohatstvo a moc. Charlotte prežila svoje predávkovanie liekmi a dlhé týždne sa liečila zo závislosti na miestnej lukratívnej klinike. Urobila veľké pokroky, len sa nemohla dostať domov, keďže Conrad podplatil ošetrujúceho lekára, aby ju tam držal čo najdlhšie, zbavil ju svojprávnosti, aby tak mohol získať kontrolu nad jej polovicou dedičstva, ktoré dostala po mŕtvej matke. Daniel natvrdo zarezáva v rodinnej firme, hoci praktiky svojho otca neuznáva, nebránil sa im a užíva si výhody, ktoré mu život prináša. Ashley si našla nové uplatnenie. Conrad ju zamestnal vo firme, robí mu špeha a navyše chodí s Danielom, takže z chuderky, ktorá robila organizátorku osláv pre Victoriu sa stala takpovediac šedá eminencia Grayson Global.

Ak ste si mysleli, že Victoria naozaj mŕtva, tak sa veľmi mýlite. Dobre vedela, že ak niečo nespraví, tak naozaj by zomrela v lietadle, ktoré smerovalo do Washingtonu, kde mala potopiť Conrada a usvedčiť ho z podvodov. Spojila sa s mužom s bielymi vlasmi, ktorý jej zabezpečil prežitie a mesiace sa ukrývala v chate v lesoch. Do celého plánu bola zapletená aj Charlotte, ktorá ako jediná vedela, že jej matka žije. Victoria však musela svoj plán zmeniť, keď videla, čo všetko robí Conrad, zradila bielovlasého muža, skompromitovala ho a ako hrdinka sa vrátila na výslnie. Jej nenávisť voči Conradovi je naozaj veľká, avšak ak chcú prežiť a nestať sa obeťami Iniciatívy, musia hrať podľa pravidiel tejto spoločnosti, ktorá má na svedomí mnohé podvody. Victoria navonok pred médiami spravila ideálny obrázok rodiny, prijala aj Amandu medzi nich, všetko musí byť ideálne. Conrad dokonca zašiel až tak priďaleko, že prinútil, aby sa znova vzali. Netušia však, že ich syn Daniel sa rozhodol hrať hru podľa vlastných pravidiel a je rozhodnutý dopátrať sa pravdy o jeho rodine. Ich životy sú už tak prepletené špinavými klamstvami, že pre nich neexistuje nádej, aby sa z nich niekedy vymotali. Musia sa stále prispôsobovať novým situáciam, hlavne však musia zachovať všetky vražedné tajomstvá.

Po mesiacoch sa vrátila späť aj Emily Thorne. Jej plán pomsty rozhodne neskončil, dozvedela sa, že jej matka žije a za jej odpratanie môžu ako inak Graysonovci, ktorí zničili jej celú rodinu. Neprišla však sama, spoločnosť jej robí Aiden, ďalší žiak Takedy, ktorého trénoval pre pomstu. Aiden má dohliadnuť nato, aby Emily nerobila chyby. Tá nie je nadšená jeho prítomnosťou, keďže v minulosti tvorili zamilovaný pár a Aiden sa na ňu vykašľal. Navyše Emily teraz sa musí prizerať na rodinné šťastie milovaného Jacka, ktorý žije s Amandou a dočkali sa aj prírastku do rodiny. Malý Carl sa dostal na svet až po nešťastnej nehode, ktorú má na svedomí Victoria, avšak Amanda aj s Carlom prežili.

Práve táto udalosť prinútila matku Amandy Karu, aby po rokoch vyšla z úkrytu a vrátila sa k svojej rodine. Jej prítomnosť je šokom pre všetkých, Victoria sa bojí, že Kara prezradí všetky tajomstvá, pritom Kara, ktorá teda nie úplne v poriadku po psychickej stránke považuje Victoriu za priateľku a verí jej, že sa o ňu postarala pred rokmi z úprimneho priateľstva. Kara však pátra po pravde po vlastnej osi. Tajomný bielovlasý muž Gordon Murphy, ktorý pracoval aj pre Iniciatívu aj pre Graysonovcov totiž bol milencom Kary a celé roky sa o ňu staral a trénoval ju. Kara teraz pátra po svojom milovanom, ktorý je však mŕtvy, čo netuší, pretože ho zabil Aiden pri jeho neúspešnom pokuse zabiť Emily.

Emily je teraz veľmi zmätená, musí sa prizerať na svoju matku Karu a nemôže jej povedať pravdu o tom, že si s Amandou vymenili identity kvôli pomste. Nemôže povedať pravdu Jackovi, ktorý je teraz konečne šťastný, hoci spočiatku si nebol istý, či práve s Amandou ho čaká celoživotné šťastie. Navyše má starostí vyše hlavy, jeho bar neprešiel hygienickými testami a tak musí zostať zatvorený. Tejto situácie využil jeho brat Declan, ktorý sa mu rozhodol „pomôcť“ po svojom a spolu s novým kamarátom Tylerom začali vykrádať domy. Netušil však, že takto sa zaplietol do ďalšieho špinavého plánu. Jeden z majiteľov domov bol dohodnutý s Tylerom a všetko na Declana nastražili. Teraz sa tvári ako milý muž, ktorý chce pomôcť Declanovi a pomáha aj Jackovi s otvorením baru. Avšak jeho pravé úmysly sú jasné. Chce kúpiť ich bar a následne sa ho zbaviť, pretože stojí na lukratívnych pozemkoch.

Už túto nedeľu sa diváci môžu tešiť na ďalšie pokračovanie Revenge. Televízia ABC uvedie už 6.epizódu s názvom Illusion. A že to bude riadna ilúzia. V luxusom sídle Graysonovcov sa totiž uskutoční veľká slávnosť. Bude to druhá svadba Victorie a Conrada. Victoria ako expertka na manipuláciu s verejnou mienkou vytvorila komornú udalosť, ktorá je pastvou pre oči nielen pre média, ale aj pre pozvaných hostí, ktorí im túto pretvárku zhltli. Pravý dôvod ich ďalšej svadby je veľmi prozaický. Ako manželia nebudú môcť proti sebe svedčiť na súde. Conrad vie, že štát proti nemu potichu pripravuje žalobu, ktorú rozpútala Victoria ešte v 1.sérii. Hoci si je istý, že súd sa nikdy neuskutoční, pretože Iniciatíva sa o všetko postará, no musia sa spoliehať aj sami na seba. Lenže niekedy sa aj tí najväčší podvodníci môžu prepočítať a spravodlivosť sa objaví v tú najnevhodnejšiu chvíľu a dokonalá ilúzia razom môže zmiznúť!

Nasledujúca epizóda, ktorú uvidíte 11.novembra sa volá Exposure a má poradové číslo sedem, prinesie veľké ohrozenie pre Emily. Opäť na scénu sa vráti slizký spisovateľ Mason Treadwell, ktorý sa dokonale priživil na smrti otca Emily. Minulosť je skvelá vec na zarábanie peňazí a tak opäť začal zaujímať o minulosť Amandy a zistil prekvapivé zistenia a dobre vie, že niečo na Amande nesedí. V tejto epizóde Mason ťahať za nitky a začne sa nebezpečne približovať k Emily a jej prepojenie s Amandou. Bude naozaj hroziť, že odhalí že si Emily s Amandou vymenili identity a postupne si tento domýšľavý človek začne skladať celú skladačku. Netuší však, že jeho zvedavosť ho môže stáť až príliš veľa. Prítomnosť Kary bude celú rodinu Graysonovcov naďalej znepokojovať a začnú pátranie po vlastnej osi. Dobre vedia, že dôvera je jedna z vecí, ktoré si nemôžu dovoliť a Kara hraje svoju úlohu naozaj dokonale, aby zistila pravdu nielen o Gordonovi, ale aj o minulosti.

Zaujímavé časy čakajú aj Nolana. Jeho priateľstvo prešlo istou premenou v tejto sérii. Emily sa musela naučiť brať Nolana ako rovnocenného partnera v jej pláne. Či chcela alebo nie, musela si priznať, že Nolana má rada. Preto musela spraviť aj bolestné rozhodntuie a Nolana odstaviť čiastočne na druhú koľaj. Pomsta je ťažká vec a všetko sa až príliš komplikuje a nechce dopustiť, aby sa Nolanovi niečo stalo, má ho veľmi rada ako brata a hoci vie, že nemôže miešať city do jej plánu, tu si nevie pomôcť. Nolan však má teraz iné starosti. Zatiaľ čo dlhé mesiace pomáhal Emily, tak jeho spoločnosť NolCorp fungovala s problémami. Teraz má na krku audit a musí viac pozornosti venovať riadeniu. Má však výpomoc, novú finančnú riaditeľku Padmu, do ktorej sa zamiloval a zdá sa, že na chvíľku bol aj šťastný. Lenže Padma nevedomky sa začala hrabať v minulosti spoločnosti a ponachádzala rôzne čudné prepojenia aj s Graysonovcami. Netuší však, že púta na seba veľmi nežiadanú pozornosť a blížia sa problémy, ktoré nikto nechcel mať a aj on sa bude musieť zamotať do pavúčín lží pre svojou novou láskou, aby sa neodhalili prepojenia k Emily. Navyše Nolana dobehne aj minulosť. Na scéne sa objaví mladý muž, s ktorým si Nolan viac než rozumel a jeho prítomnosť nebude žiaduca.

Obľúbili ste si postavu Aidena? Tak teraz je tu pre vás dobrá správa. Počnúc 14. epizódou tejto série sa táto postava stáva jednou z hlavných! Herec Barry Sloane teda tak skoro Hamptons neopustí. Opustí nás však Amanda. Jej účinkovanie bolo ohraničené. Bude účinkovať v siedmich epizódach z prvých 14. Myslíte si, že ju viac neuvidíte? Ale uvidíte! Producenti seriálu sľubujú naozaj šokujúce zvraty, čo sa týka Amandy a opäť sa vráti, avšak neskôr v tejto sérii. Dá sa očakávať, že v záverečnej tretine 2.série.

Zmenu čaká aj Charlotte. Zatiaľ s ňou všetci manipulujú a doslova s ňou zametajú. Najmä Conrad. Avšak ako sa neskôr ukáže Charlotte nebude až taká naivná mladá dievčina a aj ona dokáže vystrčiť pazúriky a viacerých to bude bolieť. No k tomuto stavu bude musieť ešte dospieť a zistiť, koľko špiny je okolo nej.

    
debata chyba
Viac na túto tému: #REVENGE