Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Revenge - dajú sa odpustiť hriechy z minulosti?

28.11.2012 17:45
debata

revenge

season 2

odkaz Revenge - dajú sa odpustiť hriechy z minulosti?
Revenge - dajú sa odpustiť hriechy z minulosti? Revenge - dajú sa odpustiť hriechy z minulosti?

Dajú sa odpustiť hriechy z minulosti?

 

Nepremeškajte vyvrcholenie seriálu pre tento rok!

 

Už v nedeľu, podobne ako iné seriály, tak aj Revenge sa dočká vyvrcholenia pre tento rok. Televízia ABC odvysiela 9.epizódu 2.série s názvom Revelations a dej sa na nejaký čas uzavrie. Dobrou správou, že po vianočnej prestávke sa seriál vráti opäť na obrazovky s pokračovaním, na ktoré iste budú diváci netrpezlivo čakať. Nové epizódy sa objavia opäť od januára.

  

Sledovanosť seriálu sa zastabilizovala na úrovni 8 miliónov divákov v priemere, rating 2,7, čo stále znamenajú nadpriemerné čísla a práve Revenge a Once Upon a Time, ktoré televízia ABC vysiela spolu v nedeľu si držia stabilné hodnoty sledovanosti. Spojenie týchto dvoch seriálov bolo teda dobrým rozhodnutím. Avšak nemilé prekvapenie zažila nielen televízia, ale aj skalní diváci, keď videli výsledky sledovanosti 8.epizódy. Seriál zaznamenal veľký prepad sledovanosti a dosiahol jednu z najnižších hodnôt v rámci oboch sérii. Minulú nedeľu si totiž Revenge pustilo iba 6,8 milióna divákov a rating klesol na 2,2. Prepad zaznamenal aj seriál Once Upon a Time, ktorý sa vysiela pred Revenge, tým pádom nebola dobrá nábehová krivka pre Revenge. Zostáva len dúfať, že toto bol iba jednorázový prepad sledovanosti a výkon seriálu sa opäť vráti k hodnotám, ktoré dosahol aj predtým. Je tu možnosť, že takýto prepad zaznamenal kvôli vysielacej prestávke a diváci si neuvedomili, že seriál pokračuje. Televízia ABC však už naplno promuje mid-season finale a je predpoklad, že táto epizóda, ktorá priniesie mnohé odhalenia, podrazy a možno že aj smrť priláka zvedavých divákov.

V Hamptons však všetko graduje. Emily pokračuje vo svojom pláne proti Graysonovcom, teraz však ňou ešte viac lomcujú city, ktoré bola vycvičená vypnúť. Avšak vidieť svoju matku, ktorú nevidela od detstva by zamával aj kameňom. Kara však nie je v poriadku, je to vysoko labilná osoba, čo sa potvrdilo aj odhalením, že v detstve sa pokúsila Emily utopiť a to je dôvod prečo svoju jedinú dcéru opustila a vznikol príbeh o jej smrti. Emily jej však nemohla povedať pravdu o tom, že práve ona jej dcérou. Amanda, ktorá ďalej musí hrať hru s výmenou totožností začína byť zúfalá. Cíti, že do všetkého je príliš zamotaná a tuší, že táto cesta bez konca ju veľmi vyčerpáva a chce konečne žiť pokojným životom s Jackom a malým synčekom Carlom. Nemôže sa však vzoprieť Emily, to by znamenalo jej zničenie a odhalenie pravdy a to nemôže dopustiť.

Veľkým prekvapením bol návrat večne zvedavého spisovateľa Mason Treadwella. Ten sa začal zaujímať o minulosť Amandy a svojím pátraním dosiahol šokujúce odhalenie. Sama Emily sa mu priznala, že ona je pravou Amandou Clarke a odhalila aj pravdu o výmene totožností s Emily, aby tak Emily/pravá Amanda mohla uskutočniť svoj plán pomsty. S touto pravdou však Mason nemôže manipulovať vo svoj prospech a zaplatil za ňu vysokú cenu. Emily sa postarala o to, aby Masona zavreli do väzenia za zločiny, za ktoré bol neprávom odsúdený aj jej otec David. Trestom pre Masona je pocit krivého obvinenia a napísanie príbehu o Emily a jej pomste. Keď nastane ten správny čas, zariadi, aby sa Mason dostal na slobodu a vyšla aj pravda o nej. To je však ešte príliš ďaleko, Emily vie, že jej pomsta bude trvať ešte veľmi dlho.

Veľká revolúcia prebieha aj u Graysonovcov. Emily pomocou svojho nového spojenca Aidena rozpútali v Grayson Global hotové peklo. Je to ďalšia fáza ako ich raz a navždy zničiť. Avšak bohužiaľ pri takýchto veľkých súbojoch sú aj vedľajšie škody. Na všetko doplatil najmä Nolan Ross s jeho spoločnosťou NolCorp. Musel obetovať svoju firmu, aby tak zahľadil stopy, ktoré by mohli viesť k odhaleniu Emily. Nolan to však urobil rád, Emily považuje za jedinú rodinu a nechce dopustiť, aby sa jej niečo stalo. Uvedomuje si však, že týmto krokom zničil nielen seba, ale aj svoju spoločnosť. Bude musieť začať odznova.

Tento problém v Grayson Global citlivo vníma aj tajomná organizácia zvaná Iniciatíva, ktorá má na svedomí skompromitovanie Emilinho otca Davida, ale iné strašné zločiny. Conrad Grayson začína byť pre nich hrozbou, lebo nedodržuje ich dohody a časom sa môže stať, že Iniciatívu aj jej agendu mohol niekto odhaliť. V dome Graysonovcov tak rastie napätie a oprávnený strach. Ani takí intrigáni akými sú Conrad a Victoria netušia, prečo toto všetko sa okolo nich deje a kto to má na svedomí. Plán Emily je tak dokonalý, že na ňu nepadá žiadny tieň podozrenia a Graysonovci si myslia, že ich dobehli len hriechy z minulosti.

Veľmi zaujímavý pohľad divákom ponúkla 8.epizóda. Opäť to bol iba pohľad do minulosti, konkrétne do roku 2006. Emily pracovala už pre Takedu a zabezpečovala spravodlivosť. Videli sme prvé stretnutie Emily a Aidena a ich začiatok spoločnej cesty. Emily sa už v tom čase intenzívne pripravovala na pomstu voči Graysonovcom. V dome miliárdarskej rodiny prebiehal život ešte v kľudnom tempe. Oslavovali Deň Vďakyvzdania a prišla k nim nečakaná návšteva v podobe matky Victorie Marion. Marion ako sa neskôr ukázalo bolo iba jedno despotické, vypočítavé monštrum, ktoré zničilo detstvo mladej Victorii. Marion celý život cielene si hľadala iba bohatých mužov, ktorých časom dotlačila do sobáša, aby si tak mohla užívať bohatstvo. Vyvrcholenie jej odporného správania bolo, keď Marion zastrelila v afekte svojho potenciálneho manžela, keď ju chcel opustiť. Prinútila vtedy mladú Victoriu, aby vinu vzala na seba a že ho zabila v sebaobrane. Marion nikdy nezažila následky svojich činov. Victoriu naozaj nikdy neodsúdili, strávila pol roka na psychiatrii a po jej návrate ju matka vyhodila na ulicu. Odvtedy sa nevideli. Victoria však plánovala pomstu. Príchod jej matky do domu vyzeral ako náhoda, no nebolo to tak. Marion doplatila na hriechy minulosti, ktoré jej Victoria nikdy nemohla odpustiť. Teraz však vymenila úloha. Victoria podplatila staršieho muža, aby sa vtel do jej priazne. Marion videla tak opäť príležitosť zabezpečiť si bezstarostný život. Avšak urobila chybu, zamilovala sa. Predala dom, všetky peniaze prenechala svojmu milovanému a teraz sa chcela udobriť so svojou dcérou. Victoria však sa nemohla dočkať pomsty. Pri slávnostnom stole odhalila celej rodine pravdu o jej matke. Zostala úplne sama, bez peňazí, presne tak ako Victoria pred rokmi, keď ju vyhodila na ulicu. Konečne tak dala spravodlivosti zadosť.

Zaujímavý pohľad bol aj rodinu Porterovcov. V roku 2006 bol totiž otec Jacka a Declana zapletený do vraždy miestneho podnikateľa, ktorý ho vydieral, aby získal bar. Otec ho síce nezabil, ale zabil ho jeho spoločník. Teraz po rokoch sa ukázalo, že príchod tajomného investora, ktorý chce zachrániť bar a pomôcť tak Jackovi a Declanovi v ťažkých časoch nebola náhoda. Je totiž synom tohto zastreleného muža a prišiel sa tak po rokoch pomstiť. Jack ani len netuší, čo sa pred rokmi stalo. Hriechy rodiny Porterovcov ich po rokoch taktiež dobehli. Avšak teraz čokoľvek sa stane, tak doplatia na to nevinné osoby.

Svojej šance na ovládnutie Grayson Global naplno chopil syn Daniel. Myslí si, že priazeň predstavenstva je spôsobená jeho kvalitami, ktoré ponúka, avšak stal sa len ďalším článkom v manipulovaní, ktoré má na svedomí Emily a Aiden. Jeho vzťah s Ashley zatiaľ rozkvital, avšak pohľad do minulosti ukázal, že aj táto mladá kariéristka má špinavú minulosť a aj ju tieto hriechy dobehnú. Ashley v mladosti nemala taký úspech ako v súčasnosti a bola nútená robiť dievča na zavolanie.

Hovorí sa, že sa malo odpúšťať a zabúdať na staré krivdy. Toto však rozhodne neplatí v prípade Revenge. Tam nikto neodpúšťa a nezabúda. Už v nedeľu sa dočkáme ďalšej svadby. Tentokrát Jack a Amanda spečatia svoj vzťah a už to bude tak vyzerať, že aspoň oni zažijú šťastný koniec. Smrť si však nevyberá a opäť potečie krv. Kto bude opäť v ohrození života? Vzťah Daniela a Ashley dostane smrteľnú ranu po tom, čo sa prevalí pikantné video, čo pre Daniela bude znamenať len jediné. Dokonca aj samotná Emily, ktorá sa rozhodla, že musí zabudnúť na Jacka a nechať ho žiť jeho život s Amandou, sa rozhodne, že dá opätovnú šancu práve Aidenovi, ktorý ju už raz síce zradil. Tentokrát ju však presvedčil, že sa naozaj zmenil a že jej bude vždy oporou. Epizóda z minulosti nebola rozhodne náhodná a udalosti, ktoré sa tam stali majú dopad až do súčasnosti. Už vtedy, keby sa všetci zachovali inak, súčanosť mohla vyzerať inak. Opäť najviac hriechy z minulosti bude ľutovať Conrad. Danielova úloha v spoločnosti bude len rásť a získa aj podporu Iniciatívy, čo vzbudí ešte väčšiu obavy o život. Okrem toho vyvstanú ešte väčšie nezhody medzi synom a otcom. Daniel je teraz prefíkanejší, vie dobre ako rozohrať túto hru a že sa nemôže už spoľahnúť ani na svoju matku Victoriu. Navyše úloha Iniciatívy bude postupne ešte vzrastať a Victoria pochopí akou veľkou hrozbou môže byť a najmä, keď budú podporovať Daniela v jeho ceste. Toto však prebudí vo Victorii vražedný inštinkt a zrodí sa jej plán ako raz a navždy sa zbaviť Iniciatívy.

   
debata chyba
Viac na túto tému: #REVENGE