Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo horkosladký koniec?

12.12.2012 15:32
debata

GOSSIP GIRL

SEASON 6

odkaz Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo...
Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo horkosladký koniec? Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo horkosladký koniec?
 

Zaslúžia si šťastný alebo horkosladký koniec?

 

Po šiestich rokoch vysielania prichádza úplný záver seriálu!

 

Televízia The CW dnešným večerom po šiestich rokoch vysielania definitívne uzavrie osudy mladej smotánky na Upper East Side. Po dlhých šiestich rokoch vysielania sa končí niekdajší seriálový hit, na ktorom vyrástla nejedna generácia mladých, Gossip Girl.

Zdá sa, že záverečné epizódy seriálu opäť prilákali väčšie divácke publikum. Napríklad predposlednú epizódu minulý pondelok si pozrelo viac ako 1 milión divákov. Takúto hodnotu seriál dosiahol vlastne po prvýkrát v histórii vysielania záverečnej, 6.série. Aktuálna séria dosahovala sledovanosť v priemere iba 800 000 divákov, čo sa rozhodne už nedá nazvať úspechom. Ale ako sa zdá, aj diváci, ktorí prestali seriál sledovať z hociakého dôvodu sa s blížiacim záverom vracajú na Upper East Side, aby sa pozreli ako dopadnú osudy ich kedysi obľúbených hrdinov.

Televízia The CW však dúfa, že dnešný, samotný záver priláka naozaj rekordný počet divákov. Gossip Girl je venovaný celý pondelkový prime-time, keďže seriál sa dočká až dvojhodinového záveru. Prvá epizóda bude retrospektívna, kde sa diváci spoločne s tvorcami obzrú na celých 6 rokov vysielania seriálu. Pripomenú si najdôležitejšie momenty seriálu, táto epizóda bude plná rozhovorov s hercami, ale aj samotnými tvorcami seriálu a spoločne si tak všetci zaspomínajú aj na časy, keď napríklad 1.séria spôsobila ošiaľ medzi mladými divákmi a seriál sa dokonca dočkal odsúdenia z mnohých organizácii, ktoré si myslia, že môžu kázať morálku. Mali pocit, že seriál je až príliš skazený a mladým ľuďom ukazuje zlé štandarty správania sa. Gossip Girl svojho času lámala aj rekordy sledovanosti, čo znamenalo, že z neznámych mladých hercov sa zrazu sa stali obrovské hviezdy na seriálovom nebi a ich životy nabrali úplne nový smer. Táto špeciálna epizóda okrem nostalgie pripomenie aj mnohé iné pikošky zo zákulisia seriálu a divák sa dozvie veľa zaujímavých informácií tesne pred úplnym koncom seriálu.

Po tejto epizóde nastane ten túžobný moment a na obrazovky vtrhne v poradí 10.epizóda s názvom New York, I Love You XOXO. Už samotný názov predznamenáva, že koniec nekompromisne prišiel a poslednýkrát čaká divákov pohľad na zbohatlíkov v New Yorku a ich intrigy, ktorými žijú každý deň.

Dej seriálu taktiež smeruje k neodvratnému koncu. Vojna v rodine Bassovcov nabrala monštrózne rozmery. Chuck sa zúfalo snažil zohnať dôkazy, ktoré by definitívne usvedčli jeho otca Barta z podvodov a podozrivých úmrtí jeho podriadených a tak by ho navždy dostal do väzenia, kam rozhodne patrí. Následne by Chuck mohol konečne si vziať Blair a boli by konečne spolu šťastní. Lenže Bart bol omnoho ťažší nepriateľ ako sa zdalo. Vybudoval si veľmi silnú a neotrasiteľnú pozíciu a už sa zdalo, že ho nikto nemôže ohroziť. Všetkých držal v hrsti. Dokonca konečne aj jeho Lily si uvedomila, čo je Bart schopný urobiť a radšej utiekla pred ním z mesta. Bart pevne držal v rukách aj osud Natea, ktorého vydieral.

Nate totiž, aby zachránil svoje noviny musel falšovať finančné výkazy svojej spoločnosti, aby sa vyhol krachu. Bart ho cez sprostredkovanú osobu zachránil, avšak cena za záchranu bola až príliš vysoká. Nate musel Bartovi donášať informácie o tom, ako Chuck postupuje v boji proti nemu. Bart však tušil, že Nate by sa mu tak ľahko nepodvolil a vedel, že Nate pracuje aj pre Chucka. Tak ho nechal zatknúť a zavrieť do väzenia. Z mesta sa rýchlo stratila aj Ivy, ktorá pomáhala Chuckovi v pláne proti Bartovi a popritom sa snažila zničiť aj Lily. Avšak jej plány neboli v zhode s Bartom a Ivy pochopila, že takému nepriateľovi sa nemôže postaviť a radšej tiež utiekla z mesta.

Následne Bart mohol zasadiť svojmu synovi poslednú ranu istoty. Všetkých porazil a už mu nikto nemohol strpčovať život. Chcel prinútiť Chucka, aby navždy opustil New York, inak jeho priatelia nikdy nezažijú šťastné chvíle. Vymyslel pre Chucka nepekný exil v Moskve a Chuck na jeho podmienky prikývol. Avšak tušil, že by ho vlastný otec dokázal bez váhania zabiť a dlhý let lietadlom by bol dokonalé alibi pre Barta. Lietadlo, v ktorom mal byť Chuck naozaj spadlo, avšak Chuck v ňom nebol.

Po boku Chucka pevne stála aj Blair, ktorej sa podaril úspech v módnej brandži. Konečne nebola pre svoju matku hanbou a priniesla úspešnú módnu kolekciu na trh a stala sa z nej módna ikona. Dokonca po dlhých mesiacoch opäť dala do poriadku jej vzťah so Serenou a opäť sú nerozlučné kamarátky. Najviac ju však trápil boj jej milovaného s otcom. Pomáhala Chuckovi vo všetkom, hľadala spôsoby akoby usvedčili Barta zo zločinov, lenže Bart bol vždy o krok pred nimi. Situácia bola naozaj beznádejná.

Serena po rozchode so Stevenom sa opäť dala dokopy s Danom, pri ktorom si uvedomila, že dlhé roky čakala iba na to, že raz sa opäť dajú dokopy. Nečakala, že Dan jej zasadí obrovskú zradnú ranu. Dan, ktorý si užíva obrovský úspech so svojou knihou a príspevkami v najprestížnejších časopisoch sa dal so Serenou dokopy len kvôli tomu, aby o nej mohol napísať samostatnú kapitolu a zosmiešňiť ju pred celým mestom, tak ako to urobil všetkým so svojho okolia. Nečakal však, že aj on sa zamiluje do Sereny, len teraz dal prednosť svojej kariére. Samozrejme tlačila naňho aj Georgina, ktorá drží nad Danom ochrannú ruku a chcela vidieť ako všetci budú tváriť, keď im skrz Dana venuje osobnú vendetu. Dan sa stal čiernou ovcou medzi svojimi priateľmi. Avšak dosiahol to, čo vždy chcel. Konečne ním nikto nepohŕda, teraz sa správajú k nemu všetci síce zle, ale to len preto, že sa ho boja a tento pocit je tak opojný a prináša mu po rokoch veľké zadosťučinenie. Zdá sa však, že Dan mal celý čas v hlave premyslený plán svojej pomsty a chystá poslednú kapitolu. Otázkou je, či sa mu oplatilo toto všekto podstúpiť, keď sa mu všetci jeho blízki otočili chrbtom.

Minulotýždňová epizóda skončila naozaj šokujúco a udalosti v dnešnej záverečnej epizóde budú len odpoveďou na zvraty, ktoré sa stali. Konečne sa zoči-voči postavili proti sebe nepriatelia v podobe otca a syna. Bart už mal dosť toho všetkého a chcel sa Chucka zbaviť raz a navždy. Prepočítal sa. Ich vzájomný súboj na streche hotela znamenal koniec pre Barta, ktorý nešťastnou náhodou preletel cez zábradlie a svoje posledné sekundy života chcel všetko oľutovať, len preto, že sa bál smrti. Chuck s Blair sa len prizerali na to ako ich nepriateľ padá bezvládne dole na ulicu a z nich sa stali razom spolupáchatelia zločinu.

Serena, ktorú Danova zrada natoľko zlomila, sa rozhodla, že teraz už naozaj navždy opustí mesto. New York je spôsobil až mnoho bolesti, k čomu výrazne dopomohla aj Gossip Girl a chcela začať nový život v Los Angeles, kde ju nikto nepozná a nemusela by sa báť, že ju dobehla jej zaujímavá minulosť. Nepomohlo ani vyznanie citov, ktoré jej Dan venoval, už mu neverí. Danovi už vlastne neverí nikto. Lenže udalosti s Bartom, ktoré sa stali a Danove vyznanie, ktoré jej tajne priložil do kufra prinútie Serenu ešte otočiť pomyselným kormidlom a vráti sa ešte raz na Upper East Side.

Z Chucka sa stane najhľadajnejší osoba na Manhattne. Po smrti Barta je všetkým jasné, že práve Chuck bol posledná osoba, s ktorou Bart bol ešte ako živý. Všetci si budú myslieť, že práve Chuck zabil svojho otca a rozpúta sa po ňom zbesilé policajné pátranie. S Blair si uvedomia, že ani po smrti Barta ich nečaká šťastný koniec, ale skôr horkosladký. Rozhodnú sa teda, že si splnia to, čo si sľúbili na začiatku 6.série. Musia však svoju svadbu utajiť a zvolať iba tých, ktorým najviac veria. A preto v Central Parku sa objaví prekvapujúco aj Dan s Georginou, Nate, Serena, matka Blair Eleanor, Cyrus, Lily a prekvapujúco aj strýko Jack Bass. Všetci vedia, že zaľúbenci majú málo času a polícia je na ceste, aby zatkla Chucka a obvinila ho z vraždy vlastného otca. Mal to byť ich najšťastnejší deň v živote a všetko je inak. Nie je to pre nich žiadny šťastný koniec. Stihnú si povedať svoje áno alebo polícia prekazí ich deň?

Stará partia sa bude musieť ešte raz spojiť a zabudnúť na všetky svoje krivdy, ktoré si spôsobili. Musia zachrániť Chucka a preukázať, že je nevinný a pravým zloduchom bol Bart. Svoju významnú úlohu zohrá aj intrigánka Sage. Svoju reputáciu sa rozhodne napraviť aj Dan, aby všetci ostatní pochopili, že aj napriek všetkému je na ich strane. A tajomná obálka, ktorá bude skrývať potrebné informácie sa bude podávať z ruky do ruky.

Nate však na záver rozpúta pátranie, ktoré musel na začiatku série zastaviť. Sage mu vnukla myšlienku, aby znovu začal zisťovať, kto je Gossip Girl a odhalil ju. Možno práve aj Gossip Girl by mohla pomôcť v očistení Chucka. Všetci budú musieť poslednýkrát použiť intrigy, manipulácie a podrazy, veci, ktoré im počas dlhých rokov boli blízke, tentokrát to však bude na dobrú vec. Všetkých prekvapí aj Georgina, v ktorej uvidíte malú iskričku nádeje, že aj ona vie byť milá.

Tvorcovia seriálu sľubujú naozaj prekvapivé, ale nostalgické finále. Toto finále seriálu bude veľkým poďakovaním pre divákov, ktorí vždy tak pevne stáli pri seriáli aj v čase, keď sa mu mnohí otáčali chrbtom. Bez podpory divákov by sa seriál nedožil krásnych šiestich sérii, 125 epizód, takýmto číslom sa mnohé seriály ani zďaleka nemôžu pochváliť. Gossip Girl ako seriál zanechal veľký odkaz v histórii televíznej zábavy a ešte dlhú dobu bude mať kopec fanúšikov po celom svete.

Ako to však celé dopadne? Nájdu všetky postavy svoj šťastný koniec alebo ich čaká iba horkosladké ukončenie? Je už potvrdené, že v dnešnej epizóde bude zodpovedaná aj jedna z najpálčivejších otázok, ktorú majú diváci už 6 rokov. Bude odhalená identita Gossip Girl. Dokonca sa na kratučký moment objaví na obrazovkách aj samotná herečka Kristen Bell, ktorá je hlasom Gossip Girl v úvodných a záverečných monológoch v každej epizóde. Ukážu nám scenáristi teda aj tvár Gossip Girl a možno sa dozvieme aj jej pravé meno! Na scéne sa prekvapivo opäť objaví aj jedna z najlepších záporných postáv, ktoré sa v seriáli objavili. Juliet Sharp (Katie Cassidy), ktorá vystupovala v prvej polovici 4.série a chcela zabezpečiť, aby Serena dostala čo preto sa vráti do New Yorku. Jej príchod na Upper East Side je pochopiteľne opradený rúškom tajomstva a vzbudzuje podozrenie, že aj Juliet je horúcou kandidátkou na Gossip Girl, keďže počas jej účinkovania v seriáli mala s Gossip Girl veľmi blízky vzťah a potrebovala ju, aby mohla Serenu zdiskreditovať raz a navždy. Je tu však možnosť, že Juliet sa vrátila pomôcť práve samotnej Gossip Girl, ktorá si uvedomuje, že jej odhalenie je blízko a Juliet je naozaj jej verná priateľka?

Taktiež sa vráti mnohými nenávidený, ale milovaný strýko Jack Bass. Rodinu Van Der Woodsenovcov čaká veľké rodinné stretnutie. Vráti sa späť aj Eric, dokonca aj samotná Jenny opäť navštívi Upper East Side.

Dokonca finále by malo byť plné flashbackov do minulosti, ale aj pohľadu do budúcnosti! Dokáže Serena odpustiť Danovi a začnú spolu novú kapitolu života? Čaká aj ich šťastný koniec a spoločná svadba? Preukáže sa nevina Chucka a konečne začne žiť svoj šťastný a hlavne pokojný život po boku Blair? Začne sa Nateovi dariť s jeho novinami a nájde svoju spriaznenú dušu? Podarí sa Ivy dosiahnuť pomstu voči Lily? Alebo ju čaká zrada zo strany jej milovaného Williama Van Der Woodsena, s ktorým sa zaplietla? Uvedomí si Lily akú chybu spravila, keď sa rozviedla s Rufusom a vzala si opäť Barta? Dajú si znova šancu a utvoria opäť spolu jednu veľkú rodinu? Všetky dôležité odpovede dostanete už dnes večer. Čo myslíte, zaslúžia si všetky postavy sladký alebo horkosladký koniec?

  
debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl