Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Originals - najhoršia zrada je tá od vlastnej rodiny!

20.05.2016 12:17
debata
The Originals - jedinou nádejou na záchranu je...
The Originals - jedinou nádejou na záchranu je nádej. .. The Originals - jedinou nádejou na záchranu je nádej. ..

Nepremeškajte finále 3.série!

Presne po týždni od skončenia 7.série The Vampire Diaries, svoj koniec 3.série si odohraje aj spin-off The Originals. Televízia The CW uzavrie príbeh aktuálnej série 22.epizódou s názvom The Bloody Crown. Seriál sa vráti na jeseň na obrazovky so svojou 4.sériou a po posledných epizódach aj s menším počtom hlavných postáv. Po oznámení obnovenia seriálu na ďalšiu sériu sa nízka sledovanosť seriálu zvýšila a zdalo sa, že sa The Originals odrazia od dna. Prišiel však apríl a sledovanosť opäť zaznamenala pád strmhlav nadol a epizódy, ktoré predchádzali dnešnému finále a patrili k tomu najlepšie zaznamenali najhoršiu sledovanosť za celú tretiu sériu. Posledné tri epizódy klesli na úroveň pod milión divákov, minulotýždňovú epizódu si dokonca pozrelo iba 730-tisíc divákov s ratingom 0.3, seriál smeruje do istej záhuby počas nasledujúcej série. The CW prekvapivo obnovila všetky svoje seriály do ďalšej sezóny s tým, že niektoré sa budú vysielať v midseason a s menším počtom epizód, čo im zaručí prežitie a televízíi menšie náklady a rôznorodejšiu ponuku seriálov. Len včera televízia zverejnila vysielacie plány na ďalšiu televíznu sezónu, teda na jej jesennú časť a The Originals tam chýbajú, je teda zjavné, že problémy so sledovanosťou priniesli aj následky a 4.séria sa teda presúva do midseason a očakáva sa aj menší počet odvysielaných epizód. Spravidla sa očakáva štart v januári 2017 s 13-epizódnou sériou. The Vampire Diaries sa táto zmena netýka a úspešnejší upírsky seriál so svojou 8.sériou zostáva v piatkovom slote a s plnohodnotnou 22-epizódnou sériou.

Posledné tri epizódy patrili k tomu najlepšiemu, čo táto séria ponúkla, 19.epizóda bola veľkou rozlúčkou pre jednu z hlavných postáv Cami, ktorú smrteľne zradil upír Lucien, jeho jed sa rozšíril do jej tela a nikomu sa nepodarilo nájsť liek, ktorý by jej pomohol. Klaus svoju milovanú odprevadiť z tohto sveta, čo najmenej bolestivo. Preto jej v podvedomí vytvoril krásny alternatívny svet, pričom sa Cami snažila s Klausom rozlúčiť tak, aby ho bolesť z jej straty nezničila a neuvrhla ho do pomstychtivého boja. Pri smrteľnej posteli sa vystriedali všetci, Cami bola nevinná a vždy sa zaplietla do súbojov rodiny Pôvodných s dobrým úmyslom im pomôcť, tentokrát sa jej to vypomstilo a Cami poslednýkrát vydýchla. Neexistoval žiadny magický spôsob ako ju vrátiť späť medzi živých, navždy odišla.

Medzitým zlomená Freya uspala šialenú upírku Auroru k večnému spánku, aby tak eliminovala jej hrozbu. Davina sa márne snažila vymaniť Kola z vplyvu Predkov, tí mali pre ňu naplánovanú strašnú smrť a kľúčom bol Kol, ktorého týrali s jediným cieľom, prinútiť ju zabiť, čo sa aj stalo. Zmyslov zbavený Kol vysal Davine všetku krv ona mu zomrel v náručí, po jej smrti Predkovia ukončili svoj vplyv, aby mu dopriali bolesť z toho, že zabil svoju lásku. Vincent spolu s Marcelom však mali svoj plán ako Davinu zachrániť, v jej prípade by to bolo možné, jej duša čarodejnice sa ocitla na druhej strane, avšak jej definitívnemu odchodu zabránili ukotvením jej duše. Predkovia mali v pláne Davinu naveky mučiť ako trest za jej kúzla, ktoré sa vymykali ich plánom. Freya s Elijahom však museli Davinu odpútať, bola to jediná možnosť ako raz a navždy zabiť Luciena, sila jej mŕtvej duše by dokázala z Luciena vysať jeho silu a spraviť z neho obyčajného upíra. Marcel prosil, aby to nerobili, aby mu dali ešte šancu, Davina bola ako jeho dcéra, oni odmietli čakať a odsúdili mladú čarodejnicu na nekonečné mučenie. Seriál teda počas štvrtej série bude pokračovať bez Cami a Daviny. Z Luciena teda spravili obyčajného upíra a Klaus mu vytrhol srdce, bola to dokonalá pomsta za smrť Cami. Netušili však, že sa im nepodarilo prekaziť naplnenie proroctva o ich páde. Klaus ešte predtým musel zachrániť uspaté telo sestry Rebeky, na ktorú sa Lucien zameral. Proroctvo hovorilo, že Pôvodní padnú rukou priateľa, nepriateľa a rodiny. Mysleli si, že každý padne rukou niekoho iného, lenže sa ukázalo, že to bude jedna osoba, ktorá ich môže poslať na večný spánok.

Po smrti Daviny zdrvený Marcel pochopil, že Pôvodní sú jeho nepriatelia, nikdy ho nebrali ako rodinu a vždy dajú prednosť iba sebe. Nevedel pochopiť, prečo ho zradili, keď žiadal viac času pre Davinu. Otočil sa im teda chrbtom a prisľúbil im pomstu, ku ktorej mu pomôže Vincent, ktorý bol taktiež priateľ Daviny. Vincent dokázal nemožné, dokázal extrahovať zo srdca Aurory sérum, ktorá ich zmenila na vylepšeného Pôvodného, podobne ako Luciena a ponúkol ho Marcelovi. On túto ponuku okamžite využil a stal sa jediným možným upírom, ktorý dokáže zabiť Pôvodného. Klaus sa podujal na rolu sprostredkovateľa mieru a snažil sa Marcela presvedčiť o tom, že nebola iná možnosť ako obetovať Davinu pre dobro všetkých, lenže Elijah sa dozvedel pravdu o proroctve a s Freyou videli kompletnú víziu a pochopili, že proroctvo sa naplní a to rukou jedného upír, ktorý bol priateľom, ktorý bol rodinou a teraz je nepriateľom. Preto Marcela zabil v domnienke, že ešte vypil sérum, ktorého premenilo. Pôvodná rodina tak bola opäť rozbitá na kúsky, vzťahy medzi nimi boli rozdrvené. Kol navyše spolu s Vincentom prešli na druhú stranu do sveta mŕtvych čarodejníc, aby tak zničili vplyv Predkov na náš svet.

Davina ich tam čakala a obetovala svoj posmrtný život, aby ich zničila. Pôvodní si mysleli, že Marcel leží na dne rieky, lenže on sa stal neporaziteľným po užití séra a potvrdilo sa mu, že jeho stvoritelia sa nezastavia pred ničím a neváhali by zabiť ani toho, koho nazývajú rodinou. Jeho pomsta bez zmilovania sa môže začať!

Do dnešného finále sa po niekoľkomesačnej odmlke vráti opäť Pôvodná upírka Rebekah, ktorá obetovala vlastné bytie, aby tak zvrátila smrtiace proroctvo. Pôvodní jej vyberú magickú dýku a ona sa tak vráti do života, aby sa mohla postaviť kedysi svojmu milovanému Marcelovi. Po mesiacoch odvracanía a marenia nebezpečných hrozieb a smrtiacich útokov stanú konečne súrodenci Mikaelsonovci tvárou v tvár tej jedinej osobe, ktorá by ich mohla priviesť k ich úplnému zániku. V stávke je toho viac, ako kedykoľvek predtým, a s prívalom najstarších a najnebezpečnejších nepriateľov, je Klaus súdený za zverstvá, ktoré za tie stáročia spáchal. Medzitým je Marcel, ktorý sa po zrade svojich najbližších vymkol kontrole, zaskočený nečakaným príchodom niekoho z jeho minulosti. Elijah, Freya a Kol horúčkovito hľadajú spôsob, ako zachrániť svoju rodinu skôr, než bude príliš neskoro.

debata chyba
Viac na túto tému: #The Originals