Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

This is Us - toto je obyčajný život, toto sme my!

20.09.2016 12:11
debata
This is Us - toto je obyčajný život, toto sme my!
This is Us - toto je obyčajný život, toto sme my! This is Us - toto je obyčajný život, toto sme my!

Nepremeškajte premiéru nového seriálu!

Televízia NBC už dnes večer predstaví v celosvetovej premiéru svoj nový seriál This is Us, ktorý počas leta upútal pozornosť celého sveta. Ešte pred svojou premiérou zaznamenal niekoľko zaujímavých úspechov. Keď pred troma mesiacmi NBC predstavila novinky na ďalšiu sezónu, divákov okamžite zaujala novinka o živote obyčajných ľudí s obyčajnými problémami, príbeh o živote, o ľuďoch, o nás. Za krátky čas stránka seriálu na Facebooku zaznamenala raketový štart a dodnes si túto stránku lajklo takmer 300-tisíc ľudí, čo je veľmi nevšedné na seriál, ktorý ešte nikto nevidel a spravidla novinky si na začiatku obľúbi iba niekoľko tisíc fanúšikov a postupne pribúda fanúšikov po odvysielaní nových častí. Väčší rekord zaznamenal trailer This is Us, za tri mesiace si na Youtube pozrelo video viac ako 8 miliónov ľudí a neustále ich pribúda. Trailer zverejnený na Facebooku si pozrelo neuveriteľných 63 miliónov divákov. Podľa všetkého televízia trafila do čierneho objednávkou tohto seriálu, momentálne je trh presýtený rôznymi žánrami, chýba však počin, v ktorom by účinkovali obyčajní ľudia so svojim problémami, v ktorých by sa našli milióny divákov, problémy, ktoré by prežívali milióny divákov týždeň, čo týždeň pri televíznych obrazovkách a tak by sa z This is Us mohol stať hit tohtoročnej sezóny. Má na to všetky predpoklady, jedinou devízou seriálu je, že obyčajný a toho ho robí špeciálnym.

Producentom seriálu je Dan Fogelman, ktorý stojí za seriálmi Galavant alebo za filmom Šialená, hlúpa láska. Tentokrát si spolu s NBC pripravil seriál o skupine ľudí, ktorá má vlastné životy, vlastné problémy, no niečo ich spája. Tak ako 18 miliónov ľudí denne, majú v ten istý deň narodeniny a každý z nich ich „oslavuje“ inak a postupne sa tieto osoby začnú stretávať a ich životy sa začnú nevšedne prepletať, aby mnohí našli nový impulz ako sa vysporiadať s problémami, ako nájsť silu žiť. Autor seriálu stavil na slávnejšie seriálové tváre, ale aj na tie menej známe, aby sa stali novými hviezdami.

Prvou dvojicou je Rebecca a Jack v podaní hercov Mandy Moore (Grey´s Anatomy) a Milo Ventimiglia (Gilmore Girls, Heroes). Dvojica šťastných manželov, ktorí túžobne očakávajú príchod vytúžených trojčiat. Osud sa s nimi kruto zahrá a jedno z detí pôrod neprežije. Rodičov tak čakajú dve zdravé deti, lenže mali byť tri. Musia sa vyrovnať so stratou bábätka, žiť pre ostatné dve, žiť jeden pre druhého a budovať rodinu, ktorá mala pôvodne vyzerať inak. Do seriálového sveta sa vracia herec Justin Hartley (Smallville, Revenge), ktorý stvárni Kevina, povrchného milovníka žien a komediálneho herca, ktorý sa musí všetkým podriaďovať, aby si zabezpečil úspech. Roky musel hrať veselého chlapa, hoci jeho život rozhodne v súkromí nebol veselý. Jedného dňa si uvedomí, že mu to nestačí a chce viac a preto spraví rázny krok, opustí svoj doterajší život, aby našiel ten nový.

Herečka Chrissy Metz stvárni morbídne obéznu Kate, ktorú trápi samota, výsmech spoločnosti a jej vnútorné komplexy z toho ako vyzerá. Spolu s Kevinom zdieľajú rovnaké pocity prázdnoty a bezmocnosti zmeniť svoj život. Kate zaháňa svoje frustrácie jedlom a každé narodeniny jej trpko pripomenú, že ubehol ďalší rok jej života, ktorá nežila, len prežila. A opäť je tu menšia šanca, že nájde niekoho, kto uvidí jej vnútornú krásu a nebude ju súdiť iba podľa zovňajšku. Zmena nastane, keď sa objaví Toby (Chris Sullivan), ktorý podobne ako Kate trpí obezitou a hľadá svoju lásku.

Randall (Sterling K. Brown)  žije spolu s manželkou Beth (Susan Kelechi Watson) a dcérou spokojným životom, teda zdanlivo. Randalla prenasleduje minulosť, ako malé dieťa ho otec dal na adopciu a roky sa snažil nenávideného otca nájsť, aby mu povedal do očí, čo si o ňom myslí. Na svoje 36.narodeniny ho nájde a rozhodne sa konať. Do jeho života sa vráti otec William, ktorého chcel nenávidieť a odsudzovať, čo sa mu nepodarilo. Krv nie je voda a tak William sa stane súčasťou rodiny, ktorú pred rokmi odmietol. Popri hlavných postavách sa v deji predstavia aj vedľajšie postavy, ktoré stvárnia zaujímaví herci. Za všetko hovorí účasť skvelej Janet Montgomery, ktorá aktuálne hrá hlavnú úlohu Mary Sibley v démonickom Saleme. V This is Us stvárni Erin Maine, ktorá výrazne zasiahne do života Kevina. Rovnako ako on stvárni herečku, ktorá ovplyvní Kevinovi život, nie práve žiaducim spôsobom. Objaví sa aj Jon Huertas, ktorého diváci poznajú zo seriálu Castle, kde osem rokov stvárňoval detektíva Esposita. Objaví sa aj herečka Ryan Michelle ako neočakávaná priateľka Yvette páru Jacka a Rebeccy. Zaujímavosťou je, že herečka je manželkou Sterlinga K. Browna, ktorý v seriáli stvárňuje Randalla.

Všetky postavy budú riešiť problémy, ktoré vyplynuli z ich životných situácií, no všetkých spája jedno, majú v ten istý deň narodeniny a to nie je náhoda. Situácie, ktoré ich cesty postupne pretnú možno nazvať náhodou, osudom, vesmírnou rovnováhou alebo iba životom, ktorý každý deň môže priniesť niečo neobyčajné a nové. Aby sa každý niečo nové naučil, posunul sa ďalej, vzdoroval problémom, nepoddával sa beznádeji, bojoval o svoje miesto pod slnkom a bol šťastný, v akejkoľvek podobe. Toto je život, toto sme my, obyčajní ľudia.

debata chyba
Viac na túto tému: #This is Us