Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

České Parlamentné listy prešli do rúk nového majiteľa

Skupina SYNOT sa rozhodla ukončiť svoje celoplošné mediálne aktivity v Českej republike.

06.06.2023 12:14
debata

Spoločnosť SYNOT INVEST Limited v týchto dňoch predala celý svoj majoritný podiel v českej spoločnosti OUR MEDIA, a. s., a dokončila tak transakciu, v dôsledku ktorej prechádzajú ParlamentníListy.cz do rúk nového investora.

„Veríme, že ParlamentníListy.cz budú aj naďalej trvalou súčasťou českého mediálneho priestoru, ktorému pomôžu zachovať nezávislosť, slobodu a názorovú pluralitu,“ píše sa v oficiálnom stanovisku spoločnosti.

Skupina SYNOT sa teraz chce o to viac sústrediť na rozvoj svojich podnikateľských aktivít v oblasti médií na Slovensku, kde vlastní najčítanejší spravodajský denník Pravda.

České Parlamentné listy po novom preberá spoločnosť NAŠE MÉDIÁ a.s., hlavnými akcionármi novej spoločnosti sú českí podnikatelia a investori Slavomír Pavlíček a Marek Španiel, ďalšími akcionármi sú mediálni podnikatelia Michal Voráček, Jiří Čermák a Jan Holoubek, ktorí aj naďalej zostávajú súčasťou tohto projektu.

Nový vlastník si kladie za cieľ pomôcť projektu Parlamentných listov s ďalším rozvojom a pokúsiť sa o zvýšenie jeho ratingu a reputácie v nasledujúcich rokoch s dôrazom na pôvodnú tvorbu, objektivitu, nezávislosť a etický kódex redakcie.

„Chceme, aby mali čitatelia k dispozícii čo najširšiu paletu názorov a informácií a dať im možnosť si sami rozhodnúť, čo chcú čítať a čo si chcú myslieť a hovoriť.“ komentuje svoj vstup v úlohe spolumajiteľa do novej spoločnosti Slavomír Pavlíček. „Zároveň veríme, že vieme dať tomuto projektu nový impulz a snáď sa nám podarí aj trochu pomôcť zakopať aspoň časť priekop, ktoré naprieč našou spoločnosťou v posledných rokoch vznikajú.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #OUR MEDIA SR #parlamentné listy