Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zuckerberg vo veľkom prepúšťa. Meta postupne zruší až 10-tisíc pracovných miest

Spoločnosť už vlani zrušila viac ako 11-tisíc pracovných miest.

24.05.2023 20:00
Meta, Mark Zuckerberg Foto:
Spoločnosť Meta Marka Zuckerberga je majiteľom sociálnych sietí Facebook a Instagram či komunikačnej platformy WhatsApp.
debata (2)
televízia, televízor, sledovanie televízie, seriály, filmy, online televízie, online, nelegálne sledovanie, piráti, pirátske sledovanie, Čítajte aj Exodus českých televízií môže nastať veľmi skoro: Hovorí sa už iba o týždňoch

Meta Platforms, materská spoločnosť Facebook, dnes odštartovala tretie a podľa spoločnosti posledné kolo veľkého prepúšťania. Niekoľko zamestnancov z marketingu, náboru či techniky a podnikovej komunikácie už na sieti LinkedIn oznámili, že boli prepustení. Prepúšťanie je súčasťou plánu, ktorý zverejnila spoločnosť v marci a ktorý počíta so zrušením 10-tisíc pracovných miest.

Spoločnosť Marka Zuckerberga sa začiatkom tohto roka stala prvou z veľkých technologických firiem, ktoré oznámili druhé kolo hromadného prepúšťania. Spoločnosť pritom už vlani na jeseň zrušila viac ako 11-tisíc pracovných miest.

Daniel Heriban Čítajte aj Jednou z posledných filmových úloh Daniela Heribana je Alexander Dubček

Po prvých dvoch kolách prepúšťania klesol počet zamestnancov Meta na úroveň, ktorú mala spoločnosť v polovici roka 2021 po prudkom nábore, keď od roku 2020 zdvojnásobila počet zamestnancov.

Generálny riaditeľ Meta Mark Zuckerberg v marci uviedol, že prevažná časť prepúšťania sa uskutoční v troch kolách v priebehu niekoľkých mesiacov, pričom z veľkej časti sa skončí v máji. Niektoré menšie kolá by mohli pokračovať aj potom, dodal.

Zem spieva Čítajte aj RTVS pripravuje na jeseň novinku: Chce nadviazať na úspech Zem spieva, teraz však bude „spievať“ voda

Rušenie pracovných miest zasiahlo najviac „netechnické“ pozície, ako sú dizajn obsahu či výskum používateľských skúseností. Zuckerberg v marci sľúbil, že „výrazne reštrukturalizuje obchodné tímy a vráti sa k optimálnejšiemu pomeru technikov k iným pozíciám“.

V rámci najnovšieho kola prepúšťania zruší Meta približne 490 miest v jej zahraničnej centrále v Dubline, čiže takmer 20 % írskej pracovnej sily. Prepúšťanie v spoločnosti Meta nasledovalo po mesiacoch slabnúcich tržieb, vysokej inflácie a poklesu digitálnych reklám, keď sa skončil rozmach elektronického obchodu počas pandémie ochorenia COVID-19.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálne siete #Meta Platforms