Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V USA po šiestich rokoch našli unesené dievča. Vďaka seriálu na Netflixe

V obchode ho spoznal jeden z divákov seriálu.

18.05.2023 14:35
Unsolved Mysteries Foto:
debata (1)
markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

V Spojených štátoch sa vďaka seriálu na Netflixe po šiestich rokoch podarilo nájsť dievča, ktoré v roku 2017 uniesla jej matka. Prípad Kayly Unbehaunovej spracovali tvorcovia v jednej z epizód seriálu Unsolved Mysteries (Nevyriešené záhady) a jeden z divákov potom vďaka tomu dievča spoznal, keď prišlo do jeho obchodu v Severnej Karolíne, a zalarmoval políciu, napísal denník The Times.

Deväťročná Kayla zmizla zo svojho bydliska v Illinois, kde žila spoločne s otcom, ktorý ju mal vo výhradnej starostlivosti. Úrady od začiatku predpokladali, že ju uniesla matka, pretože dievča zmizlo v čase, keď s ňou trávilo čas, ktorý jej pre návštevy vyhradil súd.

Mária Bartalos Čítajte aj Kto sa stane Homofóbom roka 2023? Nominovaní sú Bartalos a opäť aj Matovič

„Rozplývam sa radosťou, že mám Kaylu zase doma,“ uviedol vo vyhlásení jej otec Ryan Iskerka. Matku Heather Unbehaunovú zatkli cez víkend pre obvinenie z únosu, po zaplatení kaucie teraz čaká na slobode na začatie súdu, ktorý sa začne v júli.

dunaj, svarinská, Čítajte aj Markíza s Jojkou sú vyklepané z RTVS: Právom sa obávajú, že ich nikto nebude pozerať

Seriál Unsolved Mysteries bežal na viacerých amerických televíznych staniciach s prestávkami dve desaťročia, naposledy začal nové série vysielať Netflix v roku 2020. „Je skvelé, ako takáto relácia môže mať pozitívny dopad,“ komentoval objavenie nezvestného dievčaťa Jerry Krawczyk, šéf polície v meste South Elgin, kde žije jej otec.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix