Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia zmena v manažmente RTVS: Do vedenia sa vracia bývalý šéf Dvojky

Na čele košického štúdia RTVS nastáva zmena.

17.04.2023 14:00
debata (1)
Jaroslav Kerner Foto: RTVS
Jaroslav Kerner Jaroslav Kerner
tomáš a diana, Čítajte aj Jojka poriadne prekvapí divákov. Do vysielania stihne pred letom nasadiť túto novinku

V Štúdiu RTVS Košice nastáva zmena na pozícii riaditeľa. Od 17. apríla 2023 vo funkcii končí Jozef Puchala, ktorý sa stal šéfom košického štúdia v roku 2018, počas pôsobenia Jaroslava Rezníka na čele RTVS. Na pozícii ho nahradí Jaroslav Kerner.

Dárius Haraksin Čítajte aj Uniesol trh tri spravodajské televízie? S konkurenciou hráme vyrovnanú hru, hovorí šéf JOJ 24 po pol roku vysielania

Jaroslav Kerner bol od roku 2004 až 2007 intendantom Dvojky STV a následne sa venoval strategickým projektom STV. V súčasnosti sa okrem práce dokumentaristu venuje pedagogickej činnosti na Súkromnej škole umeleckého priemyslu filmovej. „Prostredie televízie aj rozhlasu je mi veľmi blízke. V oboch som strávil viac rokov a na prácu v košickom štúdiu RTVS sa teším,” povedal Jaroslav Kerner.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Vráti Orange české stanice? Rokovali sme s Primou a odpoveď bola jednoznačná, hovorí operátor

„Som presvedčený, že Jaroslav Kerner na pozícii riaditeľa košického štúdia nadviaže na výbornú prácu, ktoré toto štúdio odvádza a pomôže v ďalšom rozvoji regionálnej výroby na východnom Slovensku. Zároveň sa chcem poďakovať Jozefovi Puchalovi za jeho doterajšiu prácu vo vedení košického štúdia a teším sa, že ostáva v radoch RTVS a naďalej bude prispievať k skvalitňovaniu nášho vysielania,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Božie mlyny Čítajte aj Po Ivete mieri ďalší Hřebejkov seriál na slovenské obrazovky. Tentokrát do RTVS

Jozef Puchala nastúpil do vtedajšieho košického štúdia Slovenskej televízie v roku 1996, kde začínal ako redaktor spravodajstva, neskôr ako moderátor a režisér aktuálnej a investigatívnej publicistiky. V roku 2004 sa stal šéfdramaturgom regionálneho vysielania. Od roku 2005 bol vedúcim Redakcie regionálneho vysielania. V rokoch 2006 až 2011 pôsobil ako vedúci Redakcie spravodajstva, športu, aktuálnej publicistiky a regionálneho vysielania, od roku 2018 bol riaditeľom košického štúdia. Po vzájomnej dohode bude aj naďalej pôsobiť v RTVS na pozícii dramaturga.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #personálne zmeny