Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nenaleťte podvodníkom na správu, že ste nezaplatili za Netflix. Streamovacie služby to takto nerobia

Polícia SR upozorňuje na ďalší trik podvodníkov, ako z ľudí vylákať peniaze.

23.03.2023 06:00
Netflix Foto: ,
Ilustračné foto.
debata
nemocnica, nela pocisková, Čítajte aj Bude Nemocnica končiť? Jojka má jasno, ako vyzerá budúcnosť úspešného seriálu

Podvodníci, ktorí sa snažia z ľudí vylákať peniaze, používajú stále nové, vynaliezavejšie a kreatívnejšie triky. Určite ste sa už stretli s tým, že sa od vás snažili telefonicky alebo e-mailom získať prístupové heslá do internetbankingu alebo číslo platobnej karty či priamo platbu za službu, ktorú ste si neobjednali. Na podvodné postupy upozorňuje aj Polícia SR, ktorá na sociálnej sieti pravidelne zverejňuje rôzne hoaxy alebo nekalé praktiky, ktoré zneužívajú dôveru ľudí.

Video
Ide o peniaze: Ako rozoznať podvodníkov od banky a neprísť o peniaze? Kam neklikať a aké údaje nikdy neposielať? Dobré rady prináša Sylvia Ďatelinková, právnička zo Slovenskej bankovej asociácie.
Klamstvo & Liar Čítajte aj Neskutočná podoba: Ako vyzerá predloha Klamstva? Toto je „britský“ Maštalír

Najnovšie sa podvodníci zamerali na najrozšírenejšiu streamovaciu službu Netflix a od ľudí si pýtajú pravidelnú mesačnú platbu, ktorá „neprešla“. Polícia SR odporúča, aby ste na podvodné SMS správy s linkom, na ktorý „musíte kliknúť a aktualizovať platbu“, nereagovali. „Ak na tento link kliknete a zadáte údaje z vašej karty, prídete o peniaze,“ varuje s tým, že streamovacie služby takéto SMS správy neposielajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #polícia SR #Hoaxy a podvody