Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ak TikTok nepotrebujete na pracovné účely, vymažte ho, odporúča BBC svojim zamestnancom

Britská spravodajská stanica BBC má na TikToku 4,4 milióna sledovateľov.

24.03.2023 06:00
TikTok Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata
Aupark Bratislava Čítajte aj Bratislava bude mesto obrích nákupných centier: Aupark sa ide rozširovať, takto bude vyzerať

Britská spravodajská stanica BBC svojim zamestnancom odporučila, aby si vymazali aplikáciu čínskej sociálnej siete TikTok, ak ju nevyhnute nepotrebujú z pracovných dôvodov. „Neodporúčame inštaláciu TikToku na korporátnych zariadeniach BBC, ak na to nie je oprávnený služobný dôvod,“ oznámila svojim pracovníkom. „Ak TikTok nepotrebujete na pracovné účely, mali by ste si ho vymazať,“ dodala spoločnosť.

BBC uviedla, že „bezpečnosť a ochranu svojich systémov, údajov a ľudí berie nesmierne vážne“. Dodala, že hoci je používanie TikToku naďalej povolené na korporátnych zariadeniach na redakčné a marketingové účely, „bude naďalej monitorovať a vyhodnocovať situáciu“. BBC má na TikToku 4,4 milióna sledovateľov.

Ján Čarnogurský Čítajte aj Čarnogurský hosťom v RTVS: LGBTI+ má úctu. Slovensko malo jedného z ústavných činiteľov inej orientácie a nikomu to nevadilo

Mimoriadne populárna sociálna sieť TikTok má na celom svete asi miliardu používateľov. Len v USA TikTok používa viac ako 100 miliónov ľudí, najmä z radov mladšej generácie. V ostatných rokoch sa sieť dostala na Západe pod prísny dohľad pre obavy, že by mohla Pekingu poskytovať prístup k citlivým údajom používateľov z celého sveta.

Britská vláda oznámila, že z bezpečnostných dôvodov zakazuje používanie populárnej aplikácie TikTok na vládnych zariadeniach. Tento krok predtým prijali aj ďalšie krajiny vrátane USA a Kanady. Z bezpečnostných dôvodov sa pre tento krok rozhodla aj Európska komisia, Európsky parlament i Rada EÚ.

Vyvolali ho obavy, že čínska spoločnosť ByteDance a vlastník TikToku, by mohla Pekingu poskytovať prístup k citlivým údajom používateľov z celého sveta. Čínska spoločnosť tvrdí, že takéto obavy sú založené na „dezinformáciách“. Dodala, že v súčasnosti podniká kroky na zvýšenie ochrany údajov používateľov z Európy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BBC #TikTok