Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kým sa politici vadia o slovenských Migoch pre Ukrajinu, tak už poslúžili inému účelu: Objavili sa v americkom seriáli

Uzemnené slovenské stíhačky našli využitie. Americkí filmári ich využili pre svoje potreby, keď tu pred viac ako rokom nakrúcali seriálový hit.

15.03.2023 09:40
debata (1)
aleXsandro Palombo Čítajte aj Na Denník N sa zniesla vlna kritiky. Za nevhodný humor o obetiach holokaustu

Filmári „obsadili“ sever Slovenska v lete 2021, keď tu vznikala časť záberov pre najnovšiu sériu akčného seriálu Jack Ryan, ktorý patrí streamovaciemu gigantovi Amazon Prime Video. Ten má, napríklad, v ponuke aj najdrahší seriál v histórii televíznej zábavy – Pána prsteňov: Prstene moci. Kto by si myslel, že Slovensko opäť poslúži ako vata a krátka zastávka, tak je na omyle.

Pre seriál Jack Ryan sa u nás nakrúcala dôležitá akčná sekvencia na novej diaľnici D3 na Orave. Filmári využili na natáčanie najmä úseky diaľnice D3 na Kysuciach a Považí vrátane tunelov Svrčinovec, Poľana a Považský Chlmec.

Renáta Názlerová Čítajte aj Bratislavský kraj ma dlhodobo šikanoval a diskriminoval, hovorí po vyhadzove bývalá tvár Jojky

Počas 14-dňového natáčania tu bol prítomný 450-členný filmový štáb, z ktorého 200 ľudí bolo priamo zo Slovenska. Celý štáb využíval približne 70 ubytovacích kapacít spolu so stravovacími zariadeniami. Počas 14 dní sa tu preinvestovalo približne päť miliónov eur.

Príbeh tretej série mapuje prácu Jacka Ryana pri práci v Ríme, kde sa dozvie, že 50-ročný tajný plán na obnovu Sovietskeho impéria je vzkriesený. Ale keď sa pokúsi potvrdiť tieto informácie, CIA začne veriť, že Jack je zapojený do oveľa väčšieho sprisahania.

top tv programy február Čítajte aj Klamstvo, Einstein, Dunaj alebo Nemocnica? Diváci rozhodli, že rebríček ovládli...

Jack čelí honbe vlády Spojených štátov a snaží sa dostať na kĺb tajomného projektu Sokol skôr, než bude príliš neskoro. Jack križuje Európu, keď ho prenasledujú bývalí spojenci aj noví nepriatelia, a preteká s časom, aby zastavil kaskádu destabilizujúcich konfliktov, ktoré môžu viesť ku globálnej katastrofe.

V štvrtej epizóda tretej série, si pozorný čitateľ, všimol veľkú zaujímavosť. V zábere sa objavili slovenské stíhačky, na ktorých je jasne vidieť, že patria našej armáde, vďaka znaku na ich chvoste. Podľa nášho zdroja, ktorý patril k štábu sa daná scéna nakrúcala na vojenskej základni v Sliači.

Na zábere z najnovšej série hitu Jack Ryan si... Foto: Amazon Prime Video
jack ryan, stíhačky, mig, Na zábere z najnovšej série hitu Jack Ryan si "zahrali" aj uzemnené slovenské stíhačky.

Aktuálne je téma okolo stíhačiek horúcou témou u nás. Už niekoľko týždňov sa politické spektrum nevie zhodnúť, či uzemnené lietadlá pošlú na Ukrajinu, kde by ich vedeli opraviť a znova dostať do vzduchu a výrazne by pomohli tamojším vojenským silám, ktoré sa bránia ruským útokom.

nakupovanie, potraviny, rodina Čítajte aj Stop nezdravým potravinám: Veľký reťazec radikálne mení propagáciu týchto výrobkov
Toto je seriál, ktorý sa nakrúcal aj na Slovensku Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Záber z tretej série seriálu Jack Ryan, ktorý...

Ako vyzerá tretia séria hitu Jack Ryan? Pozrite si trailer k tomuto seriálu, pričom hneď prvé scény sú zo slovenskej diaľnice.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MiG-29 #Amazon Prime Video #seriál Jack Ryan