Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smer podáva trestné oznámenia na novinárov Leška, Havrana a Hudáka

Strana Smer podala na Generálnej prokuratúre SR tri trestné oznámenia na novinárov Mariána Leška, Michala Havrana ml. a Tomáša Hudáka.

07.03.2023 12:11
fico, robert fico, smer, Foto: ,
Poslanec parlamentu a predseda strany SMER Robert Fico.
debata (28)
fico, blaha, Čítajte aj Fico: RTVS stratila verejnoprávnosť, potláča slobodu prejavu. Máme právo žiadať hlavu Machaja

Trestné oznámenia na novinárov z Denníka N a denníka Sme sa týkajú výrokov, ktoré sú podľa strany Smer za hranou slušnosti, novinárskej etiky i zákona. Na tlačovej besede o tom informoval Igor Melicher. Dodal, že on osobne podal trestné oznámenie na Havrana, a to za jeho výrok v denníku Sme, že strana Smer schvaľuje genocídu.

Na Leška podali trestné oznámenie za jeho výroky v kauze únosu Vietnamca o tom, že to bol štátom pripravený a zorganizovaný zločin a Smer sa na tom podieľal.

televízory, diaľkový ovládač, televízor, tv Čítajte aj Televízni operátori brzdia vypínanie českých staníc: Orange má jasný odkaz pre zákazníkov!

Podľa Melichera Havran týmto výrokom nebezpečne generalizuje vyše 13-tisíc členov strany Smer. Považuje to za jasný príklad trestného činu ohovárania a krivého obviňovania, keďže schvaľovanie genocídy je sám o sebe trestný čin.

V Havranovom prípade má ísť o tvrdenia, že Smer podporuje genocídu ukrajinského obyvateľstva, priblížil podpredseda strany Erik Kaliňák. Ide podľa neho o preukázateľné klamstvá.

Eurovea Čítajte aj Eurovea sa pripravuje na otvorenie. Po odkladoch otvorí aj najočakávanejší obchod na Slovensku

Podľa Melichera podanie trestného oznámenia treba chápať ako vecnú kritiku, a najmä nastavenie zrkadla, ktoré ukazuje, že aj v novinárskej práci jestvujú určité červené čiary, ktoré by nemali byť prekračované. Ako doplnil, média by v demokratickej spoločnosti mali plniť úlohu strážcov pravdy a demokracie, no dnes vidíme, že niektoré médiá a novinári sa politicky vyfarbili.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza sa bude čoskoro rozširovať: Diváci dostanú novú slovenskú televíziu!

„Majú vlastnú pravdu, majú obľúbených politikov, majú názory, ktoré protežujú, a keď niečo nepasuje do ich politického videnia sveta, tak to označujú za extrémizmus, klamstvo alebo konšpiráciu. My proti takémuto správaniu protestujeme. Protestujeme proti tomu, aby v médiách vládla názorová cenzúra," povedal Melicher.

Komentátori podľa Kaliňáka vo svojich článkoch neuviedli dôkazy, ktoré by ich tvrdenia akokoľvek legitimizovali. Tvrdí, že sa tak dopustili trestného činu krivého obvineni

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #útoky voči médiám