Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fico: RTVS stratila verejnoprávnosť, potláča slobodu prejavu. Máme právo žiadať hlavu Machaja

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) potláča slobodu prejavu a názoru, povedal v nedeľu predseda strany Smer Robert Fico v relácii RTVS O 5 minút 12.

06.03.2023 12:48
fico, blaha, Foto:
Strana Smer-SD hovorí o cenzúre v RTVS, keď nepustila Ľuboša Blahu do relácie Sobotné dialógy.
debata (35)

V relácii vyčítal RTVS, že neodvysielala prejav Donalda Trumpa k téme vojny na Ukrajiny a tiež to, že o piatkovom mierovom zhromaždení v Bratislave pred Prezidentským palácom informovala, že sa ho zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí. „Vy ste opäť urazili okolo 10-tisíc ľudí,“ uviedol.

Smer si podľa jeho slov myslí, že RTVS stratila svoju verejnoprávnosť, preto má právo žiadať hlavu jej riaditeľa. „My hovoríme o objektivite vysielania, dávate ľuďom len jednu farbu,“ povedal Fico. Moderátor relácie Marek Makara Ficovi pripomenul, že strana Smer bola za posledné tri roky v relácii O 5 minút 12 spolu 118-krát, Hlas-SD tam bol 86-krát, pričom najsilnejšia strana OĽaNO, ktorá vyhrala voľby, bola v relácii 121-krát.

Za to, že po tlačovej konferencii Smeru volali a písali ľudia vyhrážky moderátorke RTVS Marte Jančkárovej, sa odmietol ospravedlniť. Vyzvala ho na to v relácii vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí). Podľa nej bude Fico čoskoro pri príležitosti Medzinárodného dňa žien obchádzať kultúrne domy a blahoželať ženám, no úcta k ženám sa začína niekde inde – vo verejnom priestore.

„Odmietam akúkoľvek zodpovednosť za to, že niekto sa vyhráža niekomu,“ povedal Fico a dodal, že politik môže používať expresívne výrazy.

V e-mailoch sa Marte Jančkárovej neznáme osoby vyhrážali mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením, ublížením jej rodinným príslušníkom atď. RTVS podala v tejto súvislosti trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Prípad prebrala NAKA.

RTVS upozorňuje predstaviteľov politických strán na možnú súvislosť týchto výhražných e-mailov so zvyšujúcou sa agresivitou komunikácie vo verejnom priestore a šírením nenávisti voči novinárom.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #RTVS #Marta Jančkárová #útoky voči médiám